Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Amiraller vs. Savaş Lordları

Kazanan kim olur?

• Kullanılan toplam oy
    73
meteor felan hikaye Law bile kesti Dof sineklik gibi meteoru süzüyor , mesele mi meteor felan.
Ayrıca Dai Funkaya felan gidecekse bu adamlar bence hükümet boşuna kendi safına çekmeye çalışıyor , Dof gelip adamların mekanında Sengoku'a posta koyuyor (Gücünden veya değil meseleyi uzatsa Sengoku bildiğin dövüşecektiler) , kolay mı öyle bu herifleri paketlemek , çok tek taraflı bakıyorsunuz, bu adamların kendi güçlerine güveni olmasa Mariejoa gibi bir mekana gelip artistlik yapmazlar, Kuma geldi Sabondy'de Kizaru'nun gözü önünde tüm tayfayı uçurdu Kizaru sen ayaksın dediğinde , seni bağlamaz işine bak diyende bu adam, Dof Aokiji'nin en yakın arkadaşını yerde pestil etmişken Aokiji neden Dof'u orada paketlemedi diye merak eden var mı? Kolay değil bu çapta adamları devirmek herifler dünyanın en korkulan korsanları sıfatında (Yonkoulardan sonra) .

Denizciler + Lordlar yonkouları dengelemek için var diyen Garp'ın kendisi denizciler nasıl bir güçse Lordlarda onlara denk bir güç olarak görülüyor demekki.Akainu fanı olmama rağmen ben bu adamın Mihawk ve Dof'u aynı anda yeneceğini düşünmüyorum.
Yanlış demişsin. Doffy meseleyi uzatsa, ağızını burnunu kırıp dresrosa girişinde kendi ipinde sallandıracaktım onu. Akıllık etti de sustu :D.

Bileydim Fujiyi koymazdım , onu eklemeyecektim bu sefer 3'e karşı 9 felan diye düşündüm meğer yanlış yapmışım 1 amiral 3-4 shichiyi avuçluyormuş.:)

Uçan_Terlik

Akainu'nun marineford'da,wb'nin bütün tümen komutanlarını (nerdeyse) önüne dizip dövmesini,daha sonra jimbei ivankov gibi adamları da yendiğini düşünürsek.Kizaru ve aokiji de Akainu'dan aşağı kalmayacağına göre.Amiraller fazla kasmadan alır.Amiral yenmek yardımlaşmayla felan olacak iş değil.Normal hakili elemanlar da işlemiyor hıyarlara.

Biri oyalar ötekiler vurur demek de çok saçma geliyor nedense.

Shichibukailerden zaten bir dof bir de mihawk dayanabilir bir süreliğine.

Edit :Wb'nin tümen komutanları da moriayla kapışabilen adamlardı diye hatırlıyorum.Vista felan da var hani bak aklıma geldi.Bazılarının mantığına göre vista zaten yonkou ayarında oluyor ya hadi neyse.

akainu'nun olduğu ortamda 2,000 tane gölgeyi bırak 1 tane gölge bulamaz moria. herkezi öldürür acımaz.

kizarunun sadece savunduğu, akainunun kuzeye aokijinin güneye saldırdığı bir ortamdan kim nasıl sağ çıkıcak, ışınlanma gölge savunma haki uçmak bölünmek veya kumlaşmak gibi şeyler bu saldırılara sökmez, gene ayakta kalan elinde kendini savunacak birşeyi olan mihawk olur onada 4 tane kılıç kullanan amiral dalarlar (akainuda yok demeyin illa ondada kılıç vardır) gene alırlar gene alırlar

zaten 3lü olan amiraller 10 senedir 20 senedir (emin değilim) beraber operasyonlara katılıyorlar, illaki sırt sırta dövüşmüşlerdir. monster trio diyebileceğimiz amiralleri istediğin kombinde kullan gene zayıf değiller gene değiller

Sana soruyorum o zaman magmanın işe yaramadığı bir durumda Akainu'nun hala magma kullanması mantıklı bir hareket mi ? Marcoyu atlatsa Luffy'i bitiricek.Kullandı ama seviyesi yetmedi.
Senin bakış açında adamın sardırılarının başarmışlık adına yalnızca tek bir karektere etki etmemesi -etki etmemesinden ziyade bloklanma olarak da nitelendirebiliriz, zira başka bir halta yaradığı pek söylenemez- onun savaş boyunca yaptığı tüm hamleleri mantık dışı olduğuna yönelik bir olgu var sanırım.Oysa bu adam işe yaramıyor dediğin magması seyesinde Edward Newgate gibi bir azman ile ile 1-1 vs atmayı ve bu vs sonucunda mağlup olmuş olsa bile rakibinin vucudunda sayısız delik açmayı, yüzünün yarısını eritmeyi başardı.Öyle ki bu seviyede darbeler verdiği kişinin, tüm otoriteler tarafından dünyanın en güçlü insanı lanse edildiğini hatırlatırım. -adamın hasta, yaşlı ve yaralı olduğunu unutmamak gerek tabi.- Aynı şekilde bu adam magma gücüyle WB korsanlarının yarısından fazlasını tek bir sardırıyla safdışı bıraktı.Akabinde yine aynı magma gücüyle önüne gelen korsanı iliklerine kadar eritti.Bununla birlikte şartlar uygun olsaydı yine aynı magma gücüyle tüm WB korsanlarını elden geçirmesi içten bile değildi.

Saydığım hususlara bakarsan bu sardırıların çoğunlukla kitlesel katliama yönelik olduğunu görebilirsin.Bu durum WB'nin yine bir kitlesel sardırı türü olan deprem dalgasından çokta farklı bir durum değil.Beyazsakal'ın savaş sırasında hakiden ziyade sürekli meyve gücünü kullanma sebebi ile Akainu'nun devamlı olarak meyve gücüne başvurmasının aynı amaca hizmet ettiğine görebilirsin.Ayrıca üstte söylemeyi unuttum, WB 1-1 karşılaşmalarında sardırılarına haki yükleyebiliyorken Akainu'nun maalesef öyle bir lüksü yoktu.Bununla birlikte sahip olduğu yegane şey olan ve kimi kesim tarafından imba bir yıkıcılığa sahip olduğu söylenen meyvesiyle savaşın gidişatına yön veren en etkili isimlerden biri olduğunu kanıtladı.

Eğer rakip magmadan korunma sağlayan bir meyveye sahip değilse-bkz.Marco- tek kurtuluş yolu kalıyor o da haki.
Olaya biraz geniş perspektiften bakarsak savaş alanında Akainu'ya karşı koyabilecek yeterlilikte tek kişinin Edward Newgate olduğunu çok net şekilde görürüz.Bununla birlikte savaş alanında WB'den ziyade hiçkimse, haki kapasitesi bakımından yeterli seviyede olmadığı için bu azman karşısında orta ve uzun vadede ayakta kalamaz.Buna örnek olarak Jinbei,İvankow,WB tayfası ve tüm müttefik korsanların yaşadığı ağır travmayı örnek göstermek mümkün.

Olayın daha da derinine inersek haki kapasitesi bakımından Akainu, ona en yakın olduğu düşünülen Marco'nun hakili pençe sardırına mağruz kalmasına rağmen hiçbir şekilde yaralanmaması bununla birlikte sardırı sırasında Marco'ya ve ona eşlik eden Vista'ya haki kabiliyeti bakımından küçümsiyici ithamlarda bulunması bu meseleyi kesin bir yargıya bağlamıştır sanırım.Zira Marco"nun her biri hançer boyutunda olan pençeleri ve Vista'nın kılıçları, Aokiji'nin Beyazsakal'a karşı kullandığı taktikten ziyade kesici sardırı türü olduğu için Akainu'nun bloklama gibi bir lüksü yoktu.Akainu'nun darbe sonrası ah çekmesi onun sardırıya mağdur kalmasının en büyük kanıtıdır.Eğer bu sardırıyı bir şekilde bloklamış olsaydı yüzünde şaşkınlıkla karışık bir kızgınlık emaresi belirmez, bu sardırıdan bir nebzede olsa acı duyduğunu dile getirmezdi.

Bedenini magmaya dönüştürme olgusunu ele alırsak bu kişi kendini magmaya dönüştürünce bunu sağlayan unsur olan asıl bedeni magma formuna bürüneceğinden bedenine tekabül eden magma akıntıları yeterli düzeyde hakiye maruz kalmış olsaydı kaçınılmaz şiddetli bir darbe alacaktı.Buna referans olarak Vergo'nun Smoker ile olan muhabbetini gösterebiliriz.

Resimde de göründüğü üzere Marco ve Vista'nın sardırılarını doğrudan yaptığını ve Marco'nun her bir pençesinin bir hançer boyutunda olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz.Bunlara bakarak Akainu'nun bu sardırıları mağruz kalmadığını söyleyebilecek yoktur sanırım.Zira magmaya şekline bürünen yerlere bakarsak bu kısımların yalnızca darbeler sonucu bu şekle girdiğini söyleyebiliriz.Eğer bu sardırıyı Marco değil de Shanks yapma fırsatı bulsaydı Akainu o anda rakipleriyle dalga geçmek yerine karnından sarkmakta olan bağırsaklarını toplama telaşında olurdu.

Yani anlayacağın savaşta haki seviyesi bakımından akainu ile aşık atacak yeterlilikte kimse bulunmadığından meyve kullanımı ve haki kullanımı karşılaştırırlmasında meyve kullanımı çok daha cazip görünüyor.Aynı durum diğer amiraller için de geçerli.

Savaş sırasında tayfanın resmi nişancısı olmasına rağmen Kizaru'yu tehdit edenin neden Yasopp değilde Backman olduğunu hiç merak ettin mi, çünkü haki seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun Yasopp'un hakisi Kizaru'ya gözdağı verebilecek yeterlilikte değildi.O yüzden devreye Backman gibi haki azmanı biri girdi.Kizaru'nun şerif teslim oluyorum diyerekten ellerini kaldırmasına neden olacak boss olmayan tek karekter vardı o da görevini başarıyla yerine getirdi.

Tüm bu nedenlerden ötürü meydanda potansiyel haki kullanıcısı tehtidi olmadığı müddetçe -bkz.Benn Backman, Shanks,-amiraller istediği gibi at koşturabilirler ve bana göre asıl mantık dışı olan şey bu olayın mantık dışı olduğunu düşünmektir.

Bunlar benim düşüncelerim katılan olur, katılmayan olur birşey diyemem.Dragon'dan alıntı yaparaktan noktalıyorum, herkes kendi hayal dünyasında yaşar.:D

Monkey :D Luffy

forumda Mihawktan ziyade Marcodan beklenti çok yüksek tamamen hayal ürünü ve bir adamın keyfine göre bir senaryo tartıştığımız için tabi ki kişisel görüştür onu tartışmam bile kısa bir örnek vermem gerekirse Shicibukailer içinde bir kıstas bir seviye olmadığı için (Buggy-Doflamingo) aslında bu örnek belki biraz ucu açık oluyor ama belkide böylesi daha iyidir Marco bence shic ve amiral arasında bir yerdedir fazlası değildir amiral dediğimiz adamlar denizcilerin en büyük gücü yani seride mutlak bir konumdalar denge için bu arada denk dövüşebilmek denk güç değildir en basit ace kuzana karşı çok zorlamazken akainu karşısında nerdeyse tek yemiştir karakterlerin meyve ,haki,güç,dövüş stili gibi özellikleri onları kendilerinden bir belki iki tık üstü karakterlerlede denk dövüştürebilir büyük ölçüde kazanamayabilirler ama burası odanın kısaca senaryo işlevine bağlıdır yani denk dövüşebilmekte bir taraf diğer tarafa üstün gelemiyorsa yani iki tarafta ölümün kıyısına gitmiyorsa denk dövüşen iki karakterdeki güç farkı beklenti üstü olabilir
Ayrıca amiralleri One Piece te yenebilecek adam sayısı genele vurulduğunda hakikaten çok azdır Yonkoular,Karargah Komutanı ve Dragon gibi bazı özel kişiler(görmediğimiz için çok kuru tahmin olarak Wano generali goroseiler ve de Issho gibi dünya hükümetine bağımlı yada bağımsız özel kişiler) kısaca bu adamlar 9 tane korsana karşı üstünlük kuramasaydı barınamazdı en azından benim için resim biraz eksik olurdu

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık