Açığı bu bölümde buluyor. Geçen bölümde bir şey bulamadı Luffy. Kata kendini kaybettiği için biraz dayak yedi ama sonra toparladı kendini. Dahası Kata'nın açığı nedir ben bilmiyorum. Neyi gösterdi mangaka söyler misin?
Benim açıktan kastım Luffy'nin Katakuri'ye vurabilmesiydi, o kapı bir açıldıktan sonra Luffy daha başka açıklar bulabilecekti zaten. Luffy'nin dövüş zekasından hiçbir zaman şüphemiz olmadı
.
Çünkü o Luffy
Ne yapsa yaranamaz. Allah ne verdiyse girişir, salak ya bu çocuk olur. Vuramdığı adamda açık arar torpil olur
Bu arada BM iniyor sonraki bölüm, pastayı yiyormuş. Sanji'nin pastaya kattığı iyileştirici özellik sayesinde BM'ın insülin direnci kırılıyormuş. Gücünü bu insülin direncinden alan BM de güçsüz düşüp bayılıyor ve bi anda zayıflamaya başlıyor.
Bigmom düşüyor mu onu söyle bari. :S Hayır arkadaş Luffy'nin ilk başta G4'e geçmemesini bile mangaka torpiline bağlamış. Çok ilginç gerçekten. Vuramadığı birisi için niye G4 açması gerektiğini sorsak kimse cevap veremez sanırsam. :/
Girmeye çalışıp da başaramadığı zamanki sebeple aynı sebepten. Uyanışlı Katakuri yakalayacak diye. Luffy uyanış açmış Katakuri'den kaçarken G4 açmaya çalıştı. Dövüşün herhangi bir yerinde olacaktı zaten bu. Özellikle Katakuri kimse bu kadar kaçamamıştı saldırılardan dedikten sonra.
Katakuri hiç yenilmemiş, peki neden yenilmemiş?
Kimse adamın olayını anlamıyor, anlayanlar bozamıyor, bozsalar da bu süreçte güç harcıyorlar. Uyanış ve silahlanmasını da ekle bunlara.
Katakuri Luffy'i yakalamak üzere. Şimdi eğer Katakuri küçümsüyorsa yada Luffy Katakuri'ye yakalanmamak için zorlayan bir adamsa bundan kaçmak için G4 açar. Geçen bölümde görüldüğü üzere vuramaz, saldırıları içinden geçer. 10 dakikalık süre belirli bir yerinde adamın gücünü anlar, fakat G4 belirli süresi adamın olayını anlamak üzere geçer, bu bölümde bulacağı açığı bulacak zamanı da kalmaz(Katakuri de armut toplamayacak çünkü bu arada).
Katakuri küçümsemiyorsa ve Luffy cidden kaçamamışsa, normal halinde Moguradan zor kaçan Luffy uyanışlı bir şekilde mızraktan kaçamaz ve en azından yara alır.
Peki mangaka ne yapıyor? Luffy G4'ü açacakken yakalatıyor ve gücünü harcatmıyor. Onu küçümsemeyecek adamı ölmesini beklemeden arkasını dönüp gitmesini sağlıyor. Luffy'e ekstra yiyecek verip güçlenmesini sağlıyor. Katakuri'nin savunmasını düşürüyor. Ve Katakuriye vurmasını sağlıyor. Adamın en büyük kozlarından birini Luffy'e hiç gücünü harcatmadan G4 falan açtırmadan veriyor. Adam yıllardır saldırı yememiş. Şimdi de elimizde G4'ün süresinin tamamını, bütün olayını anladığı Katakuri'yi yenmek için harcayacak bir Luffy var. Bu bölümle de açık bulmuş, aferin ona.
Crocodile dövüşünde bu işi mangaka çok daha iyi yapmıştı. Luffy son gayretle Crocodile'a karşı çıkmaya çalışırken, suyla ıslanmış koluyla adama temas ediyordu. Suyla Crocodile'a vurabileceğini farkediyordu. Suyu da Toto amcadan almıştı. Şans,azim ve güzel kurgunun mükemmel bir birleşimi. Aynı zamanda ölmekten de onu Robin kurtardı, saçma bir şekilde karşı tarafa verilen handikap değil veya meyvenin yenilebilmesi gibi şeyler değil.Dövüşün Luffy'nin tarafına doğru dengeye kaymasını Oda Kata'ya saçma handikap ve Luffy'e saçma avantajlar vererek yaptı ve sizin bunu söyleyen adama değil, mangakaya kızmanız lazım.
Ben mangakayı eleştiriyorum, her ne kadar Luffy'i eleştiriyor gibi gözüksem de. Luffy'e gereksiz avantaj veriyor, sırf bazı şeyleri geleceğe saklamak için, fatihin hakisi veya G4'ün tam gücü gibi. Eğer Luffy bu adamı şu haliyle yenemeyecekse yenemesin. Akıllarda saçma-sapan soru işaretleri bırakmasın.
Ne o öyle "admin", "beğ" falan olmuyor, bundan sonra "majesteleri" diyeceksiniz
Yazacağım yorumu arkadaş zaten açık açık yazmış tekrara gerek yok, önceki açık ayrı bu ayrı. Ayrıca seriyi yazan Oda ve istediği gibi de yazıyor. İstese Luffy'i 2 yıllık eğitimden sonra adadan çıkarır amiral aldırabilirdi ama yapmadı. Zorlaya zorlaya güçlendirmeye devam ediyor. Bu yüzden o yorumu yazdım.
Bir de seriyi okurken yaşanmış bir hikaye kağıda dökülüyor olduğunu düşünerek okuyun. En sonda Luffy KK olacak. Oda hayal dünyasında senaryoyu oynatmış, şimdi ayrıntılı olarak yazıyor, çiziyor. Düşün ki Osmanlı Devleti kurulmuş, yıkılmış ve tarih kitapları yaşananı yazıyor. Oda da o misal. Tutup diyemezsiniz ki, neden Kanuni, oğlu Mustafayı öldürmeseydi falan. Olmuş bitmiş, bu seri de böyle adam en sonda savaş falan var diyor, Luffy KK olacak diyor. Siz olmasın deseniz de bu seri ona göre kurgulanmış. Hea anlatımı başarılı olur olmaz, bu da Oda'nın detaylandırma kabiliyetine bakar. Detaylandırmasının başarılı olmasını da serinin bugüne kadar yapmış olduğu satış miktarı gösteriyor.
İşte sorun orada. Olacak olayı değil, olayın gelişimini eleştiriyorum ben. Mangakanın olayı oraya nasıl bağladığını. Eğer mantıklı bir şekilde Katakuri'nin sırrını çıkartsa o zaman olurdu bak. Mesela Crocodile ilk raund gibi. Luffy son gayretle Crocodile'a karşı çıkmaya çalışırken, suyla ıslanmış koluyla adama temas edebiliyor. Suyla Crocodile'a vurabileceğini farkediyor. Suyu da Toto amcadan almıştı. Şans,azim güzel kurgunun mükemmel bir birleşimi. Ama bu Katakuri dövüşü iyi kurgu örneği değil kusura bakmayın.