Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Duvar Resminin Analizi

Sağdan sola geçmişten geleceğe gittiği kanısındayım. Çünkü ortadaki panelde şeytan meyvelerinin ortaya çıkışına ve meyveyi yiyenlerin denizde yüzemeyişine gönderme yapılıyor gibi.

"Dokudu orman Tanrısı büyüsünü ve besledi şeytanlarını" cümlesinde şeytan meyvelerine gönderme var gibi. Buradaki orman tanrısı da Elbaf'taki Adem ağacı ile Balık Adam Adası'ndaki Havva ağacının bir araya gelmesi ile alakalı olduğu kanısındayım. Zira bu iki ağacın ismi ve güç veren şeytan meyvesi, yasak ağacın meyvesi metaforuna bariz bir gönderme gibi.

"Kendilerini Tanrı sandı güneşi söndürenler." Şeytan meyvelerinin de gücüyle Nikayı öldürenlere ve kızıl hatta yerleşenlere yani günümüz Kutsal Ejderlerine bir gönderme var gibi burada. Bu nedenle Boş Yüz Yılın son demlerini anlatıyot olması da kuvvetle muhtemel.

"Onlardı deniz Tanrısının gazabına uğrayanlar." cümlesi, denizşerin yükseliyor oluşu ve karaların batacak olmasıyla veya şeytan meyvesini yiyenlerin yüzemiyor oluşuyla veya Posiedona veya her üçüne birden gönderme olabilir. Balık Adam Adasının (eğer battıysa) suyun altına batması ile bir bağı da olabilir. Zira Meyveleri ortaya çıkaran Orman Tanrısı Adem ve Havva ağaçlarının bir araya gelmesi ise, bunların gazaba uğruyor olması da muhtemel.

"Bir daha kavuşamayacaklardı." Bu cümle Birinci Dünya anlatısının da sonunda bulunuyor. Bu cümle ile bahsetti olaylar silsilesinin son buluşunu anlattığı ve anlatıda tasfir ettiği şeylerin bir araya gelemeyecek şekilde koptullarını anlatmak istiyor gibi. 2. Dünya özelinde de yukarıda anlattığım nedenler ve somut olaylar ışığında bir araya gelemeyecek olanların Adem ve Havva ağaçları olduğunu düşünüyorum.

Genel OP kitlesi gene ne yapıp ne edip Oda’nın yaptıklarını bir yere bağlamış. Cidden hangi kafayla şu analojileri kuruyorlar merak ediyorum.
zaten seri uzamadan öncede az çok bugünkü gibi bir senaryo olacaktı o yüzden şaşırılacak bir betimleme de değil.

asıl sıkıntı alttaki cümle goda en başından beri planladı, adam yazar zaten, bir zahmet az çok sonunu planlasın değil mi? bunun ahım şahım bir şey olduğunu düşünmeleri sıkıntı. bu panellerin oluşturması gereken duygu az çok " ha önceden küçük bir selam çakmış iyi " olmalı , GODAAAAAA! değil.

zaten seri uzamadan öncede az çok bugünkü gibi bir senaryo olacaktı o yüzden şaşırılacak bir betimleme de değil.

asıl sıkıntı alttaki cümle goda en başından beri planladı, adam yazar zaten, bir zahmet az çok sonunu planlasın değil mi? bunun ahım şahım bir şey olduğunu düşünmeleri sıkıntı. bu panellerin oluşturması gereken duygu az çok " ha önceden küçük bir selam çakmış iyi " olmalı , GODAAAAAA! değil.
Bazen One Piece Oda’nın orjinal planındaki gibi beş senede bitseydi genel Shonen Jump piyasası nasıl olurdu diye merak ediyorum.

Bazen One Piece Oda’nın orjinal planındaki gibi beş senede bitseydi genel Shonen Jump piyasası nasıl olurdu diye merak ediyorum.
satış olarak naruto , bleach , dragon ball gibi mangaların hegemonyası olurdu. ama genel olarak değişmezdi zira çoğu shonende çoğunluka naruto ve bleach esinlenmelerinden bahsediliyor ama hiç one piece'ten çok esinlenen bir seri hatırlamıyorum.

satış olarak naruto , bleach , dragon ball gibi mangaların hegemonyası olurdu. ama genel olarak değişmezdi zira çoğu shonende çoğunluka naruto ve bleach esinlenmelerinden bahsediliyor ama hiç one piece'ten çok esinlenen bir seri hatırlamıyorum.
Bleach bence One Piece’in yokluğunda daha da öne çıkardı. Aynısı Toriko içinde söylenebilir. Belki de bu durumda Naruto ve Bleach’in yanında Toriko olurdu.

OP de esinlenilecek materyal yok da ondan. Meyve gücü var, her seride ister şeytan ister kutsal güç alımı var. Kılıç güçlendirmesi, elemental büyüler yapma, arcane büyüleri vs. diğer seriler daha çeşitli. Üstüne haki kavramı hala oturmadı, çakra-ki-nen büyük serilerde taaaa seri başında anlatılmış kavramlar. Karakter dizaynı olarak bakarsak e.oda malum yaşadığımız dünyada ki ünlüleri serisine ekliyor. Gayet toplama seri op ama en büyük oldu, aynı quentin tarantino gibi başka yerlerden alıyor ama öyle güzel yediriyor ki ön plana çıkıyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık