Senin bakış açına göre bugün Luffy'nin lastiği esneklik özelliği göstermemesi gerekiyordu o nasıl oluyor? Senin dediğin gibi olsa hiç zırh taşımasın direk vücudu ile savunsun. Aynı sertlik olacak....
Luffy lastiği şişirip içini hava doldurup sonra haki kaplıyor. Normalde sert olup lastik özelliği göstermemesi lazım. Doflamingo da buna şaşırıp, hem koka hem lastik nasıl olur dedi. Bu luffynin meyvesine özgü bir durum yani. Zırh olayına gelince. Haki biten bir şey. Haki bitince o zırh seni korur.
@Smoker Elmas bildiğimiz kadarı ile en sert madde. Jozu istediği kadar haki kaplasın daha sert olamaz. Işık kendi hızını nasıl geçemiyorsa, jozunun da daha fazla sert olamayacağını düşünüyorum.
Fakat!
Jozuyu kesmek için hakisini aşman gerekir ki elmasa ulaşasın. Elması kesecek gücün yoksa kesemezsin. Dünyanın en güçlü hakili adamını getir. Elması kesecek veya elmasa zarar verecek kadar fizik gücü yoksa jozuya çizik atamaz. Ama canı acır. Luffye hakili vurunca canı acıyor ama meyve açık hala. Fakat gerçek medeni yumuşak bir madde ve herkes zarar verebilir olduğu için canı acıyor. Jozunun ise gerçek bedeni artık elmas. Elmasa zarar veremediğin sürece istediğin kadar hakili vur zarar veremezsin. Aynı şey buggy için de geçerli. Dünyanın hakisini daya kes, zarar veremezsin. Adamın gerçek bedeni kesilme özelliği gösterir. Jozuya fiziksel olarak kimse zarar veremez bana göre. Zira kimse elmastan sert olamaz. Anca elektirk, ateş, buz gibi elementsel şeyler veya kılıç tekniği ile elması hisseden biri, şok dalgaları vs zarar verir diye düşünüyorum.
+ jozu koka yaparsa elmas özelliği yok olur ve sertliği azalır. Bunu da doftan biliyoruz. Luffynin hem kokalı hem de lastik özelliği göstermemesi gerekirdi. Fakat luffynin meyvesinin içinin boş olması buna imkan verdi. Elmasın böyle bir yapısı yok. Doğal olarak jozunun koka yerine normal görünmez haki kullanması daha mantıklı.