Benim bahsettiğimin basit bisküvi anlamında olduğunu gayet iyi biliyorsun. Şimdi çıkıp yapıldığı maddeyi falan anlatma boşuna. Bambu gibi yere on kere vursan zor kırılacak bir şey ile dokunarak beş parçaya ayırabileceğin basit bir bisküviyi bir tutuyorsun, bravo.
Şöyle oluyor muhtemelen:
Diyelimki crakerin bir şeyi kokalayarak ulaşabildiği maximimum sertlik 100 olsun.
Çelik + koka = 100 sertlikteki koka
Püskevit + koka = 100 sertlikteki koka
Burada kokayı ayrı bir madde gibi düşünmek gerekir. Koka ama hala çelik veya koka ama hala püskevit demeyeceğiz. Doğal olarak kaplanmış bu yeni ve daha sert olanı kıran kesen adam bunun özünü de zaten keser kırar.
Crakerin mantığı şu: Ben kollarımı çoğaltabiliyorum. Elimde ne varsa o da çoğalıyor. Doğal olarak çelik kalkanlarla çok ağır olurum ve yavaş hareket ederim. E zaten çeliği de püskeviti de kokalasam ulaşacağım maximum sertlik gene aynı seviye. O zaman neden hızımı azaltayım ki?
Fakat bu durum kılıçlar için geçerli değil. Zira biliyoruzki seride kılıçların özel yetenekleri olabiliyor. Ryuumanın ki sertliği ile biliniyor, öbürü lanetli öbürü keskin, öbürü hafif falan.