Isayama sormuşlar: İnsanlık tarihindeki savaşlarının aksine, bir mangada galipler ve mağluplar yazar tarafından belirlenir. Sonunda neyin doğru olduğuna karar verebilecek misiniz?
Sonuç olarak, serinin neyin ''doğru'' neyin ''yanlış'' olduğu konusunda yargıya vardığını düşünmüyorum. Örneğin, Furuya Minoru’nun Himeanole'sini okuduğumda; toplumun, sosyal normlar altında, hikayedeki seri katili affedilemez bulacağını biliyordum. Ancak hayatını ve arka planını hesaba kattığımda hala merak ediyordum, ''eğer bu onun doğasıysa, onu kim suçlayabilir ki?'' Hatta ''katil olarak doğmamış olmam bir tesadüf mü'' diye bile düşündüm. Mutlak surette başaramadığımız şeyleri ''çaba eksikliğinden kaynaklanan'' hata olduğunu savunuruz ve bunda bir acılık var. Öte yandan, bir fail için ''bu hale gelmemin nedeni çabalamamam değil'' diye düşünmenin bir avuntusu var. Bu şartlar altında kurbanın hislerinin çok önemli olduğunu inkar edemeyiz. Ancak sorunun kökenini göz önüne alarak, ''neyin doğru'' olduğunu değerlendirmek yerine, çeşitli çalışmalardan ve felsefelerden esinlenmek ve o anlar sırasındaki hislerimi doğru bir şekilde göstermek... Shingeki no Kyojin'in sonunun buna benzeyeceğini düşünüyorum.
Herkesin kendince görüşü var. Ben Snk serisinin sonundan gayet tatmin oldum. Evet, kesinlikle daha iyi bir son olabilir, ama yazar anlatmak istediğini gayet anlatmayı başardı.