1-Atlanılan bir kaç şey var. Öncelikle k. Hakı tamamı ile mental güçten geliyor. Ve seride karakterlerin şaşırma, öfkelenme gibi duygular yüzünden, bu görüşünün bozulduğunu biliyoruz. Rayleigh'in hiç birşeyden şüphe duyma sözü bu durumu da içinde kapsar. Bir şüphe duymaz isen, duygularına yenik de düşmezsin. Enel ve rahiplerini hatırlayalım, heyecan , korku , şaşkınlık , öfke gibi duygular yüzünden mantra kontrollerini kaybetmişlerdi. Şimdi super k. Haki kullanan Katakuri abimiz. Serinin en troll karakteri Luffy faktörünü bilmiyor. Luffy'nin dugune müthiş girişimi , kesinlikle herkesi şok edecek cinsten olacak. Bu bir kaç saniye sonrasini gören adamın, mental algı dalgalanmasını çok rahat bozabilir. Ve bir kaç saniye üzerine kurulan planda farklı sonuçlanır. Sonuçta k. Hakı eğitmenin ilk prensibi duygu kontrolüdür.
2- K. Hakı üzerine eğitimi arttırdıkça geleceği bir kaç saniye olarak hissedebilir hale geliyorsun. Peki bu haki türünün mental güçten geldiğini söyledim. Mental güç daha da arttıkça bilinmeyen gecmisinde göremez misin? Gayet görürsün. Bunu aylar önceki bir teorimde yazmıştım. Daha da kanıt oldu benim icin. Hakı üzerine detaylı bir bakış açısı verdi. Rayleigh açık arttırma salonuna girdiğinde, sessizliğin içinde bir kaç dakika gecmisi görmüştür. Ve durumu idrak edip, ona göre davranmıştır. Yanı bu hakı turu geleceği değil gecmiside irdelemeyi sağlıyor. Rayleigh'in bunu bir kaç dakika gecmisi görmek icin kullandığını düşünürseniz , mental gücü ve k. Hakı seviyesinin , seride gösterilen en üst seviyede olduğunu anlarsınız.
(Edit: hakı türleri ve hakı üzerine kapsamlı bir teori ile hepsini açıklayacağım ileride)