Söylettiği kişi Buggy direk tayfadan çocuk yaşta girmiş 1. ağızdan öğrendik denk dövüştüklerini.
Aradan yıllar geçti okuyucu WB Shanks muhabbetlerini gördü Shanks'a bakarak bana o adamı hatırlatıyorsun yaram sızlıyor dedi.(Roger diye tahmin etti herkes o yüzden zaten arada fark var diye düşünüldü.)
Aradan yine yıllar geçti FB gördük Roger bunun kaptanını Garpla beraber patates etmiş ya da tüm Rocks korsanlarını burası hala muamma.
Aradan zaman aktı WB ve Roger karşılaştı yine 3 gün boyunca kavga ediyorlar ve DENK güçte savaşıp daha sonra parti havasında takılmaya devam ediyorlar.
Aradan zaman akıyor Roger ölmeden önce rakibiyle son bir sohbet ediyor ve oturup sake içiyorlar gayette sakin bir şekilde. Sonrası da malum idam ediliyor gg wp.
Dostane geçen bir savaştan sonra Buggy'nin denk demesi de bana gayet doğalmış gibi geliyor.
Bana kıyasıya yapılan bir savaş ya da rakiplermiş gibi gelmiyor. Eldeki veri bu. Mangaka denk diye göstermiş ama ölümüne bir dövüş olmadığı için bana burun ucuyla Roger öndeymiş gibi geliyor. Korsanlık aile kurmak değil sonuçta.
Zaten kıyasıya bir savaş olmaması mantıklı, çünkü One Piece'te amaçları kesişmeyen iki kişinin çok ciddi dövüştüğünü göremezsin. Hemen her ciddi dövüşte amaçların, hayallerin, ideallerin, yöntemlerin çatışması var. E amaçları farklı iki kişinin eşit seviyede olduğunu da ancak bu kadar gösterebilirsin. Korsanlık aile kurmak değil evet, denizlerde özgürce dolaşabilmek. Korsanlık, bilinmeyen tarihi öğrenmek, kitabe okumak da değil. Vurgulanmak istenen, WG'nin erişiminin dışına çıkmak. Bir hayali olan herkesin denize açılması da bundan. WG'nin sana bahşettiği dışında bir hayat isteyen insanlar denize açılmış. Roger'dan önce de bu böyleymiş. Hayali aile olan bir yetimin (WB) denize açılıp korsan olması da bu bağlamda değerlendirilmeli. Roger ne kadar korsansa, WB de o kadar korsan.
Eşitler diyorum, çünkü Oda istese Roger'ın hastalığı mevzusunu Crocus'a dedirtmeyip muallakta bırakırdı. Ya da çok yüklenme Roger, hastalığın nüksetmesin dedirtirdi. Yani WB=Roger denkliğinin, Roger tamamen sağlıklı olsaydı onun lehinde bozulacağının sinyalini istediği şekilde verirdi. Herhangi bir şekilde diyorum bak.
Ancak seride bir çok kere Roger=WB denilmişse ve dövüştüklerinde bile denkliklerine gölge düşmemişse, yazılıp çizilenden başka bir şey aramak bana anlamsız geliyor.