Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] EMS Madara vs. EMS Itachi

Madara vs İtachi kim alır?

• Madara

Kullanılan: 125 79.1%
  • İtachi

Kullanılan: 33 20.9%

• Kullanılan toplam oy
    158
Her MS gözünde 1 tane spesifik teknik var. Itachi'nin bi gözünde tsukiyomi, diğerinde amaterasu vardı. Aynı anda 2 gözü kullanırsan da susannoo çıkıyor.

Izanagi ve izanami MS jutsuları değil. Düz sharinganla kullanılıyorlar normalde ama istersen MS'ni de harcayabilirsin. MS gecikmeli jutsu ayarlamana yarıyor. Madara bu sayede öldükten sonra izanagi'yi aktifleştirip hayata dönmüştü mesela. Tıpkı itachi'nin sasuke'ye gecikmeli amaterasu bırakması gibi (obito'yu görünce otomatik attığı):

Bunlardan birini kullanırsan o gözün kör oluyor.

Obito sadece senju ve uchiha güçleri olanlar kullanabilir demişti:

Danzo'nun kullandığı izanagi'ye de "incomplete" diyordu:

Itachi vs kabuto için değiştirmiş olabilir bunu mangaka. Artık her uchiha kullanabiliyor. Tam hatırlamıyorum belki baştan planlamıştır ama hashi genleri yokken teknik güçsüzdür. Tıpkı danzo'nunkinin hashi genlerine rağmen "incomplete" olması gibi.

Itachi anlatmıştı izanagi bağımlılarını kurtarmak için izanami icat edildiğini:

Yani izanagi'yi kullanabilen çok insan vardı. Kullanıyor, kör oluyor, savaş alanında ölen arkadaşının gözüyle değiştiriyor. Tuhaf bi senaryo. Bana kabuto vs itachi için uydurmuş gibi gelmişti.

Edit: @Hakili Yumruk totsuka'yı unutmuşum:

Susannoo silahına gelirsek totsuga'yı orochimaru gibi insanlar arayıp bulamamış. Yani kesin değil ama susannoo'yla gelen bi silahtan ziyade itachi'nin dışarda bulup susannoo'ya verdiği bişey olabilir:

Japon mitolojisinde susannoo adında bi tanrı, totsuka kılıcıyla Orochi'yi öldürüyor. Mangaka muhtemelen bunu da işlemek istedi orda. Başka Susannoo'larda böyle özel silahlar yok.

Manga doğru seçim yoktu diye okuyucuyu baya ikna etmeye çalışıyor ama ben ikna olmadım.

Yanında shisui var. Onun ms tekniği bu olayı barış içinde bitirmek için tam ideal. Hokage Hiruzen yine barıştan yana.

Danzo'nun "ya klanınla birlikte hem sen hem kardeşin ölsün. Ya da hepsini sen katlet, seni ve kardeşini bırakayım" tehdidini dinlemek zorunda değildi. Köy güçsüzleşirse başka köyler saldırır diye korkuyor. Köyün en güçlü klanını öldürerek bu olayı çözmek aşırı saçmaydı. Kage level shisui ölüyor, kendisi köyü terkediyor. Ee şimdi köy güçsüzleşmedi mi? Mangaka saçma işledi uchiha katliamını.

Itachi'yi manipüle edilmiş, psikolojisi bozuk, sistemin kurbanı bi çocuk yapmalıydı en fazla. Hem dahi hem iyi yapayım derken abarttı. Sevgilisine tsukiyomiyle 70 yıllık hayat yaratıp öldürünce kız teşekkür ederek öldü, ailesi teslim olup seninle gurur duyuyorum diyerek öldü, katliamda obito'nun rolü arttı falan. Mangaka karakter sevilince iyice sıvamaya başladı milleti soğuttu o şekilde.
Bu danzonun şeytanlığınada pek değinilmedi bence hem Konohada baya kötü hiç sütten çıkmış ak kaşık değiller, en iyisi klanı alıp kaçmalıydı bence ama uchialar çok değerli eğer konohanın desteği olmazsa zaten zamanla avlanıp kavonozların içinde yerlerini alırlardı. Bence Sasukenin konahaya olan öfkesi asla öyle sönebilecek birşey değil mangaka bunu hem en sona bıraktı hemde muğlak bir çözüm verdi benim şahsen içime sinnedi, ben sasukenin yerinde olsam hayatta konohaya dönmezdim.

@Starrk

Dram her zaman satar usta, Kişimoto kadar bu olgunun ekmeğini yiyen yazar yok, öldürdüğünü tekrar diriltip aynı şekilde geri öldürdü bu adam, kızın Zabuzanın önüne atlayıp ölme sahnesi ve sair.

Geri getirmediği bir Jiraiya bir de Beyaz Diş (adı bu olmayabilir, Kakaşi'nin babası diye aklımda kalmış, bu bilgi de hatalı olabilir) vardı, Jiraiya her türlü geri getirilebilirdi ancak ne hassa burada parayı düşünüp geri getirmedi.

Klanın Itachi tarafından katli de tamamen dramatik bir mevzu. Mantık yönünden bakmaktansa satış yönünden bakmak lazım. Sürekli savaşların olduğu dünya, klan katli, Itachi - Sasuke ilişkisi ve geçmişlerinin tekrar tekrar işlenmesi, diğer Uchihalar Shisui, Obito, Madara, Kardeşi ve sair ve onların yaşadığı dramlar. Serinin özeti ve özü bu.
Ben naruto başta 15 volume planlandı diye hatırlıyorum. Popülerleşince seri uzadı 70'i geçti.

Aynı hızda ilerlese daha part 1'in yarısını anca işlerdi 15 volume'la. Seriye ilk başlarken Itachi'yi ve uchiha katliamını bu kadar plandığını sanmıyorum. Danzo'yu bile shippuden'de tanıttı. Orochimaru gelip köyü yıkarken, yeni hokage aranırken hiç sesi çıkmadı.

Baştan planlamadığı için tam oturtamadı diye düşünüyorum.

ikilinin aynı chakra rezervlerine sahip olması maddesi saçmalıktan başka birşey değil. Seride kuyruksuz kuyruklu canavar lakabını alan 2 kişi var bu seride birisi Kisame diğeri ise Madara. İtachi Tsukiyomi ve Amaterasu kullanınca chakrasının çoğunu tüketen bir karakter. Buda onun chakra kontrolünün çok da iyi olmadığını gösterir (bilmeyen için söyleyeyim; iyi chakra kontrolü olan karakterler için chakra seviyesi bir noktadan sonra anlamsız. Örnek; Hiruzen. Yaşlandığı için chakra rezervleri azalmıştı fakat iyi chakra kontrolü sayesinde çok chakra harcayan jutsuları minimum kayıpla büyük ölçekle kullanabiliyordu.) Böyle bir buff hem madara'nın özelliğini es geçmektir hemde itachi'nin zayıflığını ört bas etmektir. Onun dışında itachi obito'yu harbiden madara sanıyordu. Bu yüzden birşey yapmıyordu. ya gerçek madara olsaydı?

Itachi Jiraiyadan kaçmışmış napacaktı adam Senninle hiç bir fayda sağlamayan dövüşemi girecekti, bide Pain bile sırrımı bilseydi Jiraiyayı yenemezdim diyor ve bu seviyede artık herkez kazanabilir öyle tam bir kesin sonuç yokken niye risketsin ne gerek var.
İtaçi ile Kisame'nin amacı Naruto'yu almaktı. Jiraiya ile savaşmaları onlara faydayı yani Naruto'yu getirecekti. Savaşmaları için iyi bir nedenleri vardı ama kaçtılar. Çünkü Jiraiya'yı gözlerine kestiremediler. Sürekli söylenen İtaçi aslında Naruto'yu yakalamak istemedi diye bir şey de yok. Zaten İtaçi ve Kisame Naruto'yu yakalamıştı ama araya Jiraiya girdi. Jiraiya piyangodan çıkmasa İtaçi Naruto'yu Akatsuki'ye teslim etmiş olacaktı. Yani İtaçi oraya Naruto'yu gerçekten yakalamaya gelmişti. Netice olarak amaçlarından vazgeçip Jiraiya'dan kaçtılar.

itaçi sasuke açısından başarısız olmadı. Başarılı oldu.
Itachi'nin kendisi bile bu fikirde değil :D :D

Sasuke’nin köyü yok etmek istemesinin İtaçi’yle hiçbir alakası yok

Bir tane de düzgün lafın olsun be aga. Sasuke direkt Itachi'ye "Seninle eskisi gibi yakınlaştıkça ve seni daha iyi anladıkça, Sana çok fazla acı yaşatan Konoha'yı daha da çok yok etmek istiyorum." diyor. Fanı olduğun adamın yazıldığı mangadaki anlatıdan, naratifden haberin yok :D

akatsukiye sızarak köye bilgi sızdırdı
Akatsuki'ye dair köye bilgi verenler listesi yapsak Itachi, Jiraiya, Kabuto, Karin, Kakashi gibilerinden geride kalabilir :D

Başarısızım demesi de mütevazilikten, ben adam gibi adamdım diyecek hali yok, kibirden yoksun, bütün hayatı köye hizmetle geçmiş adam gibi adam, gidip “agam ben aranızdan çıkan en iyi ninjaydım” diyecek hali yok. Böyle deseydi saygımızı kaybederdi zaten. Madara gibi her konuda kendini övüp en sonunda mal olarak ölüp giden biriyle kıyaslanmayacak kadar büyük bir karakterdi İtaçi.

Şaşırtmıyor reis :D

İtaçi ne yapabilirdi mesela, neyi gözden kaçırmış?
1- Danzo'nun tehditine pabuç bırakmayıp Hiruzen, Kakashi gibi adamlarla bir hal yolu arayabilirdi.
2- Shisui salağını tek başına Danzo ile görüşmeye gitmesine engel olup yanında gidebilirdi.
3- Klanı katletmek yerine Danzo'yu katledebilirlerdi beraber.
4- Shisui'ye "Mal mısın bir gözün yok diye niye intihar ediyorsun, Kakashi, Uchiha olmadığı halde tek göz ile dünyaya nam saldı" diyebilirdi. Beraber birlik olup daha ciddiye alınır olabilirlerdi.
5- Kardeşini nefret ile doldurmayabilirdi.
6- Kardeşini onu iyileştirebilecek kişinin nerede olduğunu 20 yıldır kimse bilmiyorken bitkisel hayata sokmazdın mesela ?
7- Madem daha güçlüydün yıllar önce Orochi'yi öldürüp hem kardeşini hem de köyü koruyabilirdin.
8- Güya ajansın ancak Akatsuki'nin kadrosunu, motivasyonunu herkes Jiraiya'dan öğrenmezdi.
9- Kotoamatsukami gibi inanılmaz güçlü bir tuzak kartını , sadece bir şansın olan bir şeyini Kardeşini maniple etmek gibi hasta fikir için değil de Madara, Sandığın Obito'yu haklamak için kullanabilirdin, Geçirgen adama amaterasu sıkmak yerine bunu sıkıp, Savaşı hiç başlamadan bitirebilirdin.
10- Köyün ajanısın madem, köyün jinchuurikisini kaçırmaya gelmezdin ? Geldiysen de bir şekilde Kisame'yi kandırabilirdin. En azından 2 kişiyi bitkisel hayata sokup diğer iki kişinin de ölüm emrini vermezdin madem çift taraflı ajandın.
11- Tüm klanı katletmezdin de , sadece darbe yanlılarını genjutsu ile etkisiz hale getirip, Danzo ya teslim edebilirdin.
12- Madem, Sasuke'yi doğru yola sokma işini Naruto'ya bırakacaktın, o zaman neden en baştan Sasuke'yi böyle nefret ile doldurdun :D

Yani daha çok sayılır. Seri de herkesin hataları var. En peygamber gibi dediğimiz adamda bile çıkar, Itachi'ye dair hatalı şeylerde retconlarında payı çok o yüzden çok kızamıyorum ancak diğer hiç bir hatalı ya da eksik karakter bu Soykırımcı Başarısız Emo Ergen kadar edgyfanları tarafından el üstünde tutulmadı. Adaletsiz ve sapkınlık oradan çıkıyor.

Bu danzonun şeytanlığınada pek değinilmedi bence hem Konohada baya kötü hiç sütten çıkmış ak kaşık değiller, en iyisi klanı alıp kaçmalıydı bence ama uchialar çok değerli eğer konohanın desteği olmazsa zaten zamanla avlanıp kavonozların içinde yerlerini alırlardı.
Neden kaçsın ki ? Konoha'nın totalinin, halk nezlinde Uchiha'ya bir sorunu yok hatta yönetimin genelinin de yok, yönetimin bir kanadının ,derin kanadının var sadece. Diğer kanat ile siyasi birliktelik yapıp derin kanadı zayıflatacaktı çok basit.

Bir de herkes Itachi çok oturup düşünmüş de bu kararı vermiş gibi konuşuyor. Itachi başı kesilmiş tavuk gibi oradan oraya savrulurken, Shisui de haklanıyor, bu ne yapacağını bilemiyor, Sonra Danzo gelip, Itachi sen yaparsan en değer verdiğin yaşar, Ben yaparsam sen ve kardeşin ile beraber hepiniz ölürsünüz diyor. Itachi de "Ya ben bu tehditi Jonin Liderine (Shikaku) ve Hokage'ye ileteyim" demiyor da. Haa tamam o zaman Sasuke yaşasın ben katlederim diyor :D

Edit: Kavanozlama kısmını ben yanlış anlamışım orayı değiştirdim.

Son düzenleme:
Kaldı ki, Uchiha klanı yok olduktan sonra kim Konoha'yı kavanoza koyabildi ? Tüm Klan Gai'nin 8 kapı açmasına bakar :D Uchiha'lar En büyük terör örgütünü kurdu bu örgüt Konoha'ya iki kere saldırdı, iki tane 3 tane hokage seviye adam yediler (Mİnato, Hiruzen, Jiraiya) ona rağmen bile Konoha yoluna en güçlü köy olarak devam etti. Uchiha'yı gözünüzde çok büyütmeyin derim.
Gai takımıyla beraber bi göreve çıkmıştı diye Pain'le savaşamadı. Koca klanın kaybı ayrı bişey.

Diğer köylerde "1v1 denk gelirseniz direk kaçın" diye taktik uydurmuşlar uchihalar için:

Köyde polislik zaten bunlardaydi. Bu sebeple halk bunlardan biraz soğumuştu hatta. Bilgi toplamak, düşman konuşturmak, analiz etme, takip etme. Birçok alanda çok kullanışlılar. Sadece asker değil bunlar. Uchihaların yok edilmesi konoha için büyük bi kayıptı.

Hiruzen, hiruzen'in öğrencileri ve onların öğrencileri çok güçlüydü. Bu sayede tabi konoha hep en güçlü ülkeydi ama uchiha kaybını hafife almaya da gerek yok bence.

Kaldı ki, Uchiha klanı yok olduktan sonra kim Konoha'yı kavanoza koyabildi ? Tüm Klan Gai'nin 8 kapı açmasına bakar :D Uchiha'lar En büyük terör örgütünü kurdu bu örgüt Konoha'ya iki kere saldırdı, iki tane 3 tane hokage seviye adam yediler (Mİnato, Hiruzen, Jiraiya) ona rağmen bile Konoha yoluna en güçlü köy olarak devam etti. Uchiha'yı gözünüzde çok büyütmeyin derim.
Tobirama kalk büyüğün geldi 🥀 :artiz:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 4, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık