Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 885 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konu ile alakalı şanslı olduğu her durumun öncesinin değerlendirilmesini istiyorum. Denizde bir sürü korsan varken gelsin Sanji Big Mom'ın hedefinde olsun. Denizde biri sürü balık varken hem de Luffy'nin zehire karşı bağışıklığı bile varken gelsin karşısına en zehirlisi çıksın. Böyle bir sürü öncesiyle alakalı olarak şanssızlığını gösterebilirsin. Olay kurgu işte. Ama olayı bu kadar inceye dökmenin bir anlamı yok. Benim garezim tek taraflı düşünmeye.
O kadar ayrıntılı bende değerlendirmem zaten.Dediklerinde şanssızlık elbet var ama şu arca bakınca şansı daha önde geliyor bana.

@Hakili Yumruk

O zaman da Kata gibi adamlar karşısında varlık gösteremez veya uzun süre tutamazdı. Bu Oda'nın Luffy ile ilgili değil de gene işleyiş ile verdiği kararla alakalı. Ne kadar potansiyelin olursa olsun 2 yıllık haki tecrübesiyle zirveye oynamak için yeterli değil diyor. Haki için zamana ihtiyaç var diyor yani. Zaten mangakanın G4'ü verme amacı da bu. "Yeterli seviyeye gelene kadar al sana nitro Luffy efendi xD" demiş. Bu sayede hem çok güçlü adamları tutabiliyor hem de senaryoyu ilerletebiliyor. Sıkıntı G4'ün handikapında. Yapsana G2 gibi arkadaş. Luffy G2 kapasitesini tüketince bile dövüşe devam edebiliyordu. Bu da öyle olsaydı hiçbir sıkıntı kalmayacaktı benim açımdan.
Bence yine Kata gibi adamlar karşısında durabilirdi.Zaten g2 ve g3 var Luffy'de.Bunun üstüne doruki+b.haki verse yine Cracker gibi 3. adam ayarı yapabilirdi.Bugün Cracker Kata'nın karşısına çıksa Kata onu hemen alabilecek mi ? Yine uzun süre tutacak her türlü.Serinin başından 2 yıllık atlamaya kadar olan bölümde Luffy'nin atladığı seviyeyi düşününce 2 yıllık haki tecrübesi de yeterdi bence.

Yine de katılıyorum ama.G4 bitince ölecek gibi olmasa yine dövüşe devam edebilecek kapasitesi olacak şekilde tasarlasa daha iyidi.
 
O kadar ayrıntılı bende değerlendirmem zaten.Dediklerinde şanssızlık elbet var ama şu arca bakınca şansı daha önde geliyor bana.



Bence yine Kata gibi adamlar karşısında durabilirdi.Zaten g2 ve g3 var Luffy'de.Bunun üstüne doruki+b.haki verse yine Cracker gibi 3. adam ayarı yapabilirdi.Bugün Cracker Kata'nın karşısına çıksa Kata onu hemen alabilecek mi ? Yine uzun süre tutacak her türlü.Serinin başından 2 yıllık atlamaya kadar olan bölümde Luffy'nin atladığı seviyeyi düşününce 2 yıllık haki tecrübesi de yeterdi bence.

Yine de katılıyorum ama.G4 bitince ölecek gibi olmasa yine dövüşe devam edebilecek kapasitesi olacak şekilde tasarlasa daha iyidi.
O dediklerim olmasa bu arc olmayacak zaten.:D Neyse boşver.
 
Luffy kaçtı işte. Bunun stratejisi falan yok. Yenemeyecek,g4 süresi falan derken fark etti dayağın dibini yiyeceğini. Kendinizi avutmak için akıllı vs demeyin. Ace gibi aptalca dönüp hareket etmediği ortada. Çok uzatiyorsunuz bazı konuları.
 
Bu g4 cidden zor durumlara sokuyor. Hadi bir kere biri kucakta taşıdı, hadi ikinci kez atıyorum şansına birtakım gelişmeler oldu yırttın, üçüncü kez ne olacak? Çekirge bir sıçrar iki sıçrar. Bu böyle gitmez. Ya haki patlaması olacak ve g4'ü iki kat daha uzun süre kullanacak ya da farklı bir teknik bulacak.

Benim aklıma hareket halindeki tekkai tarzı bir şey geliyor. Çok sert olacak ve de bir şekil esnekliğini koruyacak. Haki gibi sınırlı olmadığı için de sürekli gidecek. Hakiyi de salt gerekli uzuvlarında kullanacak. Böylelikle hem haki+ tekkaimsi tekniğin sertliği olacak, hem de çok uzun süreler dövüşebilecek.

Bir şeyler yapmalı mangaka yoksa sürekli onun elini hissedeceğiz ve olur olmaz şeylerle Luffy kurtulacak. Kim ister her sağlam rakiple savaşında "aha g4 bitti bakalım Oda bey nasıl kurtaracak gene? " diye düşünmeyi?
 
Kaçtı ama niye kaçtı?
Cracer'den bisküvi yedi.
Katadan mochi yedi.
Smootie'nin nesi eksik onun meyvesinin de tadına bakmak istiyor belki?
Luffy, Sanji'nin hazırladığı pastayı yesin sonra kaçsınlar.Luffy hem Kata'yı hem tüm kek adasına tek atmak istiyorsa pastayı yesin.
 
@Phoenix
Aynen öyle İso. Hem kutsama hem de lanet gibi anasını satayım. :/ Bu G4 bitti hapı yuttu durumu Wano'da son bulacak burası kesin zaten ama bakalım nasıl olacak. Hakiyi iki katına çıkarma işi yalan ama şimdiden söyleyeyim. Saçma olurdu.
 
Açığı bu bölümde buluyor. Geçen bölümde bir şey bulamadı Luffy. Kata kendini kaybettiği için biraz dayak yedi ama sonra toparladı kendini. Dahası Kata'nın açığı nedir ben bilmiyorum. Neyi gösterdi mangaka söyler misin?
Benim açıktan kastım Luffy'nin Katakuri'ye vurabilmesiydi, o kapı bir açıldıktan sonra Luffy daha başka açıklar bulabilecekti zaten. Luffy'nin dövüş zekasından hiçbir zaman şüphemiz olmadı:respect:.

Çünkü o Luffy :D Ne yapsa yaranamaz. Allah ne verdiyse girişir, salak ya bu çocuk olur. Vuramdığı adamda açık arar torpil olur :D

Bu arada BM iniyor sonraki bölüm, pastayı yiyormuş. Sanji'nin pastaya kattığı iyileştirici özellik sayesinde BM'ın insülin direnci kırılıyormuş. Gücünü bu insülin direncinden alan BM de güçsüz düşüp bayılıyor ve bi anda zayıflamaya başlıyor.
Bigmom düşüyor mu onu söyle bari. :S Hayır arkadaş Luffy'nin ilk başta G4'e geçmemesini bile mangaka torpiline bağlamış. Çok ilginç gerçekten. Vuramadığı birisi için niye G4 açması gerektiğini sorsak kimse cevap veremez sanırsam. :/
Girmeye çalışıp da başaramadığı zamanki sebeple aynı sebepten. Uyanışlı Katakuri yakalayacak diye. Luffy uyanış açmış Katakuri'den kaçarken G4 açmaya çalıştı. Dövüşün herhangi bir yerinde olacaktı zaten bu. Özellikle Katakuri kimse bu kadar kaçamamıştı saldırılardan dedikten sonra.

Katakuri hiç yenilmemiş, peki neden yenilmemiş? Kimse adamın olayını anlamıyor, anlayanlar bozamıyor, bozsalar da bu süreçte güç harcıyorlar. Uyanış ve silahlanmasını da ekle bunlara.

Katakuri Luffy'i yakalamak üzere. Şimdi eğer Katakuri küçümsüyorsa yada Luffy Katakuri'ye yakalanmamak için zorlayan bir adamsa bundan kaçmak için G4 açar. Geçen bölümde görüldüğü üzere vuramaz, saldırıları içinden geçer. 10 dakikalık süre belirli bir yerinde adamın gücünü anlar, fakat G4 belirli süresi adamın olayını anlamak üzere geçer, bu bölümde bulacağı açığı bulacak zamanı da kalmaz(Katakuri de armut toplamayacak çünkü bu arada).
Katakuri küçümsemiyorsa ve Luffy cidden kaçamamışsa, normal halinde Moguradan zor kaçan Luffy uyanışlı bir şekilde mızraktan kaçamaz ve en azından yara alır.

Peki mangaka ne yapıyor? Luffy G4'ü açacakken yakalatıyor ve gücünü harcatmıyor. Onu küçümsemeyecek adamı ölmesini beklemeden arkasını dönüp gitmesini sağlıyor. Luffy'e ekstra yiyecek verip güçlenmesini sağlıyor. Katakuri'nin savunmasını düşürüyor. Ve Katakuriye vurmasını sağlıyor. Adamın en büyük kozlarından birini Luffy'e hiç gücünü harcatmadan G4 falan açtırmadan veriyor. Adam yıllardır saldırı yememiş. Şimdi de elimizde G4'ün süresinin tamamını, bütün olayını anladığı Katakuri'yi yenmek için harcayacak bir Luffy var. Bu bölümle de açık bulmuş, aferin ona.

Crocodile dövüşünde bu işi mangaka çok daha iyi yapmıştı. Luffy son gayretle Crocodile'a karşı çıkmaya çalışırken, suyla ıslanmış koluyla adama temas ediyordu. Suyla Crocodile'a vurabileceğini farkediyordu. Suyu da Toto amcadan almıştı. Şans,azim ve güzel kurgunun mükemmel bir birleşimi. Aynı zamanda ölmekten de onu Robin kurtardı, saçma bir şekilde karşı tarafa verilen handikap değil veya meyvenin yenilebilmesi gibi şeyler değil.Dövüşün Luffy'nin tarafına doğru dengeye kaymasını Oda Kata'ya saçma handikap ve Luffy'e saçma avantajlar vererek yaptı ve sizin bunu söyleyen adama değil, mangakaya kızmanız lazım.

Ben mangakayı eleştiriyorum, her ne kadar Luffy'i eleştiriyor gibi gözüksem de. Luffy'e gereksiz avantaj veriyor, sırf bazı şeyleri geleceğe saklamak için, fatihin hakisi veya G4'ün tam gücü gibi. Eğer Luffy bu adamı şu haliyle yenemeyecekse yenemesin. Akıllarda saçma-sapan soru işaretleri bırakmasın.

Ne o öyle "admin", "beğ" falan olmuyor, bundan sonra "majesteleri" diyeceksiniz ;)

Yazacağım yorumu arkadaş zaten açık açık yazmış tekrara gerek yok, önceki açık ayrı bu ayrı. Ayrıca seriyi yazan Oda ve istediği gibi de yazıyor. İstese Luffy'i 2 yıllık eğitimden sonra adadan çıkarır amiral aldırabilirdi ama yapmadı. Zorlaya zorlaya güçlendirmeye devam ediyor. Bu yüzden o yorumu yazdım.

Bir de seriyi okurken yaşanmış bir hikaye kağıda dökülüyor olduğunu düşünerek okuyun. En sonda Luffy KK olacak. Oda hayal dünyasında senaryoyu oynatmış, şimdi ayrıntılı olarak yazıyor, çiziyor. Düşün ki Osmanlı Devleti kurulmuş, yıkılmış ve tarih kitapları yaşananı yazıyor. Oda da o misal. Tutup diyemezsiniz ki, neden Kanuni, oğlu Mustafayı öldürmeseydi falan. Olmuş bitmiş, bu seri de böyle adam en sonda savaş falan var diyor, Luffy KK olacak diyor. Siz olmasın deseniz de bu seri ona göre kurgulanmış. Hea anlatımı başarılı olur olmaz, bu da Oda'nın detaylandırma kabiliyetine bakar. Detaylandırmasının başarılı olmasını da serinin bugüne kadar yapmış olduğu satış miktarı gösteriyor.
İşte sorun orada. Olacak olayı değil, olayın gelişimini eleştiriyorum ben. Mangakanın olayı oraya nasıl bağladığını. Eğer mantıklı bir şekilde Katakuri'nin sırrını çıkartsa o zaman olurdu bak. Mesela Crocodile ilk raund gibi. Luffy son gayretle Crocodile'a karşı çıkmaya çalışırken, suyla ıslanmış koluyla adama temas edebiliyor. Suyla Crocodile'a vurabileceğini farkediyor. Suyu da Toto amcadan almıştı. Şans,azim güzel kurgunun mükemmel bir birleşimi. Ama bu Katakuri dövüşü iyi kurgu örneği değil kusura bakmayın.
 
@Tilqi_Gin
Mübarek ne yazmışsın öyle bitiremedim bir türlü. :D Ben de diyorum ki Kata'nın handikapını söyler misin? Vallahi anlamadım bak. :/ Bir şeyi mi kaçırdım diye düşündüm ama bulamadım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık