Raftel'e Roger tayfası haricinde giden birileri olmamış, varsa bile bilinmiyor. Söylediğin gibi oraya gitmeye çalışmış insanlar varsa bile orada mevcut bulunan bir şey için değil, oraya gitmiş olmak için gitmek istemeleri gerekiyor. Çünkü nerede olduğu bilinmeyen hatta varlığı bile tartışmalı bir yere bir amaç için gitme arzusu Roger'ın sözlerinden sonra doğum bulduğunu söyleyebiliriz. Bu bölüme kadar böyle biliyorduk en azından Big Mom'ın sözleri bu konuda yeni soru işaretleri doğurdu. Ama bunu yapmak istemesine neden olan motivasyonu da merak etmiyorum değil.Raftel'in OP'den önce gelen bir olayı var muhtemelen. Raftel ve kitabelerle bağlantılı olan durum kişiye statü veya güç getiriyor. Raftele giden Roger'da ne olduysa artık, ne gizemi varsa olayın buldukları ve kattıklarıyla beraber ortaya çıkan şeye One Piece adını veriyor. Bu isimde Raftel'de beklenen durumla bağlantılı. One piece diye tanımlanmadan önce korsanlar bir şekilde Raftel'e ulaşmaya çalışıyor, orada beklenen bir güç var çünkü. Ne olduğu bilinmiyor ama işte. Roger'da gitmiş görmüş kendi birikimini de eklemiş One Piece demiş adına. Böyle yorumladım ben.
One Piece Roger'ın Raftel'de bulduğu bir şey değil, yolculuğunun sonunda Raftel'de bıraktığı bir şey. Bu bölüme kadar serinin bu mesajı verdiğini söyleyebiliriz en azından. Bu bölümle birlikte Raftel'in One Piece'den farklı bir kimliği olduğu anlamını çıkarmamız gerekiyor galiba. Roger'ın mirasından bağımsız olduğunu tekrardan söylemekte fayda var.Daha önce kimse One Piece'i ele geçiremedi, geçiren olsaydı Roger haricinde Korsanlar kralı olurdu.
Haliyle kadın bilmediği şeyi söyleyemez tek bildiği şeyde Roger'in yeni çağı başlatırken kullandığı cümleler.
O cümlelerde One Piece'i bıraktığı yeri ima ediyor, son ada , kimsenin ayak basamadığı ve 4 poneglif ile bulunabilen ada. Belki farklı önemleri vardır dediğin gibi ama bilmediği şeyi söylememesi gayet normal.
Baltigo ulaşılması zor, ama geleni gideni çok olan bir ada. Raftel için ise efsanevi nitelikte hatta Roger ve Linlin gibi birkaç kişi haricinde genel itibariyle tartışmalı diyebiliriz. Çünkü varlığına referans olarak gösterilebilecek, oraya gidebilen sadece Roger var, bu da onu One Piece öncesi epey sorgulanabilir kılıyor olmalı.Aynen öyle. Ben de bunu diyorum. Rafteli belki de öncesinden beri aranan bir yerdir. Korsanların merak ettiği. Dragon' un sığınağı Baltigo da mesela aranan bir yerdi.
Roger Raftel yolculuğuna 2 defa çıkmış olabilir mi demek istiyorsun? Mümkün, ama bu durumda da onun Raftel'de bıraktığı şey her ne ise artık eskisi gibi özel olmadığını sonucuna varmalıyız çünkü Raftel'in araç-amaç olma misyonunda dengesizlikler ortaya çıkıyor.4 yol pone' si Raftel'in yerini gösteriyor ise bu nihai bir sonuç değil sonun başlangıcı olacak bir olaya vesile olacak olabilir. Bence Roger'da tam olarak olan şey buydu. Raftel'e gittikten sonra yeni bir amaç edinmiş ve yeniden yolculuğa çıkmaya karar vermiştir. Ray-ri Luffy'ye her yeri fethedecek misin diye soruyor, Luffy hayır diyor. Roger'ın amacı da bu değildi ama Raftelden sonra bu bir zorunluluk haline gelmiş olabilir bir şekilde. Kısacası ben Raftel'in One Piece ile farklı şeyleri ifade edeceğini düşünüyorum.
...
One Piece olmadan Raftel'in değerini kendi varlığında barındırdığını hiç düşünmemiştim bu bölüme kadar. İlginç...