Joyboy ger döndü diyordu.Luffy sırıtır ifadesi japoncada Nika yazıyordu.Sonra ise Zunesha şunu diyordu:
Bu ritim,Joyboy.
Hey Joyboy sanki oradaymışsın gibi,neşem yerine geldi.Şuan da yapabileceğim bu çocuğa inanmak,diyor.
Ardından Luffy: Ben MONKEY D LUFFY,burada seni aşacak ve Korsanlar Kralı olacağım ,diyor.
Reenkarnasyon vb. durumlarda en son kişi önceki kişilerin adını kullanmaz ki.
Reenkarne olan ruh, yeni bir isim ve yeni bir bedende hayata dönüp geçmiş yaşamına dair bir şey hatırlamaz.
Bunu farklı bir Shounen manga olan Naruto'dan örnek vereyim.
Geçmişte Hagoromo Otsutsuki adında tüm ninja tekniklerinin yaratıcısı olan bir adam vardı. Bu adamın Indra ve Ashura adında iki oğlu vardı.
Indra bu Hagoromo'nun Yin güçlerini, Ashura ise Yang (iyi) güçlerini temsil ediyordu. Habil ile Kabil gibi yani.
Anlatılara göre bu iki oğul birbiriyle sürekli savaşıyor çünkü Indra, Ashura'nın güçlenmesini istemiyor.
Sonra aradan nesiller geçiyor, Madara ve Hashirama adında iki çocuk doğuyor. Bir şekilde bunların yolları yine kesişiyor ve aynı soydan/kabileden olmasalar da tıpkı Indra ve Ashura gibi kardeş-düşman ilişkisi yaşıyorlar nihayetinde Habil - Kabil gibi ölümüne savaşıyorlar.
Sonra aradan yine birkaç nesil geçiyor Sasuke ve Naruto adında iki çocuk doğuyor. Bunlar ikisi de farklı aileden, yine aynı okula gidip tesadüfen aynı grupta eğitim görüyorlar. Bunlar da tıpkı Indra ve Ashura gibi kardeş-rakip-düşman ilişkisine sahip.
En sonunda final savaşında Hagoromonun ruhu hem Naruto hem Sasuke içinde ortaya çıkıyor ve Hashirama/Naruto'nun Ashura'nın reenkarnasyonu, Madara/Sasuke'nin Indra'nın reenkarnasyonu olduğunu söylüyor. Çünkü döngü kırılmamış, huzur sağlanmamış. Haliyle ruhlar sürekli yeniden farklı bedende, farklı isimde hayata geliyor.
Hashirama, Madara, Naruto ve Sasuke kendilerine Indra ve Ashura demiyorlar.
Ama bu onların reenkarnasyonu olduğunu değiştirmiyor.
İsim falan önemli değil yani. Reenkarnasyon işin içine girerse Luffy = Joyboy = Nika'dır. Kendini farklı isimle anlatması farklı biri olduğunu göstermez.