O yazıyı ne zaman yazdım hatırlayamadım şu an belki yıl olmuştur lakin şimdi okuyunca fikrimin değişmediğini farkettim.
Senin de dediğin gibi Bleach hikayesi Içigonun mahallesi ve birkaç yerde geçiyor. Buna rağmen adam 700e yakın bölüm çıkarmış. Müthiş bir başarı hakikaten. Önceleri derginin mangakayı bitime zorladığını tahmin ediyordum lakin Kubonun ölümcül bir rahatsızlığa yakalandığını öğrenmiştik sonrasinda. Yani adam hızlı bitirmek zorunda kalmış hikayeyi ki çok bariz anlaşılıyordu zaten.
Diğer yandan evrenden anladığımız şeyler farklı sanırım. Sen her bir bireyi bir dünya kabul ediyorsun. OPta 700 karakter var hepsine gezegen dersek ciddi büyüklükte bir evren oluyor hakikaten. Lakin mekan olarak bakarsak OP ufacık bir gezegende geçiyor. 4 tane deniz bir tane de hat var bitti. Ada sayısı da toplasan 100 tane cıkar veya çıkmaz.
Bleach evreni ise Dünya- Hueco Mundo- SS - Cehenmem şeklinde 4 ayrı evrenden oluşuyor ve Kubo sadece koskoca dünyadaki bir kasabayı ve onun izdüsümündeki iki ayrı mekanı daha isliyor.
Velhasıl eldeki potansiyel malzeme ortada. Bu konuda o zaman işleyip çizseydi şeklindeki beyanın doğru olmadığını düşünüyorum şahsen.