Hala mı aynı konu yav
Öncelikle ufak bir şeye değinmek istiyorum; Luffy ve Roger başlarını başkalarının önüne eğince, çocuksu yönünü görüyoruz falan oluyor ama Zoro tayfası için Mihawk’a baş eğince çizmelerini yalıyor deniyordu... öhm öhm neyse...
Şimdi bakın sevgili arkadaşlar; Bu seride bırak dostunu, ailesini arayıp sormayan adamlar var. Yasopp mesela adamın karısı ve küçük çocuğu var aramamış hiç. Dragon mesela Luffy’i arıyor mu? Ya da Luffy Dedesini veya Dadan’ı aramış mı? Ace’i aramış mı? Nami, Nojiko’yu arıyor mu? Gibi gibi bir sürü örnek çıkar bu seriden. Ama başları belaya girdiğini duyunca gidiyorlar. Mesela Luffy, Ace için gitti. Sanji sapığı kaptanına danışmasa bile Zeff için aptal aptal şeyler yaptı. Şimdi Roger’ın “Gardaşım yardıma ihtiyacın var mı?” Diye sorduğu yerde, Wb, Oden’in başının belada olduğunu duyup gitmeyecek öyle mi? Geçiniz lütfen bunları. O zaman Marco neden gitti şimdi?
Yani Duysa giderdi bu cepte.
Gelelim aramamasına. Öncelikle bir çok örnekte gözüktüğü gibi kimse kimseyi aramıyor. Türk örf ve adetlerine uygun değil anlıyorum sizi skksksls. Ve dahası da var; Oden’i severim ama adam başka tayfaya gitmiş ve sonra geri dönmemiş ve başkası aracılığı ile geri dönmeyeceğini söylemiş. Eee akıl var mantık var. Demek bu adam köyüne döndü ve Shogun oldu hayatını da huzur içinde sürdürüyor. Eee zaten güçlü de bir adam. Şimdi neden arayıp sorsunlar bu adamı? Her şeyi geçtim; Wb değil, Shanks de gitmemiş, Ray de gitmemiş. La hepsi ya şerefsiz ya da Oden’i sevmiyorlar o zaman? Bence ikisi de mümkün değil. Wb duymamış ama Shanks de duymamış muhtemelen mesela. Demek ki bir şey var ki duyulmamış gerçekten.
Yani uzun lafın kısası ne aramamasın da ne de duymamasın da bir sıkıntı yok bence. He ne Shanks’in ne de Wb’nin bunu duymamasını nasıl bağlar bilemiyorum ama duymamak ayrı duyupta gitmemek ayrı. Duyupta gitmemezlik yapmazlar şimdi bu adamlar eğri oturup doğru konuşalım. Kısacası Wb kral adam mis gibi karakter...