itaçi sasuke açısından başarısız olmadı. Başarılı oldu.
Itachi'nin kendisi bile bu fikirde değil
Sasuke’nin köyü yok etmek istemesinin İtaçi’yle hiçbir alakası yok
Bir tane de düzgün lafın olsun be aga. Sasuke direkt Itachi'ye "Seninle eskisi gibi yakınlaştıkça ve seni daha iyi anladıkça, Sana çok fazla acı yaşatan Konoha'yı daha da çok yok etmek istiyorum." diyor. Fanı olduğun adamın yazıldığı mangadaki anlatıdan, naratifden haberin yok
akatsukiye sızarak köye bilgi sızdırdı
Akatsuki'ye dair köye bilgi verenler listesi yapsak Itachi, Jiraiya, Kabuto, Karin, Kakashi gibilerinden geride kalabilir
Başarısızım demesi de mütevazilikten, ben adam gibi adamdım diyecek hali yok, kibirden yoksun, bütün hayatı köye hizmetle geçmiş adam gibi adam, gidip “agam ben aranızdan çıkan en iyi ninjaydım” diyecek hali yok. Böyle deseydi saygımızı kaybederdi zaten. Madara gibi her konuda kendini övüp en sonunda mal olarak ölüp giden biriyle kıyaslanmayacak kadar büyük bir karakterdi İtaçi.
Şaşırtmıyor reis
İtaçi ne yapabilirdi mesela, neyi gözden kaçırmış?
1- Danzo'nun tehditine pabuç bırakmayıp Hiruzen, Kakashi gibi adamlarla bir hal yolu arayabilirdi.
2- Shisui salağını tek başına Danzo ile görüşmeye gitmesine engel olup yanında gidebilirdi.
3- Klanı katletmek yerine Danzo'yu katledebilirlerdi beraber.
4- Shisui'ye "Mal mısın bir gözün yok diye niye intihar ediyorsun, Kakashi, Uchiha olmadığı halde tek göz ile dünyaya nam saldı" diyebilirdi. Beraber birlik olup daha ciddiye alınır olabilirlerdi.
5- Kardeşini nefret ile doldurmayabilirdi.
6- Kardeşini onu iyileştirebilecek kişinin nerede olduğunu 20 yıldır kimse bilmiyorken bitkisel hayata sokmazdın mesela ?
7- Madem daha güçlüydün yıllar önce Orochi'yi öldürüp hem kardeşini hem de köyü koruyabilirdin.
8- Güya ajansın ancak Akatsuki'nin kadrosunu, motivasyonunu herkes Jiraiya'dan öğrenmezdi.
9- Kotoamatsukami gibi inanılmaz güçlü bir tuzak kartını , sadece bir şansın olan bir şeyini Kardeşini maniple etmek gibi hasta fikir için değil de Madara, Sandığın Obito'yu haklamak için kullanabilirdin, Geçirgen adama amaterasu sıkmak yerine bunu sıkıp, Savaşı hiç başlamadan bitirebilirdin.
10- Köyün ajanısın madem, köyün jinchuurikisini kaçırmaya gelmezdin ? Geldiysen de bir şekilde Kisame'yi kandırabilirdin. En azından 2 kişiyi bitkisel hayata sokup diğer iki kişinin de ölüm emrini vermezdin madem çift taraflı ajandın.
11- Tüm klanı katletmezdin de , sadece darbe yanlılarını genjutsu ile etkisiz hale getirip, Danzo ya teslim edebilirdin.
12- Madem, Sasuke'yi doğru yola sokma işini Naruto'ya bırakacaktın, o zaman neden en baştan Sasuke'yi böyle nefret ile doldurdun
Yani daha çok sayılır. Seri de herkesin hataları var. En peygamber gibi dediğimiz adamda bile çıkar, Itachi'ye dair hatalı şeylerde retconlarında payı çok o yüzden çok kızamıyorum ancak diğer hiç bir hatalı ya da eksik karakter bu Soykırımcı Başarısız Emo Ergen kadar edgyfanları tarafından el üstünde tutulmadı. Adaletsiz ve sapkınlık oradan çıkıyor.
Bu danzonun şeytanlığınada pek değinilmedi bence hem Konohada baya kötü hiç sütten çıkmış ak kaşık değiller, en iyisi klanı alıp kaçmalıydı bence ama uchialar çok değerli eğer konohanın desteği olmazsa zaten zamanla avlanıp kavonozların içinde yerlerini alırlardı.
Neden kaçsın ki ? Konoha'nın totalinin, halk nezlinde Uchiha'ya bir sorunu yok hatta yönetimin genelinin de yok, yönetimin bir kanadının ,derin kanadının var sadece. Diğer kanat ile siyasi birliktelik yapıp derin kanadı zayıflatacaktı çok basit.
Bir de herkes Itachi çok oturup düşünmüş de bu kararı vermiş gibi konuşuyor. Itachi başı kesilmiş tavuk gibi oradan oraya savrulurken, Shisui de haklanıyor, bu ne yapacağını bilemiyor, Sonra Danzo gelip, Itachi sen yaparsan en değer verdiğin yaşar, Ben yaparsam sen ve kardeşin ile beraber hepiniz ölürsünüz diyor. Itachi de "Ya ben bu tehditi Jonin Liderine (Shikaku) ve Hokage'ye ileteyim" demiyor da. Haa tamam o zaman Sasuke yaşasın ben katlederim diyor
Edit: Kavanozlama kısmını ben yanlış anlamışım orayı değiştirdim.