Zaten OP'deki güçlü karakterlerin yarısından çoğu, ılık götüyle ortalıkta dolanıyor. Roger'ın oğlunu idam edecekler, en yakın silah arkadaşlarının umurunda değil (Roger'ın çocuğu olduğu bilmiyorlardı falan diye yorum ile gelmeyin lütfen, Luffy'nin yaralandığını duyunca veya Hancock'un zor durumda olduğunu tahminleyince 7 kıta yüzdü adam, kaptanının oğlu için hiçbir şey yapmadı). WB'nin ve birçok güçlü karakterin kardeşim dediği adamı kızgın yağda kaynattılar, karısını okla öldürdüler ama sözde güçlü karakterler elini bile kımıldatmadı. Ginny kaçırıldı, Dragon'dan hiçbir aksiyon ve kurtarmaya yönelik hareket vb. hiçbir durum görmedim. Devrim ordusunda çalışan herhangi bir kişi olsam, bizi alıp götürürler ve arkamızdan destek gelmez diye korkardım mesela... Daha bir sürü örnek sayabilirim, artık hikaye mi tutarsız dersiniz veya başta söylediğim gibi güçlü karakterlerin ılıklığı olarak mı yorumlarsınız bilemem, höt höt asarım - keserim, kimse benim arkadaşıma dokunamaz olayı bir tek bizim Luffy'de var, oda güçlü-güçsüz mü anlamadım. İlk yaptığı karşılaşmaların yarısından çoğunu kaybetti, dinlendi - bekledi - yedi - içti falan derken öyle dövüştü.