Valla ben bu seride birisinin hızına yetişemedi diye yenilen birini görmedim. Sağlam dövüşlerden bahsediyorum. Genel olarak bir analiz yaparsan dövüşlerdeki ana etmenlerin saldırı gücü(silahlanma) ve dayanıklılık üzerine olduğunu görürsün.Dövüşlerde tüm etkenler önemli sadece bunlar değil ki.Ayrıca adamın yeteneği senin ona vurmanı engelliyorsa senin buna karşı yapabileceğin bir şey yok.Jack sırf daha dayanıklı diye kendisinden daha güçlü bir adamın bile aşamadığı askerleri nasıl aşacak ? Jack'te bu saydığın değerlerden bir adam akıllı dayanıklılık vardır muhtemelen bide.Cracker'dan daha iyi b.hakiye sahip olması çok zor Jack'in.
Gelelim Jack'in silahlanmasına. Neden Cracker'den iyi olması zor olsun ? Sen fiziksel güç ve dayanıklılıkla dövüşen biri olsan gözlem haki mi kasarsın Adam vurdun mu bana mısın demiyor abi. Ayy bana vurmasınlar dayanamam demez ki. Nitekim Jack'e de kader bir sağdan bir soldan vuruyor herif yıkılmıyor Gayet de iyi çıkabilir belli olmaz.
Genel olarak dövüşlerde bir sürü etmen var haklısın. Ama bazen baskın olan bir özelliğin dövüş kazandırabiliyor. Mingo'nun hiçbir özelliği g4'ten iyi değildi ama herifin dayanıklılığı iyiydi dayak yiye yiye dövüş kazandı. Gibi.. Jack'in dayanıklılık özelliği de çok baskın. Yıkamazsan bir süre sonra sen yıkılırsın.