Bu 2 ms tekniği izanagi ve izanami di mi ? İtachi'nin amaterasu ve tsukiyomi spesifik güçler miydi ? Yani bi ms kullanıcısında 3 ms tekniği garanti uyanıyor.Bir de ayrıyetten 4. 5. spesifik güçler uyanıyor.
Bide Madara'nın susanosunun kılıcının ne olduğu açıklanmış mıydı ya ? Totsuka kılıcıyla kıyaslanınca hangisi daha iyidir ?
Her MS gözünde 1 tane spesifik teknik var. Itachi'nin bi gözünde tsukiyomi, diğerinde amaterasu vardı. Aynı anda 2 gözü kullanırsan da susannoo çıkıyor.
Izanagi ve izanami MS jutsuları değil. Düz sharinganla kullanılıyorlar normalde ama istersen MS'ni de harcayabilirsin. MS gecikmeli jutsu ayarlamana yarıyor. Madara bu sayede öldükten sonra izanagi'yi aktifleştirip hayata dönmüştü mesela. Tıpkı itachi'nin sasuke'ye gecikmeli amaterasu bırakması gibi (obito'yu görünce otomatik attığı):
Bunlardan birini kullanırsan o gözün kör oluyor.
Obito sadece senju ve uchiha güçleri olanlar kullanabilir demişti:
Danzo'nun kullandığı izanagi'ye de "incomplete" diyordu:
Itachi vs kabuto için değiştirmiş olabilir bunu mangaka. Artık her uchiha kullanabiliyor. Tam hatırlamıyorum belki baştan planlamıştır ama hashi genleri yokken teknik güçsüzdür. Tıpkı danzo'nunkinin hashi genlerine rağmen "incomplete" olması gibi.
Itachi anlatmıştı izanagi bağımlılarını kurtarmak için izanami icat edildiğini:
Yani izanagi'yi kullanabilen çok insan vardı. Kullanıyor, kör oluyor, savaş alanında ölen arkadaşının gözüyle değiştiriyor. Tuhaf bi senaryo. Bana kabuto vs itachi için uydurmuş gibi gelmişti.
Edit:
@Hakili Yumruk totsuka'yı unutmuşum:
Susannoo silahına gelirsek totsuga'yı orochimaru gibi insanlar arayıp bulamamış. Yani kesin değil ama susannoo'yla gelen bi silahtan ziyade itachi'nin dışarda bulup susannoo'ya verdiği bişey olabilir:
Japon mitolojisinde susannoo adında bi tanrı, totsuka kılıcıyla Orochi'yi öldürüyor. Mangaka muhtemelen bunu da işlemek istedi orda. Başka Susannoo'larda böyle özel silahlar yok.
Itachinin klanını öldürmesi doğrumu ne dersin başka bir yol bulabilirmiydi.
Manga doğru seçim yoktu diye okuyucuyu baya ikna etmeye çalışıyor ama ben ikna olmadım.
Yanında shisui var. Onun ms tekniği bu olayı barış içinde bitirmek için tam ideal. Hokage Hiruzen yine barıştan yana.
Danzo'nun "ya klanınla birlikte hem sen hem kardeşin ölsün. Ya da hepsini sen katlet, seni ve kardeşini bırakayım" tehdidini dinlemek zorunda değildi. Köy güçsüzleşirse başka köyler saldırır diye korkuyor. Köyün en güçlü klanını öldürerek bu olayı çözmek aşırı saçmaydı. Kage level shisui ölüyor, kendisi köyü terkediyor. Ee şimdi köy güçsüzleşmedi mi? Mangaka saçma işledi uchiha katliamını.
Itachi'yi manipüle edilmiş, psikolojisi bozuk, sistemin kurbanı bi çocuk yapmalıydı en fazla. Hem dahi hem iyi yapayım derken abarttı. Sevgilisine tsukiyomiyle 70 yıllık hayat yaratıp öldürünce kız teşekkür ederek öldü, ailesi teslim olup seninle gurur duyuyorum diyerek öldü, katliamda obito'nun rolü arttı falan. Mangaka karakter sevilince iyice sıvamaya başladı milleti soğuttu o şekilde.