Rise of Empires: Ottoman'ın 4 bölümünü izledim, şu anlık hoşuma gitmeyen tek kısım Akşemsettin gibi bir figürü eklememeleri.
Ben batılı gözünden olduğunu sanmıyorum, bana objektif gibi geliyor şu anlık. Guistiniani'nin patates keser gibi Yeniçeri kesmesi saçma gelse de Roma kaynaklarının o saldırıyı kayıp vermeden püskürttüklerini yazdığı için "Olmuş olabilir." demeye başladım. Belki birkaç zaiyat vermişse bile bunları yazmamış olabilirler doğal olarak.Rise of Empire 6 bölümünü de bitirdim. Batılı gözüyle yapılmış bir dizi olmuş. Türk karakterler içi boşaltılmış gibi duruyor. Çıtır çerez izler geçerim diyenlere önerilebilir. Ancak hassasiyeti olan bünyelere çarpıcı etkileri olabilir.
Sürükleyicilik konusunda hiç problemi yok. Hatta finali gelene kadar Mehmet İstanbul'u alabilecek mi diye merakla izliyorsunuz.
Youtube dizisi olacak diyorlar.Şaka mı bu? Lan!!!
İzlenir.Youtube dizisi olacak diyorlar.
Yok zaten ben kullanılan kaynaklar için demedim onu. Dizi boyunca kaç Roma askerinin yada Cenevizli paralı askerin ölüm sahnesi vardı mesela. Ben neredeyse hiç hatırlamıyorum. Guistiniani'nin kaçışı bile kahramanlaştırılmışken Fatih iktidar aşığı bir ergen gibi gösterilmiş. 10 yaşından beri şehri alacağına inanan Fatih kanlı ay olmasa kuşatmayı sonlandırıyordu. Batılı gözüyle yapılmış demem bunlar ve benzeri durumlardan ötürüydü.Ben batılı gözünden olduğunu sanmıyorum, bana objektif gibi geliyor şu anlık. Guistiniani'nin patates keser gibi Yeniçeri kesmesi saçma gelse de Roma kaynaklarının o saldırıyı kayıp vermeden püskürttüklerini yazdığı için "Olmuş olabilir." demeye başladım. Belki birkaç zaiyat vermişse bile bunları yazmamış olabilirler doğal olarak.
Bitirip geldim. Şimdi genel olarak savaş sahnelerinde Rum tarafını hep üstünmüş gibi göstermeleri biraz gereksiz olmuş fakat anlatıcılar Rumların zaiyatlarını da saymış, yeterince objektif geldi bana. Guistiniani'nin kaçışı kahramanlaştırılmamış aksine, "Savaştan hemen önceki gün ortadan kaybolsa kahraman olarak anılabilirdi ama savaşın ortasında şehri bırakıp gitmesi korkakça." diye belirtmişler, çekim olarak da o sahneyi yücelten bir olay yok.Yok zaten ben kullanılan kaynaklar için demedim onu. Dizi boyunca kaç Roma askerinin yada Cenevizli paralı askerin ölüm sahnesi vardı mesela. Ben neredeyse hiç hatırlamıyorum. Guistiniani'nin kaçışı bile kahramanlaştırılmışken Fatih iktidar aşığı bir ergen gibi gösterilmiş. 10 yaşından beri şehri alacağına inanan Fatih kanlı ay olmasa kuşatmayı sonlandırıyordu. Batılı gözüyle yapılmış demem bunlar ve benzeri durumlardan ötürüydü.
O mektup olayı gerçek değil zaten.Fatih'in kendisi değil miydi babasına 'Gel, padişah sen ol.' diyen? Ben mi yanlış hatırlıyorum? İktidar delisi gibi göstermişler dizide, bana garip geldi.