Pica gibi kalburüstü bir karekter için böylesi emek isteyen bir yapının inşa edilmesine benim mantığım elvermiyor. Eğer yapılış gayesi senin dediğin gibi olsaydı bu kadar büyük ve fosforlu bir şekilde yapılmazdı, onun yerine belli bir hat boyunca çimento döker o şekilde bir yol yapılırdı Pica için. Üstelik onun için bir güç alanı yapılmasının anlamı ne? Adam görüldüğü üzere saraydan çıkmayan biri yani bu veriye bakarak onun asıl görevinin sarayı, dolayısıyla Doflamingo'yu korumak olduğunu söyleyebiliriz.
Konuyu fazla uzatmadan düşüncemi açıklayayım en iyisi: Bana göre böylesi devasa bir yapının Pica için yapılmasına ne olanak ne de gerek var.
Bununla ilgili epey teori üretilebilir ama şu anaklıma gelen ilk şey, konunun T1T4N(bu ne biçim nick la

) arkadaşımızın da belirtiği üzere Dünya Hükümeti projesi ile ilişkilendirilmesi. Bu yapının yapılış amacı Dünya Hükümeti'nin yüzlerce yıldır yürüttüğü "adaları birleştirme" projesiyle bir ilgisinin olması bize veri olarak hem Doflamingo'nun Dünya Hükümeti ile derin işbirliğini gösterir hem de Dünya Hükümeti'nin en eski projelerini bile bilebilecek kapasitede bilgi ağı olduğunu gösterir.
Lakin farklı senaryolarla karşılaşabiliriz veyahut hiçbir açıklamayla da(hiç sanmıyorum) karşılaşabiliriz. O bakımdan herşeye hazırlıklı olmakta fayda var.