Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Akainu Korsan Olsaydı

Akainu korsan olsaydı, hangi seviyede olurdu?

• Kullanılan toplam oy
    286
Ya şu forumda biri birinden güçlüyse, "neden indirmiyor madem" naraları atılıyor sürekli. Denge denen bir şey var dünyada. Yonkou ve denizciler arasında yaşanan en ufak bir savaş bile dünyayı krize sokuyor, huzur kalmıyor millette, nerede kaldı denizcilerin bütün yonkoulara aynı anda dalması. Diyelim daldı ve yendi. Uzun süren savaşların sonunda denizcilerin çok büyük ve yeri kolayca doldurulamayacak kayıpları olacaktır. Bunları toparlamak da on yıllar alır. O toparlanma sürecinde de küçük küçük anarşist korsanlar bile dünyayı huzursuz edebilirler ve onları durduracak toplu bir güç de olmaz.

Bana sorarsanız amiraller yonkou kaptanlarına yakın güçtedirler. Teke tekte yenilir ancak ezilmezler. Eğer böyle olmasa denizci kurumunun bir değeri kalmaz zaten. Savaşta da görmüş olduk bu olayı. Beyazsakal ile kısa süreliğine de olsa kapışan amirallerin hiç biri ezilmedi ve biri derin yaralar açtı. Beyazsakal ki yonkoular içinde bile ayrı bir yere sahip ve en güçlüleridir. Diğerlerinden biri olsa sonuç ne olurdu kim bilir.

Eğer korsan olsaydı, Akainu şüphesiz yonkou olurdu. Bir başına değil elbet, yanına gücünü arttıracak ve destek çıkacak bir kaç adam da alırdı. Emri altına aldığı korsanlarla da pek ala bir yonkou olabilirdi ki kendisi yonkou kaptanı gücüne çok yakın ve belki de eşit biridir.

Evet, One Piece dünyasında bir denge var. Ama bu denizcilerin yarattığı bir denge değil. Yonkou'lar dolayısıyla denizcilerin yaratmak zorunda olduğu bir denge. Sırf denge kurmak için Shichibukai diye bir kurum oluşturuyorlar. Denizcilerin nihai amacı korsanları ortadan kaldırmaktır. Yani denge bozulmasın, ahalinin huzuru kaçmasın diye Yonkou'lara saldırmazlık edemezler. Ki savasın var oluş amacı bile bir Yonkou'yu ortadan kaldırmak. Bunun sonuçlarına katlanmak denizciler için ikinci sırada yer alıyor. Bu kapsamda güç dengesi bakımından Akainu, Kizaru, Aokiji şeklinde de bir ayrım yapamıyoruz. Gördük ki bu adamlar nerdeyse eşit güçteler. Denklikten ziyade eşitlik var. Eğer gelip bunlar için Yonkou eşiti dersen o zaman benim bunu eleştirme hakkım doğar. ''Madem Yonkou eşiti 3 denizci var, niye gidip mekanında avlamıyorlar?'' diyebilirim. Çünkü denge yıkılıp yeniden kurulan bir şey. WB öldü, denge bozuldu. Bu dengesizliği BB dolduramadı, Denizciler karargahı NW'e taşıdılar yine dolduramadılar. Big Mam ve diğer Yonkoular adaları paylaştı anca totalde denge kurulmuş oldu. Artık yeni bir denge var.

Bunun dışında Denizci teşkilatı çok büyük bir oluşum. Yani evrendeki tüm korsanlar yok olabilir. Ama denizcilerin yok olma ihtimali yok. Devamlı yetişen ve gelişen bir topluluktan söz ediyoruz. Demin dediğim gibi zaten senin elinde 3 Yonkou gücünde adam olsa, gireceğin savaşa çöpleri sokmanın anlamı yok. O çöpler de ilerinin koramirali amirali olurlar elbet.
Küçük farklarla aynı şeyleri konuşuyoruz Mahir.
Dengenin büyüklüğünü sen de dile getirmişsin. O dengenin bozulmasının nelerle sonuçlanacağını iyi biliyoruz. Dengeyi gözetmeden eşit güç bulduğun anda saldırmak, tamiri mümkün olmayan bozukluklar yaratacaktır ve belki sonunda anarşizim ve hükumetin yıkılmasına kadar gidebilir. Eğer bir savaşa girişeceksen savaşın sonrasını da hesaplamak zorundasın. Denizcilerin yaptığı da tam olarak bu. Hepsine eşit güçleri olsa bile doğrudan saldırmak her iki tarafa da sadece zarar verecektir. Amaçları korsanları bitirmek olsa da bu işi yavaşça yapmak zorunda olduklarını biliyorlar. Nasıl ki Türkiye terörü bir kereden bitiremiyorsa onlar da bir kereden bitiremiyor. bu işler böyle olmak zorundadır, aksi takdirde kazansan bile çokça zarar görürsün.

Dikkat ettiyse amiralleri yonkou kaptanlarıyla eşitlemedim, sadece yakın güçte olduklarını belirttim ki öyle olduklarını alenen kanıtladılar da. Ancak şu sıralar teke tek bir dövüşte, eğer zorlarsa, Akainu'nun yonkou kaptanlarından birini alabileceğini düşünüyorum.

yonkou kaptanlarını sayabilir misin ?
Benim bildiğim,hatırladiigim marineford savasinda amireller bir güzel tokatladilar WB tayfasinin bölük komutanlarini. Marco sopa yedi,jozu zaten bisey yapamadi anca elmas atti,Ace i akainu öldürdü :( Yani bin tane adam bir adami koruyamadi orada daha ne olsun abi ? Beyazsakal daha napsın. Tek basına bütün dünyayı dövemez ya. Benim gözümde amireller WB korsanlarini ezdiler abi. Düsünsene sonunda Shanks ortaya cikmasa kim durduracak akainuyu kim durduracak Kizaruyu. Shanks reis bir geldi pir geldi :D

Benim bildiğim,hatırladiigim marineford savasinda amireller bir güzel tokatladilar WB tayfasinin bölük komutanlarini. Marco sopa yedi,jozu zaten bisey yapamadi anca elmas atti,Ace i akainu öldürdü :( Yani bin tane adam bir adami koruyamadi orada daha ne olsun abi ? Beyazsakal daha napsın. Tek basına bütün dünyayı dövemez ya. Benim gözümde amireller WB korsanlarini ezdiler abi. Düsünsene sonunda Shanks ortaya cikmasa kim durduracak akainuyu kim durduracak Kizaruyu. Shanks reis bir geldi pir geldi :D
Yonkou kaptanından kasıt WB,Linlin,Shanks ve Kaido , o saydıklarınız tümen komutanları , yonkou genelde o tüm karmaya deniliyor misal WB korsanları=yonkou gibi :)

Şimdi şölede bir sorun var akaiunu korsan olsaydı o meyveyi bulabilecekmiydi.O meyve olmasa akaiunu ne olurdu.Benim bildiğim kadarıyla 3 amiralde meyvelerini denizcilerden alıyor.Akaiunu meyvesizde belli bir gücü var ama meyvesi çok über bir yakıcı-yıkıcı güç veriyor.
Ben meyvesi yonkou olurdu diyorum.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık