Kizaru 2 yıl önceki haliyle ele aldığımızda Süper novalara 3 alana 1 bedava kampanyası yaptı. Marineford'da Wb ye saldırmayı denemiş ama Anka Kuşu Marko'ya takılmış geri püskürtülmüştür.
Aokiji Marineforda Wb ile iki kez karşılaşmıştır. İlk saldırısı Wb ye ulaşamadan Wb tarafından püskürtülmüş ikinci saldırısı ulaştığı halde Wb tarafından pekde zorlanılmadan atlatılmıştır. Wb korsanları 2. tümen komutanı Ace ile karşılaşması berabere bitmiştir.
Akanui Wb ile ilk kapışmasında Wb nin bisentosunu ayağıyla durdurmuş ve başa baş bir şekilde savaşmıştır. Wb nin kalbinin teklemesi sonucu oluşan fırsatı değerlendirip Wb nin göğsüne bir delik açmıştır. Mücadelenin devamında Wb nin başının yarısını almıştır.
İkinci karşılaşmalarında çoğu insan Wb arkadan saldırdı namertlik yaptı desede Akanui nin Haki ile bunu sezmesi lazımdı derim ben.
Devamında Akanui tarafından Wb nin göğsüne ikinci bir saldırı olmuştur. Oğlunun ölmesiyle sinirlenen Wb tüm gücüyle Akanui yi yerin dibine gönderir. Akanui saldırıdan sağ çıkmayı başaran olmuştur. Akanui ile Ace karşılaşmasında İlk saldırıda Ace hiç varlık gösteremeyip geri püskürtülmüş ve Yeminli kardeşi Luffy korumaya çalışırken Akanui tarafından ağır yaralanarak hayatını kaybetmiştir.
Kimileri Kabul etmesede Akanui gücünün zirvesinde bir canavardır. Akanui ve Aokiji arasında Baş amiral koltuğu mücadelesi 10 gün sürmüş ve Çarpışmanın şiddeti nedeniyle adanın ikliminin şaftı kaymıştır. Mücadelenin kazananı Akanui.
Kizaru'nunda Aokiji'den aşağı kalır bir yanı olduğunu sanmıyorum 3 aşağı 5 yukarı güçleri hemen hemen birbirine denk olduğunu düşünüyorum. Akanui ile mücadelesinde kolay lokma olmayacağını sanmam. Zorlu bir mücadeleden sonra Kazanan yine Akanui olurdu.