Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

Diyanet hafızıymış demek telefonu cepleyen şahıs.

Dün de Mersin'deki olaylar için ''yok öyle bir şey, afgan suri düşmanlığı'' deniyordu. O yurda yerleştirilen tacizci şerefsizler apar topar Konya'ya yollandı.

O bölgede yaşayan insanlar yağmaya uğruyoruz diyor. Tuzu kuru foncuları ciddiye alacağıma, orada yaşayan insanın sözlerini ciddiye alırım.

Gelecek hükümetin bir an önce Afgan'ını da, Paki'sini de, Suriyelisini de bu ülkeden kovması lazım. Kibarca yazdım son cümleyi.
Hatay Belediye Başkanı, Hatayspor Başkanı ve diğer mensupları ve sosyal medyada hesabı açık ve yüzü görünür şekilde yani kimliği açık şekilde yüzlerce kişi Suriyeliler şöyle böyle yapıyor diyor ve bir sürü de görsel kanıt sunuluyorsa daha da üstüne konuşmaya gerek yoktur. Üstelik diyelim ki çoğu haber yalan. Fark etmez. Ne dedik yıllarca? Bu kadar insanı almayın. "Olası sorunlarda ülkeyi karıştırmak için çok kullanışlı olacaklar, her türlü dezenformasyona ve algıya açık hale geleceğiz, bu göçü bu coğrafya ve bu sosyal yapı kaldırmaz,bile bile içimize saatli bomba alıyoruz." demekten dilimizde tüy bitti mi bitmedi mi?

Mağdur olan mağduriyet yaratır hale gelmişse mağdurluğu orada biter. Bu kadar açık ve net.

abi yok mu aramızda işçi partisi felan Çin yönetimi işçi partisiyle kuruldu kuzey kore işçi partisiyle kuruldu almanlarda işçi partisiyle ilerledi bizde yok mu

İdlib'de farklı değil ki. Çok büyük bir trajedi yaşıyoruz şu an ama Türkiye bir başını kaldırsın şuradan asıl o zaman Suriye'deki trajediyi de göreceğiz. Biz çok daha kötü etkilendik tabi ama bizim yine iyi kötü imkanımız var onlarda bu da 0. Muhalif bölgeleri vurduğu için deprem esad ve rusya'da yardım etmiyor o bölgelere tamamen halka kalmış gibi gözüküyor.
Deprem olmasa bile bizim kafamızı başka yere çevirecek durumumuz pek yok. Suriye'de de deprem olduğunu biliyorum. Orada 100 bin konut yapılmıştı. Sağlıklı yapılarsa bir kısmı oraya gidebilir, bir ksımı da Avrupa'ya. Bir kısmı da kalacak burada. Daha düşünülürse illa ki seçenekler bulunur. Başka şehirde barınacak durumunuz yoksa burada kalın demek sorun çözmemek.

beyler bi araştırın belediyenin kendi imkanlarıyla yapabilecekleri şeyleri ondan sonra burda şov mu değil mi diye tartışın.yoksa cidden komik duruyorsunuz.

Kamera önünde depremzede çocuklara 200 tl verdiler sanki. Su arıtma cihazı, mobil fırın gönderdiler bu bile şov oluyor. Gerçekten de 20 senede "şov" ve "algı" gibi laflardan bıktım. Akp'nin ağzı sirayet etmiş halka.

Biz Türküz ama muhacirlik arasında fark var. Pomak bile değiliz hadi onlar sonradan müslüman olma(malum müslüman=türktü o zamanlar) Kaç yılında gelmiş sizinkiler bilemem de balkan göçmenleri kendilerini onlarla kıyaslamasın kıyaslamayın. Bize ''ensar biziz onlar muhacir'' denmedi vatan toprağına dönmüş dedeler. Avrupa için baraj oldu ülke baraj edildi daha doğrusu. İtalyan başbakanı faşist kadın bile şu kadar para verdik TR ye tabi bakacaklar dedi. Başımıza büyük dert aldık ki oy uğruna insanlık falan değil insanlık adı altında olsa şamda cuma namazı kılarız denmezdi. Dip notun için yazdım bunu yanlış anlama, burası vatan toprağımız zaten.
Akp'nin en büyük kazığı cidden. @kekomancer mesela sorun olduğunu kabul ediyor. Sadece Akp yüzünden sorumlu hissediyor kendisini.

Çıplak gezdikleri için değil miydi, fikir mi değiştirdiler?
Keşke öyle olsaydı. Sığınmacılara kötü davrandığımız için sığınmacıların en yoğun olduğu bölgeyi depremle cezalandırmış Allah. Yani şempanzeden mi türedin bu nasıl bir zekasızlık demeden edemedim. Adamın derdi başka zaten onu biliyoruz da lan bari biraz mantıklı kancıklık yap bu ne böyle akjdaklfsa

Deprem olmasa bile bizim kafamızı başka yere çevirecek durumumuz pek yok. Suriye'de de deprem olduğunu biliyorum. Orada 100 bin konut yapılmıştı. Sağlıklı yapılarsa bir kısmı oraya gidebilir, bir ksımı da Avrupa'ya. Bir kısmı da kalacak burada. Daha düşünülürse illa ki seçenekler bulunur. Başka şehirde barınacak durumunuz yoksa burada kalın demek sorun çözmemek.
Kafayı çevirmekten kastım oradaki enkazı ve cesetleri kaldırmakta bize kalacak onu demek istedim. Gördüğüm kadarıyla o konutlarda yıkıldı ama zaten o konutların yapılış amacı buradakileri oraya nakletmekti. Geri kalanında katılıyorum. zaten bu olaylardan sonra o insanlarla oranın insanın bir arada yaşaması pek mümkün değil gibi.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık