@Sora
Mihawk'la Shanks'in, Shanks kolunu kaybettikten sonra hiç düello yapmadıklarına dair ortada net bir bilgi yok. Bu sadece sizin çıkarımınız olan bir şey.
Çıkarım yapılan tek veri Mihawk'ın "Tek kollu bir adamla dövüşmeye niyetim yok" lafı. Buradan kolu gittiği gibi dövüşmeyi kestiler gibi bir anlam çıkmaz. Orada dövüşmeye geldiğini düşünen bir Shanks faktörü de var. Şunu bir kesinleştirelim. Bunu sadece senin için değil, çoğu kişide kesin bir veriymiş gibi ele alındığını gördüğüm için yazıyorum. Böyle bir olay yok.
Dediğine gelecek olursak, Mihawk önceki unvan sahibiyle Shanks'ten önce karşılaşmış ve onu yenmiş olabilir. Shanks'le olan dövüşlerinde de Shanks onu yenemediğinden unvan onda kalmıştır. Beraberlik unvanı zedelemez mi demişsin, iş bu noktada karmaşıklaşıyor zaten. Şimdi bu konudaki kendi görüşlerimi uzun uzun yazmayacağım, bayağı detaya girecek çünkü. Fakat Mihawk bir kere unvanı devraldığı için ve bu halka yayıldığı için Shanks'le sonradan gelen denkliğinin unvanı çok etkilemeyeceğini düşünüyorum. Neticede tam anlamıyla bir yenilgi olmadan halk arasına yayılmaz. Bu da bu konuda Shanks&Mihawk içerikli son mesajım olsun dediğin gibi genel tartışmada devam etmek en iyisi.