Tobirama'yı geçen yeteneği olduğu söyleniyor, gücü değil.Olayın "sadece" bu olduğunu nereden çıkardın ? Sadece bu olduğunu yazan yeri at.
Orada en güçlüyüm demiyor. Üstte arkadaş atmış, 481. bölüme bakabilirsin. Güçlüyüm demiyor.Öyle bir şey yok. Hem mangada hem databook'da söylendi Hiruzen'in daha yaşarken yeteneklerinin Tobirama'yı geçtiği. Hiruzen kendini kurban olmak için sunarken "En güçlünüz benim en uzun ben tutarım" diyor. Kimse de yok değilsin demiyor.
Yok yok yazmışsın ama nasıl yok. Sadece eksi puan yazma çabası bunlar.Genjutsu -> Yok
Senjutsu -> Yok
Mühür -> Yok
Kuchiyose -> Yok
Elementsel Ninjutsu -> Tazzikli Su sıkmak ve buzdan kıymıklar atamak harici yok
Bariyer Tekniği -> Yok
Fiziksel boost yapan bir teknik -> Yok
Özel ekipman -> Yok
Kage Bunshin + Edo Tensei + Hiraishin de retcon sonrası bildiğin kucağına atıldı ancak bu tekniklerde bile ileri seviyelerde değil adam.
Tobirama kesinlikle özel biri ancak öyle çok da matah bir yanı yok açıkçası. Kime öldüğü, nasıl öldüğü belirsiz adamın hala Jonin mi, Kinkaku'mu nedir.
Örneğin Edo Tensei bir kuçiyose ama kuçiyose yok yazıyorsun. Elementin tekinde adam zirve ama küçümsüyorsun.. Mühür yok demişsin adam Edo Tensei gibi tekniğin mucidi, neredeyse herkesin kullandığı mühür tekniklerini göstermese bile bilmiyor kabul etmenin anlamı ne. Tobirama üzerine değil neticede hikaye, gösterilse görürdük tam olarak ne olduğunu.
Komple derken demek istediğim adam tek bir alanın adamı değil. Yakın da savaşır uzak da. Bilim de yapar siyaset de. Her yerde var adam, o anlamda dedim.