Evet belki Ace olmak istemiyordu ama Beyazsakal'ın amacı Ace'i korsan kral yapmaktı.(Ki yapabilirdi de)
Benim demek istediğim Luffy ne kadar güçlenirse güçlensin Ace de en az onun kadar güçleniyordu.Ace daha büyük olduğu için yaşadığı sürece bu böyle sürecekti.
Belki de Oda Ace'i korsanlar kralının oğlu yapmakla hata yaptığını sonradan anladı ?
Bana göre Luffy 2 yıl sonraki Smoker ' ı yenerse 2 yıl önceki Ace 'i de yenebilir.
Ace'in ölmeden önce söylediği şey, tek pişmanlığının Luffy'nin Korsanlar Kralı olduğunu görememesiydi. Ayrıca Ace'in Korsanlar Kralı olması ile, Beyazsakal'ın onu Korsanlar Kralı yapması arasında dağlar kadar fark var.
Ace 2 yıl boyunca bir Yonko tayfasındaydı, geldiği seviye ortada. Luffy de 2 sene eğitim aldı, geldiği nokta ortada. Luffy öyle güçlü bir tayfada olmadığı halde, güç bakımından ne hale geldiği ortada.
Kardeş, sen bunda ciddi misin? Ace'in Roger'ın oğlu olduğunu 550. bölümde öğrendik, 23 bölüm sonra da Ace öldü. Hata falan yok, adam öldürmek için yaratmış bu karakteri, öyle de yaptı.