Bak güzel kardeşim sanjinin kulağına fısıldandıktan sonra Sanji diyor ki ; '' Bunu nasıl öğrendiniz '' ...... '' Geçmişimin o dönemiyle bidaha hayatım boyunca karşılaşmam sanıyordum. '' .......... '' Şimdi bu işe bir son verme şansım var ''Senin dediğin olabilir ama şöyle bir şey var ki ne dediğini bilmiyoruz. Yani belki öldürmekle de tehdit etmiş olabilir ailesi ile ilgili bir şey söylemiş te olabilir. Bunu ben de bilmiyorum sen de bilmiyorsun. O zaman aynı düşünmek zorunda mıyız kesin olmayan bir konuda? Değiliz. Dışarda bir sürü mink var diyorsun da o sırada Bege'nin adamlarının vurma olasılığı da var ki Sanji bunu göze alamaz göze alamadığı için de savaşmamıştı Nami'ler rehin olduğunda.
Bu laflar namiyi chopperi ve brook u korumak için mi söylendi ? Kulağına ne dendi bilmiyoruz ama öldürmekle tehtit etse bunun üstüne Sanji böyle şeyler söyler mi ? Sanjinin geçmişiyle ilgili bi problem var ve bu adamlar bunu öğrenmiş ve sanjide buna bir son vermek istiyor...
Yani olayın namiyi brooku chopperı kezaa diğer tayfa üyelerini korumakla uzaktan yakından ALAKASI yok... Robinin enies Loby olaylarına uzaktan yakından bir benzerliği yok...