Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Doctor Who (2005-)

Diziyi Beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 5 83.3%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 1 16.7%

• Kullanılan toplam oy
    6
Dizi kitap uyarlaması mı? İlk senden duydum valla bunu. Doctor Who ile ilgili kitap, çizgi roman, sesli hikaye gibi yan ürünler var ama hepsinin temeli diziye dayanıyor. Ana kaynak dizi yani. Ama Doctor'a yoğunlaşsa hikaye daha iyi olur bence de. Companion hikayesi izlemekten sıkıldım biraz Gallifrey'e yönelmeliler.
Valla dostum, dw'nin fan sitesine de bir ara üyeydim. Oralarda baya bir lafı olduydu. Hatta kitabı almak isteyenler ancak alamayanlar vs. İngilizcesini bulmak bile mesele. Benim bilgim bu yönde. Senin bahsettiğini şu zamana kadar hiç duymadım açıkçası. :(

Benim derdim o zaten, yeni jenerasyon Doctor başladı başlayalı hep yanındaki insanlar ön planda hani onlar olmasa dizinin bir amacı olmayacakmış hissi uyandırıyor bende. Doctor bir basamak geride kalıyor. Bu durum Matt ile biraz da olsa değişti gibi oldu, God Complex bölümü ve Silence (Astronot) Sezonlarında bu durum düzelecek gibi göründü ancak görünen o ki pek bir değişim olmamış. Hani istenilse Doctor'un geçmişini sezonlarca işleyebilirler. Gereğinden fazla malzeme var nasılsa ancak Moffat Klasik Sezon'dan iyice uzaklaştığı için ben böyle bir girişim beklemiyorum bu saatten sonra. Rose Tylor, Martha Jones (ki bu belki en pasif olanıydı), Donna, Pond Çifti ve şimdi de Clara hep bir özellik sıradışılık katma peşindeler. Hea bir de en çok koyan ise 1,5 senenin ardından bu muydu yani dedirtmeleri oldu.

Fazla konuşmanın lüzumu yok. Böyle geldi böyle gider bu saatten sonra.

wholock

Valla dostum, dw'nin fan sitesine de bir ara üyeydim. Oralarda baya bir lafı olduydu. Hatta kitabı almak isteyenler ancak alamayanlar vs. İngilizcesini bulmak bile mesele. Benim bilgim bu yönde. Senin bahsettiğini şu zamana kadar hiç duymadım açıkçası. :(

Benim derdim o zaten, yeni jenerasyon Doctor başladı başlayalı hep yanındaki insanlar ön planda hani onlar olmasa dizinin bir amacı olmayacakmış hissi uyandırıyor bende. Doctor bir basamak geride kalıyor. Bu durum Matt ile biraz da olsa değişti gibi oldu, God Complex bölümü ve Silence (Astronot) Sezonlarında bu durum düzelecek gibi göründü ancak görünen o ki pek bir değişim olmamış. Hani istenilse Doctor'un geçmişini sezonlarca işleyebilirler. Gereğinden fazla malzeme var nasılsa ancak Moffat Klasik Sezon'dan iyice uzaklaştığı için ben böyle bir girişim beklemiyorum bu saatten sonra. Rose Tylor, Martha Jones (ki bu belki en pasif olanıydı), Donna, Pond Çifti ve şimdi de Clara hep bir özellik sıradışılık katma peşindeler. Hea bir de en çok koyan ise 1,5 senenin ardından bu muydu yani dedirtmeleri oldu.

Fazla konuşmanın lüzumu yok. Böyle geldi böyle gider bu saatten sonra.
O bahsettiğin kitap büyük ihtimalle Doctor Who Shada yeni çıkan bir Doctor Who kitabı.http://www.dr.com.tr/kitap/doctor-who-shada/gareth-roberts/edebiyat/roman/bilim-kurgu/urunno=0000000585481 Bu linkteki kitap galiba.

En son 8x02'yi izledim dalek falan var diye güzel bir şeyler bekledim ama yine pek aksiyon yoktu bölümde, sadece Missy denen kadın yine gözüktü o kadar. Ben de 8.sezondan umudumu kesmeye başladım.

O bahsettiğin kitap büyük ihtimalle Doctor Who Shada yeni çıkan bir Doctor Who kitabı.http://www.dr.com.tr/kitap/doctor-who-shada/gareth-roberts/edebiyat/roman/bilim-kurgu/urunno=0000000585481 Bu linkteki kitap galiba.

En son 8x02'yi izledim dalek falan var diye güzel bir şeyler bekledim ama yine pek aksiyon yoktu bölümde, sadece Missy denen kadın yine gözüktü o kadar. Ben de 8.sezondan umudumu kesmeye başladım.
Ben sana en az klasik sezon kadar eski bir kitap ya da kitaplardan bahsediyorum, senin paylaştığının konumuzla alakası yok. :(

Iron Man

Doctor Who dizisi kitap uyarlaması değildir. Bahsettiğiniz kitap 1973 yılında basılmış dizi ise ilk 1963 yılında yayımlandı. O kitaptan önce basılmış birkaç kitap daha var ama o kitapların da en erken yayımlanma tarihi 1964 yani kitap uyarlaması olması imkansız. Ayrıca o kitaplar genellikle Doctor Who evreni hakkında bilgiler içermektedir.

Dizi zaten kitap uyarlaması. Yani kitabı okuyanlar sonunu biliyor. ;)

Diziyi izleyenler Doktor'un hikayesi için izliyor. Yanında ki insanların başına gelenler ya da gelecek olan olaylar ya da onların baş rolde oldukları bir diziyi değil. Ki bugüne kadar bir End Of Time ve Silence sezonları Doktor'un geçmişine yönelikti. Bir de bu son yılbaşı özel bölümü, geriye kalanlar hava cıva olsun diye yapılan doldurma bölümler. Eğer az biraz Klasik Sezon hakkında bilgin varsa şu an izlediğimizin Doctor Who olmadığını sende görürsün.
Stefen moffat veya Rusell'in Doctor Who hakkında kitap yazdığını biliyorum ama o hikayeler bağlantılı olsa bile dizi ile aynı şey değil. [ Okumadım şimdi belki bağlantılı bile değil ] niye çünkü her sezon diziyi en az 5-6 tane yazar yazıyor.
Baş yazar ise ince ayrıntılar ekliyor. Missy gibi bu bölümdeki

Evet klasik seri ile neredeyse uzaktan yakından alakası yok ilk 2 sezonu izledim Classic doctorun + 1-2 tane special ve 1999'daki filmide ama karınca ile fil arasındaki fark kadarda değil çok yanılıyorsun bence :rolleyes:

Bölüm yorumuna gelecek olursa sonu hariç mükemmeldi :D
O dalek karşımıza gene çıkar :good:
Not: Bu arada ilk bölümden beri doktor geçmiş günleri hatırlatıyor bilmiyorum dikkat eden oldumu.
Kendi yüzü Pompeideki adam [ eh doğal aynı adam oynuyor ama belki moffat bunu bile kullanmıştır :D ]
Sonra Dinazorlu bölümdeki robotlar Girl in fire plac'teki Robotların kardeş gemisi [ hani şu efsane bölümlerden :D ]
Sonra bu bölümdeki dalek sezon 1'deki Dalke benziyor. [ Sonuçta dalek tabi benzeyecek ama oda Tutsaktı felan ]

Missy'de River'in çakması gibi ilginç :ehe:

Stefen moffat veya Rusell'in Doctor Who hakkında kitap yazdığını biliyorum ama o hikayeler bağlantılı olsa bile dizi ile aynı şey değil. [ Okumadım şimdi belki bağlantılı bile değil ] niye çünkü her sezon diziyi en az 5-6 tane yazar yazıyor.
Baş yazar ise ince ayrıntılar ekliyor. Missy gibi bu bölümdeki

Evet klasik seri ile neredeyse uzaktan yakından alakası yok ilk 2 sezonu izledim Classic doctorun + 1-2 tane special ve 1999'daki filmide ama karınca ile fil arasındaki fark kadarda değil çok yanılıyorsun bence :rolleyes:

Bölüm yorumuna gelecek olursa sonu hariç mükemmeldi :D
O dalek karşımıza gene çıkar :good:
Not: Bu arada ilk bölümden beri doktor geçmiş günleri hatırlatıyor bilmiyorum dikkat eden oldumu.
Kendi yüzü Pompeideki adam [ eh doğal aynı adam oynuyor ama belki moffat bunu bile kullanmıştır :D ]
Sonra Dinazorlu bölümdeki robotlar Girl in fire plac'teki Robotların kardeş gemisi [ hani şu efsane bölümlerden :D ]
Sonra bu bölümdeki dalek sezon 1'deki Dalke benziyor. [ Sonuçta dalek tabi benzeyecek ama oda Tutsaktı felan ]

Missy'de River'in çakması gibi ilginç :ehe:
Ben günümüzde yazılan kitapları değil klasik sezon ile birlikte ya da ondan önce -tam hatırlamıyorum- yazılanlardan bahsediyorum. Şu an günümüzde kilerin sadece adı Doctor Who başka bir olayı yok.

Hacı kendin diyorsun işte, klasik ile alakası yok diye. Bende bundan yakınıyorum. Rassilon, Omega ve The Other üç büyük zaman lordu tanrısı, bunları işlemek varken, kaybolmuş zaman lordlarını geri getirmeye çalışmak varken bu kadar saçmalamak neyin kafası diye sormak istiyorum Moffat'a ama imkanlar el vermiyor. :of:

Ben günümüzde yazılan kitapları değil klasik sezon ile birlikte ya da ondan önce -tam hatırlamıyorum- yazılanlardan bahsediyorum. Şu an günümüzde kilerin sadece adı Doctor Who başka bir olayı yok.

Hacı kendin diyorsun işte, klasik ile alakası yok diye. Bende bundan yakınıyorum. Rassilon, Omega ve The Other üç büyük zaman lordu tanrısı, bunları işlemek varken, kaybolmuş zaman lordlarını geri getirmeye çalışmak varken bu kadar saçmalamak neyin kafası diye sormak istiyorum Moffat'a ama imkanlar el vermiyor. :of:
Eğer öyle ise Doctor Who kitaptan çıkma bir seri değil daha geçen sene Doctor Who yazarlarından biri [ Mark Gatiss ]
Orjinal Doctor Who'nun yaradılış hikayesini konu alan bir film yapmıştı [ yada belgesel diyelim ]
izlemenizi tavsiye ederim zira müthişti
http://www.imdb.com/title/tt2663812/?ref_=nm_flmg_prd_3
http://www.filmifullizle.com/an-adventure-in-space-and-time-2013-turkce-altyazili-izle.html/6

Onun dışında bence çok yanılıyorsun bende en azından Omega gibi bir düşman görmek istiyorum ama yapabilecek bir şey yok
Doctor Who'yu izliyorsan sende biliyorsun ki bu tarz finaller 2-3 yıllık bir süreçten sonra geliyor.
Davidin gidişi End of Time veya Matin gidişi Time of the Doctor gibi bölümlerde Zaman lordlarını felan göre biliyorsun ancak.

Gönül isterdi sürekli görelim ama o zamanda B.k çıkardı :good:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık