İşte yukarıda @Roronoa Zoro açıklamış. Nami’ler Rosa’da ne yaptı? Oda’nın dediği yaptığı ile uyuşmuyor ki bu konuda. Gayet de laf olsun diye konuşma ihtimali var bu konuda.Bak burdan iki sonuç çıkar(Bu ödülü Denizciler/Hükümet veriyor.):
1- Bu karakterlerin yaptığı şeyler ödül için yeterli değil. Ki bunun birçok örneğini gördük seride. Luffy bile 3-4 tane adam yendikten sonra ödül almıştı. Herhangi bir şey yapana ödül verilmiyor. Yaptığı şeyin önemine, etkisine falan bakmak lazım.
2- Bu karakterlerin yaptıklarını Denizciler/Hükümet bilmiyor. Ödül sistemi bu şekilde ilerliyor çünkü. Taaa 17-18. bölümlerde söyleniyordu. Ödül için ününün olması lazım falan deniyordu. Mesela Bege'nin ödül alamamasını bu sebebe bağlayan bir kişiye çok fazla bir şey diyemezsin. Ya da Luffy'nin 1.5 milyarlık ödülünün bir kısmının bununla alakalı olmasını falan buraya bağlayabilirsin. Ama gidip de Oda saçmalıyor demek falan çok anlamsız. Adam karakterlere ödül verirken o mantığa göre veriyor, ama bizler Databookları falan canon kabul edip Oda'nın ağzından çıkanı saçmalık diyip kabul etmiyoruz...Çok tuhaf bir durum gerçekten.
En basitinden Big Mom'ın gemisini hallettiler.İşte yukarıda @Roronoa Zoro açıklamış. Nami’ler Rosa’da ne yaptı? Oda’nın dediği yaptığı ile uyuşmuyor ki bu konuda. Gayet de laf olsun diye konuşma ihtimali var bu konuda.
Hallettiler derken neyi kastediyorsun? Batırmışlar mı gemiyi?En basitinden Big Mom'ın gemisini hallettiler.
https://manga4life.com/read-online/One-Piece-chapter-801-page-13.html
Eee Wcı’da da bir sürü şey oldu ona bakarsan. Yine benim dediğime çıkıyor olay.En basitinden Big Mom'ın gemisini hallettiler.
https://manga4life.com/read-online/One-Piece-chapter-801-page-13.html
Ya bu Oda denilen binbir surat demiş ki; kaptanın tayfa üyelerinin ödül artışına bilmem kaç milyon etkisi var demiş. Ama manga da çelişiyor kendisiyle.Ödül konusunda ki olay ne tam anlamadım neyi tartışıyorsunuz ? Meraklandım ama yorumlardan pek bir şey anlamadım.
Oda garip ödül sistemi belirlemiş bilemiyorum yani bunu şimdiden söyleyeyim de Zoro gömmek için yazmıyorum şu örneği vereceğim ödül konusunda.Ya bu Oda denilen binbir surat demiş ki; kaptanın tayfa üyelerinin ödül artışına bilmem kaç milyon etkisi var demiş. Ama manga da çelişiyor kendisiyle.
İyi de Luffy de 100 milyon aldı o arc.Oda garip ödül sistemi belirlemiş bilemiyorum yani bunu şimdiden söyleyeyim de Zoro gömmek için yazmıyorum şu örneği vereceğimMisal Law denen eleman Dof'a Gamma Knife vurmuş tek kolken Trebol teklemiş +Vergo teklemiş aldığı ödül 100 milyon Zoro Pica kesiyor(açıklanana göre dondurulmuş ödülü 100 milyondu Pica'nın diğerleri gibi) Zoro 200 milyon ödül alıyor WTF.
Zaten orasına hiç girmiyorum Luffy'nin ve Law'ın alması gereken ödül orada 100 milyon değildi zaten bunu vurgulamak istedim. Yavaş artıyor dedikten sonra ki 3 arc mı oluyor 4 arc mı oluyor WCI bilmiyorum ama 500'den 1.500'e fırlıyor.İyi de Luffy de 100 milyon aldı o arc.Ödül konusunda bir mantık yok. Sürekli bir bahane üretiyor mantığa oturtmak için ama olmuyor. Önce ödüller belli bir yerden sonra yavaş artıyor dedi. Sonra tayfa üyelerinin ödülü kaptana göre etkileniyor dedi. Hepsinde tutarsızlıklar var.