Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 758: Aldırma ve İlerle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arc sonundaki dünyaya yayılacak olan haberleri, Goroseilerin, Denizcilerin konuşmalarını yorumlarını, eski dostların tepkilerini okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. 3-5 ay sürer herhalde.

Neden Usopp'a farklı bir anlam yükleniyor anlamadım.Duvar arkasını görme ney la.Seziyor işte aurayı.K.hakinin olayı da bu zaten.Bilmem neredeki adamı sezip,yerini,gücünü tespit edebiliyorsun.Sanji göz yaşını sezip kurtarmaya gidiyor,Ray senden güçlü zilyon tane hayvan var diyor.Sadece nasıl işlediği gösterilmemişti.Belki onlar da Usopp gibi görüyor.Bunu bilmeden farklı bir dal demek zor.

@sword way

Law %100 gücünde olsa dahi Dof'a çok zarar veremez nedenlerini sayayım.

Mangaka Dof'u Law'a yendirtmez.

Şimdi Law yendi mi böler,mes yapar kısaca tek hamlede işi bitirir peki ya yenemezse? Bölme yok.Mes yok.Anca öyle sıyrık attırır mangaka.Counter shock yaptırır ki o da Vergo'ya bile çok koymuyor ki Dof'a koysun.Law fiziksel olarak hasar veren biri değil yense dahi meyvesi gereği.Yendikten sonra böldüğü parçaları room kapatıp keserek öldüredebilir.Ama yenemezse dediğim gibi pek hasar veremez.Bu yüzden çizik attı sadece diye küçümsemek doğru değil.Luffy gibi yumruk,tekme ile dövüşen biri olsa ve tek çizikle kalsa olay tamam Law'ı küçük,Dof'u büyük gör ama öyle değil.Adamın meyvesi müsait değil buna.Misal şimdi Luffy teke tek atıp yenilse dahi emin ol ciddi kan alır çünkü fiziksel savaş yapıyor adam.

Ama mangaka gene de ne yaptı? Issho ve Dof ile cebelleştirdi sonra Dof'a dedirtti ki 'hala kaçacak kadar gücü var mı?' sonra da çizik attırdı Dof'a.Yani bakın Law sağlam olsa... diye cümleler kurmamız,Law'ı ezmememiz için her şeyi yaptı.

Yani Law'a bakıp Luffy 1 vs 1 atamaz demek doğru değil.Dof Luffy'den üstün mü üstün ama aklıma Lucci geliyor.Onun gibi son bir iman patlamasıyla yenebilir.

Vergo olayını hiç katma bence de çünkü alakası yok :) Law Dressrosa'ya geldiğinde gayet de sağlamdı. Law'ın %100 de olmadığını önceki mesajlarımda ben de belirttim zaten ama yine de Mingo gibi bir adama karşı şansı olmazdı. Yav adam Law'ın gücünü biliyor, Luffy'nin kaç tane boss harcadığını ve kendisi gibi h.hakisi olduğunu da biliyor. Bu 2 adam karşısına dikildiğinde hala bacak bacak üstüne atmış, muhabbet havasında. Ki h.haki nedir, ne kadar tehlikelidir ve etkilidir, bu gücün potansiyeli nedir, Mingo çok iyi bilebilir ve tahmin edebilir. Açık açık lig farkı var bizimkilerle Mingo arasında. Luffy-Law vs. Mingo olmazsa nasıl bir senaryo gerçekleşir bilmiyorum ama anlık patlama olayları baydı artık, öyle bir şey olmasın da.....

Ben neden Mingo yeniliyoru savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Zaten yenilecek bu adam ama mantıklı ve makul bir şekilde yenilsin, sırıtmasın diyorum. Olay bu.
İki yıldır Luffy'nin ne yaptığını bilmiyor ama. Ne kadar güçlendi biz bile bilmiyoruz. Ayrıca Luffy'nin meyve çok ilginç saldırılar yapabilmeli bence, sadece gear 2-3 gibi değil lastik sonuçta kolundan bir kol daha çıkartabilmeli. (Abartılı bir örnek olsa da ne demek istediğimi anlamışınızdır umarım. :) ) Yani 2 yılda 3-5 hakili saldırı dışında teknikler geliştirmiştir çünkü meyvesi gelişmeye çok açık, Oda nereye çekerse oraya gidebilir. Hatta Enel olayı gibi tel lastiği kesemez diyebilir, bir bakmışınız hızını 2-3 katına hatta daha fazla arttırmış bir Luffy görebiliriz.

Her ne kadar tam anlatamasam da anlamışsınızdır diyorum. :D

@Sword Way

Dof farklı bir level evet. ama bundan sonrakiler de farklı level olacak. ben de çoğu kişinin düşündüğü gibi intikam meselesi yüzünden Law'ın da Dof'a dalacağını düşünüyorum. alttan biri gelip Trebol'e dalacak, Luffy Law beraber Dof'a dalacak, Law zaten hasarlı olduğu için Dof onu yamultup atacak, Luffy ve Dof 1 vs 1 kalacak, sonra Luffy Law yüzünden bi anlık güç patlamasıyla Dof'u indirecek. kastettiğim 1 vs 1'de alacak derkenki fikrim bu. ama bundan sonra artık 1 vs 1'de alması lazım. bu arc Law meselesi yüzünden "baştan sona" tekte alacağını sanmıyorum. bu arctan sonra alışmamız lazım demek istiyorum.

@franky

en çok beklediğim yer orası zaten. Shanks, Dragon, Garp en çok merak ettiklerim bunlar. ayrıca (bu haftaki mangayla alakası yok) Kaya ve Usopp'un köylülerinin yüzlerini görmek istiyorum :D

Ayrıca tahminimizdeki gibi olursa asıl vs'yi atlıyoruz bence: Cavendish vs Trebol

Not: telefondan yazmak ölümmüş resmen.

Vergo olayını hiç katma bence de çünkü alakası yok :) Law Dressrosa'ya geldiğinde gayet de sağlamdı. Law'ın %100 de olmadığını önceki mesajlarımda ben de belirttim zaten ama yine de Mingo gibi bir adama karşı şansı olmazdı. Yav adam Law'ın gücünü biliyor, Luffy'nin kaç tane boss harcadığını ve kendisi gibi h.hakisi olduğunu da biliyor. Bu 2 adam karşısına dikildiğinde hala bacak bacak üstüne atmış, muhabbet havasında. Ki h.haki nedir, ne kadar tehlikelidir ve etkilidir, bu gücün potansiyeli nedir, Mingo çok iyi bilebilir ve tahmin edebilir. Açık açık lig farkı var bizimkilerle Mingo arasında. Luffy-Law vs. Mingo olmazsa nasıl bir senaryo gerçekleşir bilmiyorum ama anlık patlama olayları baydı artık, öyle bir şey olmasın da.....

Ben neden Mingo yeniliyoru savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Zaten yenilecek bu adam ama mantıklı ve makul bir şekilde yenilsin, sırıtmasın diyorum. Olay bu.
Vergo olayını neden katmayayım? Sabaody'de bizimkiler neden çabucak dağıldılar sanıyorsun? Thriller Bark'taki olaylardan dolayı tayfa gücünü tam toplayamamıştı.Luffy de dile getirmişti hatta bunu.

Biliyorum sonuçta hayali bir seri okuyoruz,kırık çıkığın bir kaç günde düzeldiği bir seri hatta.Fakat söylediğim olayın emsali varken alakası yok demek de ayrı bir abes kaçmış.:)

Luffy'nin KK olabilmesi için zaten sürekli olarak kendinden seviye olarak üstün adamlarla dövüşmesi lazım.Diğer türlü bu yaşta KK olamaz zaten.

Bu arada beyler Law'ı gördüğümüzden beri Law=Luffy dedim sürekli fakat Luffy>Law ihtimali de yok değil.Dof Luffy için "H.hakisi var,Law'dan bir tık üstün olabilir demişti." Dof bunu dediğine göre belki gerçekten de Luffy Law'dan bir gömlek üstte olabilir.

Neden Usopp'a farklı bir anlam yükleniyor anlamadım.Duvar arkasını görme ney la.Seziyor işte aurayı.K.hakinin olayı da bu zaten.Bilmem neredeki adamı sezip,yerini,gücünü tespit edebiliyorsun.Sanji göz yaşını sezip kurtarmaya gidiyor,Ray senden güçlü zilyon tane hayvan var diyor.Sadece nasıl işlediği gösterilmemişti.Belki onlar da Usopp gibi görüyor.Bunu bilmeden farklı bir dal demek zor.

@sword way

Law %100 gücünde olsa dahi Dof'a çok zarar veremez nedenlerini sayayım.

Mangaka Dof'u Law'a yendirtmez.

Şimdi Law yendi mi böler,mes yapar kısaca tek hamlede işi bitirir peki ya yenemezse? Bölme yok.Mes yok.Anca öyle sıyrık attırır mangaka.Counter shock yaptırır ki o da Vergo'ya bile çok koymuyor ki Dof'a koysun.Law fiziksel olarak hasar veren biri değil yense dahi meyvesi gereği.Yendikten sonra böldüğü parçaları room kapatıp keserek öldüredebilir.Ama yenemezse dediğim gibi pek hasar veremez.Bu yüzden çizik attı sadece diye küçümsemek doğru değil.Luffy gibi yumruk,tekme ile dövüşen biri olsa ve tek çizikle kalsa olay tamam Law'ı küçük,Dof'u büyük gör ama öyle değil.Adamın meyvesi müsait değil buna.Misal şimdi Luffy teke tek atıp yenilse dahi emin ol ciddi kan alır çünkü fiziksel savaş yapıyor adam.

Ama mangaka gene de ne yaptı? Issho ve Dof ile cebelleştirdi sonra Dof'a dedirtti ki 'hala kaçacak kadar gücü var mı?' sonra da çizik attırdı Dof'a.Yani bakın Law sağlam olsa... diye cümleler kurmamız,Law'ı ezmememiz için her şeyi yaptı.

Yani Law'a bakıp Luffy 1 vs 1 atamaz demek doğru değil.Dof Luffy'den üstün mü üstün ama aklıma Lucci geliyor.Onun gibi son bir iman patlamasıyla yenebilir.
+1

İki yıldır Luffy'nin ne yaptığını bilmiyor ama. Ne kadar güçlendi biz bile bilmiyoruz. Ayrıca Luffy'nin meyve çok ilginç saldırılar yapabilmeli bence, sadece gear 2-3 gibi değil lastik sonuçta kolundan bir kol daha çıkartabilmeli. (Abartılı bir örnek olsa da ne demek istediğimi anlamışınızdır umarım. :) ) Yani 2 yılda 3-5 hakili saldırı dışında teknikler geliştirmiştir çünkü meyvesi gelişmeye çok açık, Oda nereye çekerse oraya gidebilir. Hatta Enel olayı gibi tel lastiği kesemez diyebilir, bir bakmışınız hızını 2-3 katına hatta daha fazla arttırmış bir Luffy görebiliriz.

Her ne kadar tam anlatamasam da anlamışsınızdır diyorum. :D
ben daha da uçup bi ara içimden "Luffy niye plastikten kendi klonunu yapmıyor, ipten klon oluyor da plastikten neden olmasın" demiştim :D küfür yerim diye yazmamıştım buraya da aklıma o geldi :D

Luffy'nin Law'dan daha fazla zarar vereceği konusunda katılıyorum sana. Zaten Law bu iş için kendini yeterli görseydi Luffy'gille ittifak kurmazdı. Ancak Law'ın yeteneğinin Luffy'den farklı olması ve yeteneğiyle Mingo'ya Luffy kadar zarar verememesi benim değil Law'ın sorunu :)

Siyahla yazdığın yerlere binaen Law, Luffy ile denk bir karakter olarak gösteriliyorsa bu adam sağlam olduğunda ne yapabilirdi diye düşünüyorum.. Yine de tırıs Mingo karşısında. Yani Luffy ne kadar zorlasa da bu adamı yenme ihtimali çıkmıyor eldeki verileri değerlendirdiğimizde. Anlık patlama olayı da beni tatmin etmiyor artık hacılar. Tamam gaza geliyoruz, güzel sahneler ortaya çıkıyor, Allah Allah hücum diyoruz ama bu adam bildiğin anlık patlamalarla korsanlar kralı olacak yavvv! Yani güç konusunda bir istikrar, bir güven vermiyor bana. Luffy güçlü tamam.. Ama o anlık patlamalardaki gücünü bir sabitleyemedi gitti. O yüzden böyle bir bossun anlık patlama ile harcanması beni hem tatmin etmez, hem de üzer açıkçası. Tehhh der geçerim.
Hacı yapacak bir şey yok.Meyvenin olayı bu pek fiziksel hasar vermiyor ama tek hamlede de kazanmanı sağlıyor.

Dediğim gibi %100 sağlam olsa da fiziksel hasar veremez.Ee bir de gerçek var mangaka Law'a indirtmeyecek bu adamı belli yani kurgu.Bu yüzden diyorum adama bakıp kıstas almak zor diye.Law değil de Kid olsa ve %100 haliyle Dof karşısında hiç olsa eyvallah derim sana ama Law'ı kıstas almak pek sağlıklı değil.

Patlama olayı muhtemelen D.olması ile alakalı bir şey.Ha böyle olmadan yenmesi daha iyi tabi ama burada sorun hep kendisinden daha güçlü rakiplerle karşılaşması.Dof da o rakiplerden biri.Ne kadar patlama ile de yense çok epik ve zevkli bir vs olacaktır.

Kardeş kendi ağzınla yazmışsın kırık çıkığın 1-2 günde düzeldiği bir seri diye... Mingo Law'ın topuklarına sıkıyor sonra Luffy Law'ı sırtında taşımaya başladığı süreç içerisinde Law ''ohh beni taşıdın iyi oldu kendime geldim '' diyor :) Üstelik kendisini de tedavi etmiş kurşunlarını çıkarmış :rolleyes: Sen de Punk Hazard'dan Dressrosa'ya gelene kadar falan diyorsun. Çok uğraşmadım da şu sayfadan itibaren bak bakalım Law'da herhangi bir eziklik, çürüklük, yorgunluk, bitmişlik göstergesi var mı ?

Birisi yorgun olduğunda illa dili dışarıda gezmesi gerekmiyor en basitinden...

Dediğim gibi Thriller-Sabaody örneği var karşımızda.Sabaody'de dövüşlere başlanmadan önce bizimkilerde de yorgunluk belirtisi yoktu.;)"Alakası yok" diye bir şey yok yani.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık