Sefiller i okudum bir ara okuyordum bıraktım bir daha okumaya başladım (resim atamam sanırım bu işi beceremiyorum)
Sartre den İş İşten Geçti de efsaneler arasındadır...Var olmaktan başka hiçbir şey yok | Bulantı – Jean Paul Sartre
Bulantı, 20. yüzyılın en etkili düşünürlerinden Jean-Paul Sartre'ın ilk romanı. Bireyin kökten özgürlüğünü vurgulayan varoluşçu akımın sözcülüğünü üstlenen Sartre, adını 1938'de yayımlanan bu romanıyla duyurmuştu.
Geleceği görüyorum. İşte orada, sokakta. Şimdiden daha silikçe. Daha ne bekliyor gerçekleşmek için sanki? Gelecek, bu ihtiyar kadına daha fazla ne sağlayabilir ki? İhtiyar kadın topallayarak uzaklaşıyor. Aniden duruyor. Başörtüsünden sarkan aklaşmış bir tutam saçı yana doğru itiyor. Yeniden yürümeye koyuluyor. Demin oradaydı, simdi ise burada… Hiç anlayamıyorum içinde bulunduğum durumu: Hareketlerini gerçekten görebiliyor muyum, yoksa onları tahmin mi ediyorum?
İyi.1984 iyi mi gerçekten o kadar
Distopya ele almak kolay bir şey değil bana kalırsa. O zaman yazılmış bir kitap olmasına rağmen bu zaman için dahi geçerli olmayı başarabilmiş bir distopya da ayrıca bir artı oluyor, yani evrensellik kazanmış. Her halükarda okunup günümüzle ve gelecekle değerlendirilmesi gereken bir kitap bence.ama neden @amaneden
Profilimin 13. sayfasında güzel özet geçmişim bakabilirsinama neden @amaneden