Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bleach

Dört tane elit askeri vardı Yuha'nın, eğer power-up'tan sonra kayıpsız bir şekilde yendilerse sıfırıncı takımı Ichigo'nun tayfa onlarla kapışırken Ichıgo da Yuha'ya dalar diyeceğim ama sıfırıncı takımın yenemediği adamları bizimkiler yenerse saçma olur. Ichıgo yenebilir ama o zaman da tebaasıyla gelmesinin manası kalmaz.

Kyouraku da Central 46'yla muhabbet ediyor herhalde, salsınlar Aizen reisi de ortalık şenlensin.

güzel gidiyor güzel bekliyordum keşişin bukadar kolay ölmeyecegini gereken noktada gene devreye girecektir belki yenilen diger 0. takım üyelerini ayaklandırır sonuçta gücü isim vermek verir isimlerini kaldırır ayaga.

bach ruhlar kralına mı dedi ? kim kimin babası kim kimin dedesi içiçe girdi herşey :D

Eyvallah hacı,forum ahalisine de sorduğumu belirttim zaten. :D
Mangasını takip etmediğim için animeden sonrasını pek bilmiyorum ama yine de İchigo'nun dengesizliğinin sebebinden haberim var yine de.(Animesi için ağlayacak seviyeye geldim artık,başlasın yahu yeter. :( )

Senin de açıklamanı göz önünde bulundurarak SS'teki İchigo daha güçlüydü desem yanılmış olur muyum?
Yok ya başından beri Ichigo'da dengesizlikler var.SS'te de var keza.Normalde Aizen onun vuruşunu eliyle durduramaz ama sürekli reiatsusu dalgalandığı için Aizen anlıyor ve parmağıyla durduruyor.Yani güç kısma olayı en başından beri shigami olduktan sonra da hep var.Kenpachi'yi de bu salakla aynı kefeye koysak yeridir.Biri bilinçsizce diğeri de zanpaktosundan dolayı tüm gücünü sergileyemiyor.Bence mangaka bu durumu bağlamakla iyi iş başardı.
Bence mangası da bu arc baya iyi.Okumalısın.En azından Ichigo'nun zanpakto bölümüne kadar orası da dahil oku.Sonrasını da animeden takip edebilirsin.Dediğim yere kadar olan kısımda hem birçok şey açıklanıyor hem de baya doyurucu.

Yok ya başından beri Ichigo'da dengesizlikler var.SS'te de var keza.Normalde Aizen onun vuruşunu eliyle durduramaz ama sürekli reiatsusu dalgalandığı için Aizen anlıyor ve parmağıyla durduruyor.Yani güç kısma olayı en başından beri shigami olduktan sonra da hep var.Kenpachi'yi de bu salakla aynı kefeye koysak yeridir.Biri bilinçsizce diğeri de zanpaktosundan dolayı tüm gücünü sergileyemiyor.Bence mangaka bu durumu bağlamakla iyi iş başardı.
Bence mangası da bu arc baya iyi.Okumalısın.En azından Ichigo'nun zanpakto bölümüne kadar orası da dahil oku.Sonrasını da animeden takip edebilirsin.Dediğim yere kadar olan kısımda hem birçok şey açıklanıyor hem de baya doyurucu.
Anladım hacı,teşekkür ederim.Güç dengesine taktığım için son izlediğim bölümlerden pek zevk alamadım ama şimdi kafam rahat artık.:ehe:

Anladım hacı,teşekkür ederim.Güç dengesine taktığım için son izlediğim bölümlerden pek zevk alamadım ama şimdi kafam rahat artık.:ehe:
İlk başlarda sıkıntılıydı ama bu arc bence toparladı :D
Benim için sadece bu arc olan fb ve önceki fb ile aradaki zamanda tam mantığını oturtamadım.

İlk başlarda sıkıntılıydı ama bu arc bence toparladı :D
Benim için sadece bu arc olan fb ve önceki fb ile aradaki zamanda tam mantığını oturtamadım.
Bu arcta toparladaysa sorun yok öyleyse. :D Son bir şey daha sorayım.Tahminince Bleach'in,daha doğrusu bu arcın bitmesi aşağı yukarı ne kadar sürer?

Ben bir yerde bu arcın toplam 10 sene olacağını okumuştum.Bence de en az 4 ya da 5 sene sürer.
:eek: Haa peki öyleyse. :( Ben birkaç yıl daha bekleyeyim animesini o zaman. :S

Gerçekten 10 yıl sürecekse bu olaylar Bach'la bitmeyecek öyleyse.Bunu duyduğum iyi oldu,artık hayatta okumam mangasını.Hazır yıllardır biriktiriyorum,biraz daha biriksin o zaman.:ehe:

:eek: Haa peki öyleyse. :( Ben birkaç yıl daha bekleyeyim animesini o zaman. :S

Gerçekten 10 yıl sürecekse bu olaylar Bach'la bitmeyecek öyleyse.Bunu duyduğum iyi oldu,artık hayatta okumam mangasını.Hazır yıllardır biriktiriyorum,biraz daha biriksin o zaman.:ehe:
Yok bu son arc.Ama bu arc bütün seri kadar uzun olacak diye okumuştum ama bu arc başlayalı 2 seneden fazla oldu zaten 5 sene daha sürse 7 ya da 8 sene sürmüş oluyor.

Bir ösym sınavını daha atlattım derken mangaların çıktığını görünce çok şaşırdım. :/

Öncelikle geçen hafta arkadaşın çok güzel yakaladığı gibi İchibei 3 adımda ölüyor.İlerisini gerçekten görebilmiş.Yhwach aslında düşünüldüğü gibi de yanılmamış.Öldüğünü gördü ve ichibei de öldüğünü teyit etti.Fakat daha ilerisini göremediği için dirilebileceğini kestiremedi.
İchibei kalan son enerjisiyle tahminim bir kidou uyguluyor.Yada karanlığın özelliğiyle ichigoya sesini duyuruyor.Çünkü o kısımlar karartılarak çizilmiş.İchigonun adını söylemesiyle de eski haline geri dönüyor.Bana lamba cinini hatırlattı.Gerçekten op bir güç.Sanırım böyle olduğunu diğerlerinin tepkilerinden de farkedebiliriz. :D Neredeyse orihimenin yaptığıyla aynı kapıya çıkıyor.Tabii süre sınırı var sanırım yoksa iş işten geçmiş olacaktı.

Daha sonra Yuha gücüyle kafesi çevreleyen karanlığı ortadan kaldırıyor tek hamleyle.Ve 0.takımın yerde yattığını görüyoruz.En başta bunu Jhwach yapmış gibi gözükse de hepsinin farklı açılarda yattığını görüyoruz.Ayrıca kafes parçalanmadığına göre dışarıdan bir etkiye de maruz kalmamış.Çünkü boşluklar hedef alınsa bile geçilmesine izin vermiyordu.Yani Jhwach sadece perdeyi kaldırdı gibi gözüküyor.Elitler güç aktarımı sayesinde 0.takımı ilk etapta yere sermişler.Ancak henüz ölmediklerini Kirinjiden ve Hikifuneden anlayabiliriz.Kirinjinin ağzında tuttuğu çubuk hala düşmemiş.Kafes onun ruh gücünden beslendiği için Hikifunenin de ölmediği aşikar.Eğer ölseydi bankai gibi parçalanmaya yaklaşması daha mantıklı olurdu.

Shuutara konusunda ise emin olamıyorum diğerlerinin aksine.Çünkü rakibi ters köşe etmek konusunda çok usta.Bana sadece Ouetsu ciddi yaralandı gibi geliyor.Yine de hepsinin bu hale düşmesi tesadüf olmayacağından hatrı sayılır darbeler aldıkları ortada.Herşeye rağmen bu dövüşün gösterilmemesi kötü oldu.Bu kısmı beğenmek o yüzden zor sahne güzel olsa bile.Mangaka son arc diye bazı kısımları hızlı geçmeye başladı haliyle.Ama bu demek oluyor ki 0.takımın gücünü başka bir kapışmada gösterecek.Ben hala gotei 13 ile yada potansiyellerle dövüşebileceklerini düşünüyorum.

Yhwach sinirli biçimde saraya yöneliyor.Ve krala kılıcı saplıyor.Ve tabii haftanın sürprizi olarak ruhlar kralının oğlu olduğunu öğreniyoruz.Oğul olması ilginç bir gelişme olsa da bağlantıları tahmin edenler için çok şaşırtıcı olmuyor.Bundan daha öncesinde uykuya yatmaları arasındaki benzerlikten bahsetmiştim.Aynı benim gibi düşünen arkadaşlar tarafından ikiz oldukları teorisi yada bebekken Yhwach'ın gücünü çalmış olması gibi teoriler yazılmıştı.

Öncelikle bazı detayları verelim.Yhwach kralı uykusunda iken öldürmeye çalışıyor.Çünkü aşağıdaki kısımda onu aynı kabuktan uyanırken görüyoruz.

[spoil]
[/spoil]

Kral şu an aizen gibi bir koza içerisinde ama donmuş ve uykuya yatmış vaziyette.Yhwach ona ileriyi görebilme konusunda bir laf ediyor.Bu kurduğu cümle iki anlamdan birini ifade ediyor.

1 - İronik biçimde herşeyi gördüğünü ama kendi ölümünü göremediğini söyleyerek onunla dalga geçiyor ve kılıcı saplıyor.
2 - Kendi ölümünü bile gördüğünü ancak bunu engelleyemediğini söyleyip elveda nutku atıyor.Biraz olaya kaderci yaklaşıyor.

Her iki ihtimalde de Yhwach'ın babasının onun gibi ileriyi görebilme yeteneğinin olduğu sonucuna varabiliriz.Eğer 2. ihtimal doğruysa bu yeteneği Yhwach'ın aksine çok daha güçlü ve geniş bir aralığı kapsıyor olabilir.Zaten farkedildiği gibi onun da gözleri çok olağandışı.

Dediğim gibi kral uyku halindeyken bir dinamo görevi görüyor.Tüm örümcek ağının ortasındaki bir örümcek gibi onu oluşturuyor ve hiçbir yere ayrılamıyor sistemin düzgün işlemesi için.Ve eğer ölürse uyku hali zayıf karnı olduğu için ölecektir.Yoksa oğlu gibi tanrısal güçlere sahip benim fikrime göre.Sadece onun gibi savaşçı kimliği olmayabilir.Ancak Kaguya tarzında güçlü çıkacağını düşünüyorum.O yüzden bu darbe onu sadece uykusundan uyandırmış olabilir.

Veya uyku hali öldürülmeye müsait tek anıysa birdahaki sayı tüm sistemin çöküşünü görebiliriz.Bu da mangakanın hızlıca yeni bir kurguya geçeceğini gösterir.Çünkü olaylar bu kadar çabuk sonlanamaz.

Uyku halinde zayıf ise bu neden korumalara ihtiyaç duyduğunu da açıklıyor.Normalde uykusunda onu 5 kaptan koruyordu ama ichibeinin yenilişiyle tamamen savunmasız kaldı.Baba - oğulun zayıflıklarının uyku olabilmesi çok muhtemel.Çünkü Yhwach uykuya yattığında Haschwalt 0.takım gibi nöbet tutuyor ve İshidanın önünü kesiyordu.:)

Yalnız şimdi bu kan bağıyla seride bazı konular hakkında tekrar kafa yormak gerekecek.Quincyler ve shinigamilerin kökeniyle alakalı daha çok bilgi edinmiş olabiliriz.Mesela oğlundan herşeyi alıp karanlıkta bıraktıktan sonra quincyler ortaya çıktı diyelim.Işıldayarak ortaya çıktılar.Tüm ışığı oğlundan çekip aldıktan sonra elde ettikleriyle de Shinigamiler yaratıldı.Tam zıttı siyah bir kimono giydirilerek.

Hollowlar insanlardan aslında eksik bir yönden.Kalpleri yok.Zıtlar ama aynı zamanda insanlardan bu konuda eksikler.Quincylerin de Shinigamilerden bir konuda eksik olmaları çok muhtemel görünüyor.Zaten kazandıkları güçlerinde eksik taraflarıyla alakalı olduğunu gördük çoğu kez.Hayal gücünü gerçeğe çeviremeyecek birine gerçeğe çevirme gücü verilmesi gibi.Aslında onlarda hollowlar gibi shinigamilerin bozulmuş versiyonlarından başka birşey olmayabilirler.Sırf bu yüzden tehdit olarak görülüp katledilmiş olabilirler.

Kan davasının da iç yüzü yavaş yavaş aydınlanmaya başladı.Asi çocuk mu ? Yoksa kötü bir baba mı ? Yada sadece taht kavgası mı ?
Göreceğiz.

Ancak Yamamotonun mazisine bakarak taht kavgasıyla ilgili bir kurgunun güzel olabileceğini düşünüyorum.Yani ruhlar kralı oğlunu kendine tehdit olarak görüp yok etmek istedi.Oğlunu öldürten padişahlar ne yaptıysa aynısını yapmış ama tam anlamıyla başarılı olamamış olabilir.

Ruhlar kralının aslında tutsak ve mühürlü olduğu şeklindeki bir tahmin de hoşuma gitti.Eğer böyleyse kendi oğlundan çok farkı yok demektir.
Yhwach'ın da aslında mühürle beraber tutsak da edildiğini düşünüyorum.Güçlerini geri kazanmış olabilir ve tamamen özgür olmuş olabilir ama gölgelerle olan bağlantısı bana gölgelere tutsak olduğunu düşündürüyor.Hatırlarsanız sırf bu yüzden ichigoyu yanında götürememişti.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık