Shanks yenilse de yenilmese de hikaye açısından sorun teşkil etmez. Şimdi Shanks kimdir?
-Yanlış hatırlamıyorsam- Shanks One Piece evreni içinde ODA'nın kendisi oluyor. ODA buna benzer bir açıklama yapmıştı.
Yani hikayeye her zaman kilit rolde girip ODA'nın "mazereti" oluyor.
Örneğin ODA Luffy'i direkt olarak KK hayaline sokamazdı, Shanks'i mazaret edip Luffy'e bu hayali verdi.
Marineford arcında ise savaşın freni patladı. Her şey birbirine karıştı ve Eiichiro ODA'nın elinde savaşı durduracak bir şey kalmayınca "Shanksi mazaret gösterip" savaşı durdurdu. Yani aslında Eiichiro ODA bir iş yapmak istediğinde, freni patlamış bir şeye engel olmak istediğinde, bir hedef koymak isediğinde bunu Shanks ile yapıyor. Her şeyin başı Shanks, yani ODA.
1. Senaryo:
Eğer Shanks yenilirse bu ODA'nın bundan sonra freni patlak ve her şeyin birbirine karışacağı, savaşların tamamen bitene kadar durmayacağı bir evrene çevirmek istemesinden kaynaklı olur. Zaten hatırlarsanız Law da "frenleri patlattım" dedi. Yani bundan sonra ODA olaya dahil olup her şeyi sakinleştirecek bir hamle yapmayacak demektir. Kendi frenlerini seriden çekecek, her şeyin birbirine girmesini sağlayacak demektir. Yani Shanks'i OP evreninin karışması önünde bir bariyer, bir engel olarak düşünebiliriz. Dolayısıyla bu ittifakın Shanksi indirmesi muhtemel. Ama elbette bunu saf güç kullanarak yapacak kadar öküz değildir bunlar. Shanks'in diğer yonkoular gibi fazla uzantısı yok. Daha çok Luffy gibi, Roger gibi küçük bir "çekirdek" tayfa ile hareket eden birisi. Buna rağmen Yonkou olduysa Shanks'i diğer Yonkoulardan "küçük vs büyük" bakımından değerlendirdiğimizde daha güçlü olduğu ortaya çıkıyor. Diğerleri kalabalık sürüyle Yonkou olabildilerse demek ki Shanks'de iyi t.şak varmış ki çekirdek kadro ile Yonkou olmuş.
Bunlar Shanks ile ilgili bir plana sahipler büyük ihtimal. Yani iti-ite kırdırmak tabiri olarak düşünebilirsiniz. Direkt olarak Shanks'e dalarlarsa kazanamayacaklarını az çok biliyorlardır. Bu yüzden diğer Yonkoular olaya müdahele olup "her şeyin freni patlayacak." Kısacası bu "tek yonkou" indirme değil, büyük bir savaş çıkaracak. Yonkouların hepsinin hasar göreceği bir savaş. Bu savaşta büyük ihtimal Shanks inecek, yeni dünya yeniden şekillenecek. Sonra büyük ihtimal bir zaman atlaması olacak ve One Piece'in asıl amacı olan hükümet vs diğerleri savaşına zemin hazırlanacak. Bu Shanks'in bana göre inmesi için önemli bir şey.
2. Senaro:
Peki Shanks inmese olur mu? Evet olur. Çünkü serideki her şey Shanks ile başladı ve ODA'da her şeyi yine Shanks ile bitirmeyi düşünüyor olabilir.
---
Genel olarak bunları düşünüyorum. O 3lü ittifak Shanks'i teke-tekte indiremez. Olayları sadece karıştıracaklar ve bu karışıklıkta Shanks inecek gibi. Bir nevi 4 yonkou savaşı + supernovalar olacağa benziyor. Bu Yonkoulardan bir tek BB'nin sağ çıkacağını düşünüyorum eğer çıkarsa. Hatta o bile sağ çıkamayabilir çünkü bu kadar çok yonkou varken bunlar birbiriyle uğraşarak kk olamazlar. daha farklı bir yapı çıkabilir karşımıza. bu savaşın ortasında belki luffy raftele ulaşıp dünya hükümetinin kirli şeylerini ortaya tam olarak döküp daha büyük bir savaşı tetikleyebilir.