Çok tuhaf bir yorum olmuş bu.
Haki olmasa yeni dünyada logia kami olurdu ne demek ? BB ve 3 Amiral Logia yeteneğe sahipken bu cümle serinin mantığına küfür etmek gibi bir şey. Diğer hangi seride ruh gücü en önemli şey ayrıca merak ettim.
Tayfada haki eğitimi alan sadece Luffy var, diğerleri kendi branşlarında eğitim aldılar, şu anda hakileri ya yok ya çok zayıf yahut da yavaş yavaş uyanıyor daha..
Mangada bastıra bastıra çizilen 5 tane güç unsuru var ;
Fiziksel Güç ; Elizabello'nun Kral Yumruğu. Luffy salt fiziksel güçle haki kullanan yılan kardeşleri dövüyor.
Hız ; Hakuba'nın Kamaitaçisi. Hakuba o kadar hızlı ki, 19 kişiyi aynı anda tekliyor, içlerinde k.haki kullanıcısı Rebecca da var.
Dayanıklılık ; Bobby Funk. Hakili balta Bobby'nin sırtında kırılıyor.
Şeytan Meyvesi ; Yonko BB. CC 3 hakili Luffy'yi bayıltıyor, Sugar 2 hakili Çinjao'yu oyuncağa çeviriyor.
Haki ; Shanks. Muhtemelen 3 haki kullanıcısı çıkacak Yonko.
Bir vs tartışacaksanız bu güç unsurlarının hepsini masaya yatırmanız gerekiyor. Misal daha önce de yazmıştım yine yazayım;
Yonko WB vs Yonko Shanks olsun.
Fiziksel Güç ; Shanks iki koluyla bisentoya abanmış WB'nin tüm ağırlığını tek koluyla tutabilecek kadar güçlü. 0-1
Hız ; Shanks henüz gemisi ortalarda yokken Coby'i kurtaracak kadar hızlı. 0-2
Dayanıklılık ; WB sayılamayacak kadar yara almasına rağmen ölmek bilmeyen bir canavar. 1-2
Şeytan Meyvesi ; Birisinde Gura Gura var, diğeri meyvesiz. 2-2
Haki ; İkisinde de üç tip haki var. 2-2
Sonuç ; İkisi de Yonko ve tam anlamıyla denk karakterler.