Luffy'nin kafası karışmış. Loki'ye mi iş atsa, Zoro'ya mı iş atsa bir türlü karar veremiyor. Loki tayfaya katılırsa Luffy'nin işi zor.
Onceki Luffy gomu gomu no mi kullanicisi lastik cocuk Luffy’di hani korsanlar krali olmak isteyen o caylak. Simdikinin ne oldugu belli degilBildiğin Luffy nasıldı şimdiki nasıl?
Daha Luffy Nika’nin ne oldugunu bilmiyor ki insan kendisine sormaz mi ya gardas bu beyaz bulutlar nedir boyle yer gok cizgifilm gibi oluyor ahahahaha surekli niye guluyorum falan diye bir sorar. Durduk yere bu guc nerden geldi diye sorar yani ama sahip oldugu gucu kullanmayi da cok seviyor mubarekLuffy bin defa ben Nika değilim diyor.Şuan ki Luffy 1.bölümden gördüğümüz Luffy ile aynı.Luffy öldü artık Nika geldi muhabbeti baydı artık.Kaidou sen kimsin derken bile ben MONKEY D. LUFFY burada seni aşacağım ve korsanlar kralı olacağım diyor.Reenkarnasyon olayını teknik açıdan Brook diyebiliriz.
En olası 3.teori zaten. Luffy geçmişte başarısız olmus ve plan yapmıs. Toki ya da zaman meyveleri sahibi kim varsa artık. Kehanet var geçmişten gelen gelecek de biliniyor. Ona göre bu zamanda doğmuş olabilir. One piece de aslında kendine bıraktığı mesaj cıkacak bu gidisle. Roger ondan gülmüştür. Kehaneti görüp bebek yapması felan , Seçilmiş kişinin geleceği yıldan olacaklara kadar herşeyi öğrenmişler. Sonu hiç iyiye gitmiyorHikayeyle ilgili olasılıklar ;
1- Reenkarnasyon ; felsefesinden bağımsız olarak animelerde işlenen reenkaryasyonda geçmişte yaşamış bir karakterin ruhu gelecekte başka bedende geri geliyor. Misal Shaman Kingde Zeke Asakura. Burada kişi tüm anıları ve zekasıyla geleceğe aktarıldığı için OPta reenkarnasyon yok diyebiliriz. Olsa Luffy doğduğu anda ben Nikayım diye geziniyor olurdu.
2- Avatar ; OP için en kuvvetli ihtimal bence bu. Burada kadim güçler kendilerine Avatar seçip ona güç aktarırlar. Burada akıl, zeka, kişilik karaktere ait, güç ise kadim güce aittir. Misal Flash hikayesinde Hız Gücü denilen kadim gücün tarih boyunca farklı farklı Avatarlar seçerek eyleme geçmesi anlatılır. OPta da Tanrı meyveleri başta olmak üzere iradesi olduğunu bildiğimiz Zoan meyveleri kendilerine Avatar seçip eyleme geçiyorlar.
3- Solucan Deliği ; Dark hikayesinin izlediğim ilk sezonunda geçtiği üzere Luffy bir şekilde başarısız olup tarihte en başa dönüp bilinen Nika ve/veya sonrasında JoyBoy olarak anılmış olabilir. Bu halde hikayede sonsuz döngü oluşur, Dark dizisi bu döngüden nasıl çıktı devamını izlemediğim için bilemiyorum.
Herşey bir rüyaydı ?Luffy hala KK olmayı istiyor amacı da değişmedi. Uyanıştan sonra ben Nika'yım asıl görevim buymuş diyen bir Luffy de görmedik. Bana boş geliyor yorumlarınız açıkcası. Gücünün artacağını zaten biliyorduk. Bir cevap göremedim açıkcası.Onceki Luffy gomu gomu no mi kullanicisi lastik cocuk Luffy’di hani korsanlar krali olmak isteyen o caylak. Simdikinin ne oldugu belli degilBunu dememdeki kasit seriyi yillarca korsanlar krali olmak isteyen lastik meyvesi kullanicisi siradan bir koylunun ustune koyarak ilerlemesi olarak lanse ettiler simdi o siradan koylu tanri seviyesine eristi
Bir şey olmamış güç devretmiş sadece.Narutuda mevzu nasıl işlendi, okuyanlar yazarsa onu da değerlendiririz. Kan davası mı, genetik aktarım mı, reenkarnasyon mu ne olmus nesiller arasında.
Naruto’daki olay dumduz reenkarnasyon olayi. Kishimoto ilk defa Ashura ile Indra’yi cizdiginde yok artik ayni Naruto ile Sasuke diye cizmis demistik. Tiplerini de kisiliklerini de ayni cizmisti.Narutuda mevzu nasıl işlendi, okuyanlar yazarsa onu da değerlendiririz. Kan davası mı, genetik aktarım mı, reenkarnasyon mu ne olmus nesiller arasında.

Oda bunu böyle işlemedi. Luffy 7 yaşındayken maceraya düşkün kendisini yalnız hisseden biri olarak lanse edildi. O yüzden Shanks tayfasını görünce onlara heveslendi. Luffy Shanks'i rol model aldı. Nakama muhabbetlerinde felan onun etkisi var. Doğal mizacı itibariyle de kendisi iyi biriydi. O yüzden haksızlığa karşı pek sessiz kalan bir tip değildi. Shanks ile olan olaylardan sonra KK olmak istedi ve ondan bu yana maceraya atıldı. Macerası boyunca da genel olarak kötülere karşı savaştı. Ama bunu bir misyon olarak görev olarak bakmadı. Doğal seyir onu bu adamlarla karşı karşıya getirdi ve bazen de bir araya getirdi (Crocodile) örneğindenki gibi. Şu anda ise Luffy zaten meyve uyanmış olmasına rağmen ben kölelere özgürlük getiriceğim dünya hükümetini yıkacağım düşüncesinde değil. Oda hikayeyi oraya nasıl evriltecek o önemli. Luffy sadece bu meyveyi kullanan biri şu an. Ne meyvenin tarihini biliyor ne de önceki kullanıcıların misyonunu. O yüzden konu oraya evrilmiş gibi davranmanız saçma duruyor. Oda'nın bunu nasıl işleyeceği önemli. Meyve mi direk bu misyonu beynine kodlayacak yoksa doğal akış mı Luffy'nin kişiliğini bu yönde etkileyecek.Naruto’daki olay dumduz reenkarnasyon olayi. Kishimoto ilk defa Ashura ile Indra’yi cizdiginde yok artik ayni Naruto ile Sasuke diye cizmis demistik. Tiplerini de kisiliklerini de ayni cizmisti.
Zaten o seride su sekilde ilerliyor Ashura-Hashirama-Naruto diger tarafta Indra-Madara-Sasuke diye. Aslinda bu reenkarnasyon olayi Naruto’da daha mantikli One Piece’ye uyarlasan uyarlayamazsin Luffy’in daha anasini gormedik babasini 2-3 kere gorduk yani sadece “korsanlar krali olacam ben hulelelele” diyen caylak bebenin durduk yere kolelere ozgurluk veren gunes tanrisi haline evrilmesi reenkarnasyonla olmaz sacmalikla olur![]()