Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası

İspanya - Gürcistan Karşılaşması (22.00)


  • Kullanılan toplam oy
    12
  • Bu anket kapanacak: .
Montella sağlam hoca italyan teknik direktörü bile kurnaz demiş.Biz alışmışız gazla çalışan oyuncu ve hocalara taktik uygulayan görünce beğenmiyor bizim millet.Hamit Altıntop yurtdışındaki sistemi buraya getirmeye çalışıyor futbol kültürü olarak ona da çemkiriyorlar.3 ayda başarı istiyorlar ama yok öyle dünya adamlar avrupaya entegre edecek sen başarıyı belki 10 yıl sonra göreceksin düzenli yarı final oynadığını.Avrupa böyle başarılı oluyor gerekirse birkaç senesini feda ediyor.
Bir kültür yok. Kültür dediğin şey bütün milli takım ekosistemine yayılır. Alt yaş grupları ile a milli takımın oynadığı top alakasız. Kendi takımında santrafor oynamayan santrafor, sol bek oynamayan stoperi sol bek oynatıyor. A milli takım 4-2-3-1 oynarken alt yaş gruplarının bazıları üçlü oynuyor bazıları çift santraforlu sistemler kullanıyor.

Geçen kadroya kimsenin aklına gelmeyen Muhammed Şengezeri çağırdı. Arap çöllerinde top oynamayan Merihi çağırdı. Tek kadroda 8 stoper çağırıyor. 5 sağ kanat alıyor.

Kimsenin üç ayda başarı beklediği yok. Açıkça menajerler tarafından organize edilen bir milli takım var.

Elde santraforun yok ve sen Kenanı oynatmak için kanat oyuncularını santrafor deniyorsun. Orijinal santraforunu denemiyorsun. A takıma çağırıp taktik antrenmanlara bile almıyorsun. Ajaxta 11 oynayan stoperini ümit milliye gönderiyorsun. Yunan liginde ya da Arap çöllerinde sürünen iki stoper çağırıyorsun. 33 yaşında futbolla bağı kopmuş koşamayan pas atamayan bir santraforu yani Cenki kadroya alıp aynı ligde daha iyi oynayan Enes Destanı almıyorsun. Adamcılık, menajercilik gırla bu milli takımda.
 
3 ayda başarı istemekle alakalı bir durum değil. Bu Montella geleli 10 ay oldu. Aday kadroya alınanlar, yaptığı oyuncu tercihleri, oynattığı futbol tümüyle yanlış ilerliyor. Yav Football Manager'de bile oynarken haber çıkar. Arjantin milli takımının teknik direktörü şu oyuncuyu izlemek için stadtaydı gibisinden.

Bu Montella son dönemlerde 1 tane GS maçı izlememiş mi ? Barış Alper'in son maçlarında solda oynadığını, çizgiye yakın kanat oyununda çok daha verimli olduğunu anlamamış mı ? Kenan'ın son 15 maçında sadece 5 kere 45 dakika üstü süre aldığını ve aldığı dakikalarda katkı olarak düşük olduğunu görmüyor mu mesela ? Kenan potansiyelli ve yetenekli bir oyuncu ama bu adam kendi takımında aldığı dakikaları pek iyi değerlendirememiş biri. Forvetsizlik varken forvet oynatmak yerine Kenan'ı da oynatayım diye Barış'ı forvette deniyor. Oyuncu takıntısını bir an önce bırakmalı.

İrfancan tam anlamıyla iyileşti mi bilmiyorum ama iyileştiyse Polonya maçında kesinlikle sol Barış sağ İrfancan ve önlerinde Semih denenmeli. Forvetin yokken forvet oynatmak yerine kanattan forvet yaratmak gibi işlere girilmemeli. Barış solda Kenan'ın yaptığının daha kötüsünü yapmayacak ki daha iyisini yapacak bana göre. Semih ise Barış'ın forvette yaptığının daha iyisini kesinlikle yapacak. Bu daha çok verimli olabilecekken oyuncu takıntısı yüzünden karman çorman hale getiriyor durumu.

Zaten bu bir falsosu. Daha defans tarafında sol bek çağırmaması, öz evlatları Cenk ve Samet'i hala alması. Cenk'e süreler vermesi. Abdülkadir, Yusuf Yazıcı gibi adamların hem aday kadroya alınıp hem 11 başlaması ya da sonradan girip çok süre almaları.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 5, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık