Yahu ben bu durumu taa Ray bunlara Rogeri anlatırken yadırgamıştım"Evet duyuyor ama neden iletişime geçmiyor,karşılık vermiyor "diyordum.Şimdi Luffy Rogerin "ötesi" olacağı için belliydi ses duyma gücü uyanacağı.Ama sırf duymadan ibaretse pek bir işe yaramaz .Troy-kun'unda dediği gibi madem Luffy Rogerin "ötesi" olan D. o zaman "Herşeyin sesini duyuyorsa Hewrşeyi de kontrol edebilmeli" bencede.Çünkü Luffy Rogeri aşacak olan adam.Ben bu Luffy'nin Roger gibi herşeyin sesini duyup hiç bir şey yapamasının amacını anlayamadım. Yani mangaka bu herşeyin sesini duyma özelliğini luffye verip aynı sesi duyan başka birisini yaratıp emiri o kişiye verdirtmesi neler düşündüğünü merak etmeme neden olan sebeplerden birisi. @troysi55 'ninde dediği gibi momo shirahoshi yaratıkları Luffy hepsini kontrol edecek büyük ihtimal. Tabi bu hepsine dediğim kişiler antik silahları kontrol edebilecek ayrı kişiler + Luffynin maceralarının sonuna kadar edindiği müttefikler olacak büyük ihtimal. Rogerinde eksik olan özelliği etrafındakileri müttefik haline getirememesi olabilir. Tek bir adamı için koskoca orduyu öldüren bir adam kendisi zira
Acele etmeyelim şimdilik sadece duyma gücü uyanıyor olabilir kontrol etmede muhtemelen zamanla olur.Momo da farklı onun ki babadan nmiras.Zaten bu bölümde de tam kontrol edemediği belli.Zorkluk,aşırı stres altında patlayan güç.Luffynin ilk h.haki salmalarının benzeri gibi.Zamanla Zunishayla konuşup dost bile olabilir.