Apoo da Luffy'i 10 saniye bayıltıyor. Ne diyelim Apoo seri bir kaç saldırı daha yapsa yenecekti Luffy'i mi diyelim. Duvara çakışma sahnesinin aynısını Doflamingo da Luffy'e yapıyor ve bunun ardından Luffy'nin bayıldığı gibi bayılmıyor da. Anlık etkiler üzerinden dövüş yorumlamaya çalışmak insanı yarı yolda bırakır. Gerçi Law ile Doflamingo yakartop oynamış gibi yazmışsın.
Cracker'in yediği saldırı KKG'ın yarısı gücündeyse şaşırırım. Adam bir ciddi saldırı ile hayatını kaybediyordu. Doflamingo'nun yediği saldırıları alt alta yazsak on kıta şiir olur.
Apoo’da o kadar sürmedi bu bir. İkincisi luffy zaten “iyiyim ben bırak beni” diyerek kalkıyor hemen. Zoro da “ciddi hasar almadan gidelim” diyerek dönüyor. Luffy burda dediğin gibi sadece bi anlığına baygınlık geçirdi. Kimse luffy yenilmiş gibi konuşmuyor. Dof’un durumu bu değil.
Adam o duvara çakıldığında herkes (luffy dahil) dövüş bitti diye seviniyor:
dof’un hala kendinde olduğunu o o kadar süre geçince şurda anca anlıyor:
Gördüğün gibi luffy şurda “one more time” diyerek gidiyor. Dof bu haldeyken şu kong gun’ı vursa her şey bitecek zaten:
burda vurduğunda biteceği çok belli. O his verilmiş zaten mangada. “Ah be 1 saniyeyle kaçırdı” diye bağırıyor manga.
Bi de o kadar yaklaştı ki gear 4 bozulduğunda dof’un yapışık olduğu duvara çarptı düşerken:
Sevinirken çok fazlasıyla zaman kaybetti. Ama 1-2 saniyesi olsa burda dof’un işi bitmişti zaten. Onu geçtim dövüşü bitirmeyip hemen kaçma kararı bile alsa leo bazooka’dan sonra aralarında yüzlerce metrelik mesafe var. Luffy burda son anda uçup dof’un önüne atlamasa gatz’a da ihtiyacı olmazdı mesela.
Yani diğer mesajlardaki “luffy’nin kazanması için tüm adanın luffy’i koruması gerekti” cümlesi de pek tutarlı değil. Çocuk dövüşün bitmediğini bilse hem dövüşü bitirebilirdi hem de zaten arada mesafe varken daha da mesafeyi açıp saklanabilirdi. Elindeki tüm zamanı boşa harcadıktan sonra dof’un baygın olmadığını öğrenip gitti adamın kucağına düştü acelesinden dolayı.
law’dan counter shock yedi. Counter shock vergo’ya bile düzgün hasar vermeyen bişey. sanji’nin tekmeleri vergoya daha çok hasar vermişti. Dof sanji’nin dj’leri armamentsiz bacakla durduruyor düşün ne kadar önemsiz.
Dof’u o hale getiren şey hasarını azalttığı gamma knife ve gear 4’ün 4 saldırısı. Diğer her şeyi toplasan bi elephant gun etmezler. O baygın halindeyken de luffy 1 kere daha vurunca bitecekti dövüş.
Dayanıksız demiyorum ama abartıyorsunuz.
dof kkg yedi diye ona daha dayanıklı demen luffy’nin son bölümde elephant gun’la vurduğu fodder’a hody’den dayanıklı demek gibi olmuş. Hody red hawk’la uçtu ve dövüş bitti o saldırıyla. Adam bi avuç hapla ayakta kalabildi. Ama bu fodder elephant gun yiyor hayırdır?
Spider web ve dof’un en güçlü saldırısı zaten hasarın bi kısmını yedi. Dof’a kalsa kkg’yi geçecekti o saldırı
Ona rağmen saldırıyı yediğinde öyle uçtu ki adayı böldü kafasıyla. O saldırının %90’ı boşa gitti zaten.
cracker’in yediği saldırının leo bazooka gibi tekniklerden apayrı ligde olduğu ortada. Gear 4’ten darbe yiyemeyecek kadar dayanıksız olsa askerleri varken şöyle dalmaz zaten:
İddaa edildiği gibi askerlerin arkasında saklanıp dof gibi defansif dövüşürdü. Ama adam kendisi dalıyor.
Luffy’e ters dövüşen asıl kişi dof. Luffy’i 20 dk uzakta tutan, karşılık vermeyen kişi o. Luffy ipleri geçip dof’u yakaladığı an uçuruyor adamı. Cracker ise kendi zıplıyor zaten boundman’a.