Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1175 Spoiler Yorumları

Oda bunu böyle işlemedi. Luffy 7 yaşındayken maceraya düşkün kendisini yalnız hisseden biri olarak lanse edildi. O yüzden Shanks tayfasını görünce onlara heveslendi. Luffy Shanks'i rol model aldı. Nakama muhabbetlerinde felan onun etkisi var. Doğal mizacı itibariyle de kendisi iyi biriydi. O yüzden haksızlığa karşı pek sessiz kalan bir tip değildi. Shanks ile olan olaylardan sonra KK olmak istedi ve ondan bu yana maceraya atıldı. Macerası boyunca da genel olarak kötülere karşı savaştı. Ama bunu bir misyon olarak görev olarak bakmadı. Doğal seyir onu bu adamlarla karşı karşıya getirdi ve bazen de bir araya getirdi (Crocodile) örneğindenki gibi. Şu anda ise Luffy zaten meyve uyanmış olmasına rağmen ben kölelere özgürlük getiriceğim dünya hükümetini yıkacağım düşüncesinde değil. Oda hikayeyi oraya nasıl evriltecek o önemli. Luffy sadece bu meyveyi kullanan biri şu an. Ne meyvenin tarihini biliyor ne de önceki kullanıcıların misyonunu. O yüzden konu oraya evrilmiş gibi davranmanız saçma duruyor. Oda'nın bunu nasıl işleyeceği önemli. Meyve mi direk bu misyonu beynine kodlayacak yoksa doğal akış mı Luffy'nin kişiliğini bu yönde etkileyecek.

Ayrıca Oda tarafından üstü kapalı işlenen bir durum var. Meyveler ile kullanıcıları arasında genelde bir paralellik oluyor. Meyvelerin sahiplerini seçtiğini ikinci kez net olarak Loki'de gördük. Teach de bu güç beni seçti diyordu. Bu anlamda meyveler ile kullanıcıları arasında paralellikler olduğu söylenebilir. Uyanışın yolunun da bu olduğunu belirtmişti Kaido.

O yüzden buradan bazılarının algısını yaptığı gib Nika geldi Luffy'i değiştirdi gibi bir şey yok. İlk g5 açıldığında bunu anlattık ama anlamak istemeyenler Joy Boy yeniden dirildi dedi. Sırf inat konuşmak için bunu diyenler şimdi her geçen gün yanılıyor.
Yaniliyorsam duzelt hocam, Zunesha ve Emeth Joyboy geri geldi diye soylemislerdi dogru degil mi bu

Nika demisti sanki. İlk G5 sahnesinde Nika yazıyordu sayfada. Öyle kalmıs benim aklımda niyeyse :D Meyveye seslenmis olurlar o halde IM 'in Nidghogg demesi gibi.
Ben de onu diyorum zaten Luffy gitmis artik bu beyaz bulutlu insani goren kimse aaa bu bizim korsanlar krali olmak isteyen Luffy demeyecek koleleri ozgurlestiren gunes tanrisi Nika/Joyboy geri gelmis diyecek

Ben de onu diyorum zaten Luffy gitmis artik bu beyaz bulutlu insani goren kimse aaa bu bizim korsanlar krali olmak isteyen Luffy demeyecek koleleri ozgurlestiren gunes tanrisi Nika/Joyboy geri gelmis diyecek
Joyboy ger döndü diyordu.Luffy sırıtır ifadesi japoncada Nika yazıyordu.Sonra ise Zunesha şunu diyordu:
Bu ritim,Joyboy.
Hey Joyboy sanki oradaymışsın gibi,neşem yerine geldi.Şuan da yapabileceğim bu çocuğa inanmak,diyor.
Ardından Luffy: Ben MONKEY D LUFFY,burada seni aşacak ve Korsanlar Kralı olacağım ,diyor.

Ya öyle bakarsak Naruto'ya hashirama diyen de yok. İkisi farklı adamlar. Yada kimse sasuke'ye madara da demiyor.
Miras kalan istek Nika bu seride, miras alınan istek de İm'i indirmek yani temel misyon nikaya ait.

Joyboy ger döndü diyordu.Luffy sırıtır ifadesi japoncada Nika yazıyordu.Sonra ise Zunesha şunu diyordu:
Bu ritim,Joyboy.
Hey Joyboy sanki oradaymışsın gibi,neşem yerine geldi.Şuan da yapabileceğim bu çocuğa inanmak,diyor.
Ardından Luffy: Ben MONKEY D LUFFY,burada seni aşacak ve Korsanlar Kralı olacağım ,diyor.
Reenkarnasyon vb. durumlarda en son kişi önceki kişilerin adını kullanmaz ki.
Reenkarne olan ruh, yeni bir isim ve yeni bir bedende hayata dönüp geçmiş yaşamına dair bir şey hatırlamaz.

Bunu farklı bir Shounen manga olan Naruto'dan örnek vereyim.
Geçmişte Hagoromo Otsutsuki adında tüm ninja tekniklerinin yaratıcısı olan bir adam vardı. Bu adamın Indra ve Ashura adında iki oğlu vardı.
Indra bu Hagoromo'nun Yin güçlerini, Ashura ise Yang (iyi) güçlerini temsil ediyordu. Habil ile Kabil gibi yani.
Anlatılara göre bu iki oğul birbiriyle sürekli savaşıyor çünkü Indra, Ashura'nın güçlenmesini istemiyor.

Sonra aradan nesiller geçiyor, Madara ve Hashirama adında iki çocuk doğuyor. Bir şekilde bunların yolları yine kesişiyor ve aynı soydan/kabileden olmasalar da tıpkı Indra ve Ashura gibi kardeş-düşman ilişkisi yaşıyorlar nihayetinde Habil - Kabil gibi ölümüne savaşıyorlar.

Sonra aradan yine birkaç nesil geçiyor Sasuke ve Naruto adında iki çocuk doğuyor. Bunlar ikisi de farklı aileden, yine aynı okula gidip tesadüfen aynı grupta eğitim görüyorlar. Bunlar da tıpkı Indra ve Ashura gibi kardeş-rakip-düşman ilişkisine sahip.

En sonunda final savaşında Hagoromonun ruhu hem Naruto hem Sasuke içinde ortaya çıkıyor ve Hashirama/Naruto'nun Ashura'nın reenkarnasyonu, Madara/Sasuke'nin Indra'nın reenkarnasyonu olduğunu söylüyor. Çünkü döngü kırılmamış, huzur sağlanmamış. Haliyle ruhlar sürekli yeniden farklı bedende, farklı isimde hayata geliyor.

Hashirama, Madara, Naruto ve Sasuke kendilerine Indra ve Ashura demiyorlar.
Ama bu onların reenkarnasyonu olduğunu değiştirmiyor.

İsim falan önemli değil yani. Reenkarnasyon işin içine girerse Luffy = Joyboy = Nika'dır. Kendini farklı isimle anlatması farklı biri olduğunu göstermez.

Reenkarnasyon vb. durumlarda en son kişi önceki kişilerin adını kullanmaz ki.
Reenkarne olan ruh, yeni bir isim ve yeni bir bedende hayata dönüp geçmiş yaşamına dair bir şey hatırlamaz.

Bunu farklı bir Shounen manga olan Naruto'dan örnek vereyim.
Geçmişte Hagoromo Otsutsuki adında tüm ninja tekniklerinin yaratıcısı olan bir adam vardı. Bu adamın Indra ve Ashura adında iki oğlu vardı.
Indra bu Hagoromo'nun Yin güçlerini, Ashura ise Yang (iyi) güçlerini temsil ediyordu. Habil ile Kabil gibi yani.
Anlatılara göre bu iki oğul birbiriyle sürekli savaşıyor çünkü Indra, Ashura'nın güçlenmesini istemiyor.

Sonra aradan nesiller geçiyor, Madara ve Hashirama adında iki çocuk doğuyor. Bir şekilde bunların yolları yine kesişiyor ve aynı soydan/kabileden olmasalar da tıpkı Indra ve Ashura gibi kardeş-düşman ilişkisi yaşıyorlar nihayetinde Habil - Kabil gibi ölümüne savaşıyorlar.

Sonra aradan yine birkaç nesil geçiyor Sasuke ve Naruto adında iki çocuk doğuyor. Bunlar ikisi de farklı aileden, yine aynı okula gidip tesadüfen aynı grupta eğitim görüyorlar. Bunlar da tıpkı Indra ve Ashura gibi kardeş-rakip-düşman ilişkisine sahip.

En sonunda final savaşında Hagoromonun ruhu hem Naruto hem Sasuke içinde ortaya çıkıyor ve Hashirama/Naruto'nun Ashura'nın reenkarnasyonu, Madara/Sasuke'nin Indra'nın reenkarnasyonu olduğunu söylüyor. Çünkü döngü kırılmamış, huzur sağlanmamış. Haliyle ruhlar sürekli yeniden farklı bedende, farklı isimde hayata geliyor.

Hashirama, Madara, Naruto ve Sasuke kendilerine Indra ve Ashura demiyorlar.
Ama bu onların reenkarnasyonu olduğunu değiştirmiyor.

İsim falan önemli değil yani. Reenkarnasyon işin içine girerse Luffy = Joyboy = Nika'dır. Kendini farklı isimle anlatması farklı biri olduğunu göstermez.
Reenkarnasyon olayı olursa sadece Luffy değil,Zoan meyvesi yemiş bütün kişiler reenkarnasyondur.
Emeth bile Luffy'yi Joyboy olmadığını söylüyor.Bu arada Nika gerçek olup olmadığı bilinmiyor.Luffy'nin meyvesinin adı hito hito no mi MİTOLOJİK ZOAN Model:Nika
Mitolojik canlılar var olup olmadığı belli değildir.Vegapunk şeytan meyvelerini arzuyla oluştuğunu söylemişti.Bu meyve bu mitolojiye inanan birinin arzusuyla oluştu.One Piece'de reenkarnasyon olayı yoktur,irade olayı vardır.

Son düzenleme:
Oda yı kutlayacağım an çok azdır ama senaryo konusunda bu değişiklik olayını çok sevdim.Gerçek hayatta böyle değilmi.Birşeyler istersin planlarsın ama bir bakmışsın alakasız bir yönde ilerlersin.Luffy nin durumuda öyle.Amacı gayet basit sıradan birşeydi ama bir anda kendini binlerce yıl önceye bağlantılı bir döngüde bulmuş oldu.Bunu ufak tefek pürüzler dışında çok güzel seriye yedirdi.O ufak pürüz dediklerimde 27 yıllık bölümlere uyarlamaya çalışmak.Bu son derece zor birşeydir.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık