Şundan dolayı söyledim; mesela Hyourinmaru diyor ya "senin gibi bir çocuk benim gibi bir gücü kontrol altına mı alıyor? böyle bir şey olamaz". Şimdi bu bankai formuna dahi geçebilen zampakto ruhu aslında saf reishi ve aslında "shikai formuyla zampaktosunu kullanan sahibi"nden 10 kat daha güçlü bir reisatsuyla hareket edebiliyor. Çünkü bankai formuna geçebiliyor. Sonuçta sıkıştırılmış reishi formundan bahsediyoruz. Sen eğer bunu shikai'nle ya da başka bir yolla kontrol altına alabiliyorsan bu demek oluyor ki ya reiatsunu senin o an ki potansiyel reiatsu sınırlarından 10 kat daha fazla olmasına zorluyorsun ya da benim bilmediğim başka bir yöntem kullanıyorsun. Yanlış mı yorumladım?
Bir yerde okumuştum o bölümün olmasının sebebi gelecekteki konuları daha fazla açıklığa kavuşturmak için yapılmış. Zampaktonun shinigami ile doğup ölmesi de çalınmadığı müddetçe gerçekleşmesi doğal bir hadise. Çalınma olayı ise sadece oradaki yoğun reishi'nin sahibinden sökülüp alınmasıyla alakalı. Yani zampakto shinigami'nin ruhuyla doğuyor ve onun ruhundan bir parça. Ama o parçayı gayet tabii oradan koparıp alabilirsin. Ki ruhundan ayrılıp şekil almaları dahi buna bir örnek. Mesela Koga mühürlendiği halde ayrı olan zampakto ruhu gayet etrafta dolanıp şarlatanlıklar yapabilmiştir.