Bence arzu ve kişilikler meyve tarafından manipule edilmiyordur. Bunun en net örneği Sabo'da görüldü zaten. Hiç bir özelliğini Ace ile ilişkilendiremiyorum. :/ Bu mantıkla gidersek eğer önceki Lastik meyvesinin kullanıcı Roger dememiz gerekir. Lakin büyükbaşlar Gomu Gomu'lu Luffy'i görünce meyvesi yüzünden Roger'la ilişkilendirmiyorlar. Zaten doğarken kendisinde vuku bulmuş özellikleri sayesinde yapıyor bunları.
Teach yıllardır kötüydü zaten meyve ona daha fazla kötülük katmış diyebilir miyiz? Küçük bir çocuğun haydutlardan tırsması ve daha sonra kendi kafasında yarattığı kurgudan sonra onlara diklenmesi gayet doğal bence.
Meyvesiz D.'ler irade yoksunu mu demeliyiz bu bakış açısına göre. ? Saul'un iradesi serinin en sağlam iradelerinden bir tanesine sahip. Ya da Monkey D. Garp dediğimiz adam iradesiz Roger'ın karşısında nasıl durabilsin?
Meyve> kişilik/irade/istek manipule ya da empoze olayı bu benzerlikten dolayı tutmaz gibi geliyor zaten. Roger'ın iradesi Luffy'de doğdu zaten ama bu meyve yoluyla değil. Ben buna inanıyorum.
Toplu okumayı zamanında oradan yapmıştım Türkçe kaynağa ulaşırken en basit yer orası benim için.