Son gülüş sahnesi cidden muazzam.Serinin en iyi panellerinde ilk 10 içine girer.Gülüşü yada öylesine gülmesi yüzünden değil.O anki atmosferle,gülme sebebiyle ve kelimelerle sunuluş şekliyle muhteşem etki yaratmış.Sadece çizimle değil.Basitçe o güldü yazıyor.Olayın anlatım dili harika basit ve yalın.
Haklısın.Ben daha loguetown olayında Luffy ile ilgili görüşümü netleştirmiştim.O sayılarda tanrı ne yapmak istiyor gibisinden konuşuyorlardı.Yani artık bu şansı geçti doğrudan ilahi müdahale var.Artık op evreninin gerçek tanrısı kim ise.Hawkins bile fal baktı ölme ihtimali olmadığını gördü.Bu sebeplerden ötürü hep demişimdir Luffy üzerinden peygamber hikayesi işliyor.İşte örneğin Musa ve Firavun diye çizip anlatacak hali yok korsan ambalajına sarmış hikayeyi öyle anlatıyor.Örneklemen doğru değil. Luffy'nin neden güçlü olduğunu değil, KK olma yolundaki şansının fazlalığını konuşuyoruz. Mesela en verimli rotayı seçmesi gibi, Robin ile hemen karşılaşması gibi, Punk Hazard'da işine çok yarayacak Wanolularla karşılaşması gibi. Bunlar Luffy'yi sonuca diğer herkesten beş kat hızlı götürecek şeyler.
Plot armor ise artık inkar edilemeyecek bir şey. Tüm Kek adası arkı başlıbaşına bir örnek.
Luffy'nin güçlü olması çok normal.