Bu resim 8-9 asırdır tamamlanamamış ki bugüne kadar süregelmiş. Zaten seçilmiş çocuk muhabbeti böyle serilerde hep olur. Roger'ın belki Joy-Boy'un başaramadığını bizim velet başaracak işte. Joy-Boy da muhtemelen Roger ve Luffy gibi zamanının seçilmiş çocuğuydu. Yalnız Roger'ın Luffy'ye ciddi manada yardım ettiğini düşünüyorum son zamanlarda. Daha doğrusu bir arkadaşın yazdığı teori üzerine böyle düşünmeye başladım. Beğendim de teoriyi ancak o arkadaşın izni olmadan burada paylaşmak ayıp olur. Neyse... Belki kendisi başaramadı ama kendisinden sonra gelecek olana neden yardım etmesin ? Bakalım Roger'ın Luffy'nin bugünlere gelmesinde bir payı var mı. Merak ettiğim şeylerden biri de bu.Bu Raftel-Roger olayı matrix gibi sanki.Kahraman ortaya çıkar yapacağını yapar en son gene kaynağa döner olayı.Roger-Luffy önceside var.Joyboy denen birisi var.Aralarda ya da daha öncesinde birileri vardır kesin.Roger bu adamlardan amacına ulaşan yegane kişi.Raftel'e gidebilmesinin bilgisi bir şekilde dünyada vardı.Yoksa Raftel'e gitmek gibi bir amaçları olması millet neden balık adam adasına gitsin.Joyboy orda ne arıyordu?Hatta belki en başta yıkılan krallık yandaşlarına Raftel'e gelin diye antik dildeki mesajı bırakmıştır.