Bir güç kıyası yapmak için illa iki tarafında gücünü görmemize çok gerek yok bence.Oda bu zamana kadar genç WB,Roger>Kaido(yonkolar) denklemini hissettirdi.Bir kere yonkoların tanıtımında bile WB'yle bölgeleri için savaşan kişiler olarak mı ne bahsediliyordu.Orda kastedilenin zirve WB olduğunu sanmam.Zaten bize yonko olarak tanıtılan da yaşlı WB'ydi.Yani Oda zirve WB=Roger denklemini gösterdi.Mangaka Roger'la kapışan adam olarak mı ne bahsetti WB'den.Aynı şekilde çok yüksek ihtimalle yonkolarında yaşlı WB ile muhattap olduğunu,denklik hissini verdi.Burdan doğal olarak genç WB,Roger>yonko denklemi çıkmaz mı ? Bence çıkar.Peki dostum Kaido'nun Roger ve Wb'den üstün olmadığını nerden çıkarabiliriz ? Sonuçta Roger görmedik Beyazsakal da adamın bir sürü handikapı vardı. Kaidoyu da görmedik kesin kıyaslama yapamayız. Ayrıca Ace romanını okudunmu bilmiyorum ama sanki Kaido, Roger ve Wb'den geri kalmıcak güç konusun da hatta üstünü bile koyarsa Oda şaşırmam.
Kaido'nun abartıldığını düşünüyorum.Senin dediğine göre Kaido genç WB yani kk üstü bir güç oluyor.E bu Kaido taş çatlasın 1 arc sonra inecekken Luffy bu kadar erken mi yaklaşıcak kk seviyesine ? Sanmıyorum.Ayrıca WB ve Roger'ı hiçbir yonkoyla bir tutma derim.Oda bu iki adamı 2 kral olarak çizdi ve mfde bile efsane olduğuna gönderme yaptı sürekli.Kalkıpta Kaido'yu BM'yi bu adamdan üstün tasarlamaz.Hele zirve WB'nin üstünde hiç tasarlamaz.