Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1170: Çelişkiler

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 107 86.3%
  • Orta

Kullanılan: 10 8.1%
  • Kötü

Kullanılan: 7 5.6%

• Kullanılan toplam oy
    124
Ben inan takılmıyorum cidden sorun değil. Okuyup geçiyorum. Garp ve denizci evlatları son savaşta luffy’e ayak bağı olmayıp, denizcileri örgütleyip hükümete saldırsalar yeterli.
Kardeşim yanlış yorumluyorsun diye panel panel anlatım yaptım sana garpın featlerini küçümsemen konu :)
evet benim anlattığım da tam olarak bu zaten ama reiper denilen arkadaş bunu savunuyor işte ya da yanlış anlıyor bilemiyorum.
yahu savunduğu xebece karşı kısımda veya imuya karşı kısımda bile meyvesine acoc ekliyor wb reiperin favı kaido herşeyi haki ile aşabilirsin roger haki ile dünyaya diz çöktürdü diyor reiperin kafasındaki hikayeyi yıllardır çözen çıkmadı şu forumda :)

Dövüşü özet geçiyorum kanka kısa öz
1.round garp speedblitz atıp yere gömüyor ve savaş dışı bırakıyor kuzanı kuzan bişey yapamıyor.
2.round kuzan kalkıyor garpla eşleşiyor sonra geri gelip tekrar eşleşiyor burdan önce garp kılıçla deliniyor koby yüzünden ona rağmen eşit eşleşiyorlar
3.roundda ikiside kalkıyor garp bunlar çizik diyip kuzanı tekrar yere gömüyor
bunların üstüne garp kobyleri korumak için wolf-pizarro ve shiryuylada savaşmak zorunda kalıyor üstüne adada yeni dünya korsanı dövüyor.

odağı kuzanda olmayan bir garp bile kuzana bukadar kişiyle savaşıp kobyleri koruyarak üstün gösterildi her seferinde en son nası kaybettiği belli bile değil saldı belkide öğrencisine :)
Zaten burada bir de Garp inceden inceden duygusal davranıyor Kuzan'a...

Ölümüne savaşan Wb-Akainu ile Garp-Kuzan savaşının kıyasının saçmalığını savunuyorum.Yaşını başını almış Prime halinde olmayan adam korsan adasını basıp Kuzan harici bir adam olsa yonkou tayfasını komple tokatlayacaktı ve oradan çıkacaktı.Kuzanı hala öldürmek yenmek değil geri döndürmek istiyordu.Böyle şeylerden güç kıyası yapmak saçma.Saf haterlıkla yorum yapılıyor ve komik.
wbnin yaşlılık > garpın yaşlılık bence

Akainu güncel filo amirali ts öncesi marinefordda old wb+ 16 kumandanla dövüştü ağız burun kanaması ile atlattı güncelde herkes bufflanıyor potansiyali var buyüzden.

Mihawkda shanks dengi ise güçlüdür kaidodan değilse zayıftır.
Mantığa bak. Akainu o dövüşte ölüyordu. Hasarsız yaşlı wb ile 1v1 atsa ölür giderdi zaten. Hasarlı, hasta, yaşlı adamdan 2 yiyip pert oldu, Kaidou’nun osuruğu etmeyecek adam.

Shanks’ın Kaidou’dan güçlü olduğuna dair elimizde olan veri sayısı SIFIR. Sıfır veriyle Şanks > Kaidou denklemi kurmuşsun, üstüne Mihawk’la Şanks’ı denk tutup, buna göre Mihawk > Kaidou demişsin. Alpa ve Dns daha mantıklı yorumluyor seriyi.

Kardeşim yanlış yorumluyorsun diye panel panel anlatım yaptım sana garpın featlerini küçümsemen konu :)

yahu savunduğu xebece karşı kısımda veya imuya karşı kısımda bile meyvesine acoc ekliyor wb reiperin favı kaido herşeyi haki ile aşabilirsin roger haki ile dünyaya diz çöktürdü diyor reiperin kafasındaki hikayeyi yıllardır çözen çıkmadı şu forumda :)
Sana göre yanlış, genele değil bana göre doğru. Bu resimdeki adam akainu tekliyor hocam. Sürünüyordan kastım akainu darbe alınca ölü gibi yerde wb umursamıyor, kuzan o hale girmedi. Çok basit bir kıyaslama. Bu halde bunu yapıyor. Garp wb’nin şu halinde ayağa kalkacağı şüpheli. Diğer taraftan Garp’ın ilk girişte arıkovanına yaptığı saldırı etrafı parçalıyor. Wb’nin tam güçte o adaya saldırısı adayı parçalar. Kuzan ve diğerlerine yaptıklarınıda yapar, pizarro’yu bırak yaralama parça pinçik ederdi, ölü halinde tek eliyle koca gemiyi durduran adam bi zahmet rahatça wolf’u uçursun, yani yaptıklarını genelde daha iyi yapardı. Zaten boşuna oda dünyanın en güçlü adamı demedi, sengoku boşuna öyle söylemedi. Bence çok uzadı hala diyorsan daha iyi lafım yok ama wb daha iyi. Genç hallerini bilemem.

Son düzenleme:
Sana göre yanlış, genele değil bana göre doğru. Bu resimdeki adam akainu tekliyor hocam. Sürünüyordan kastım akainu darbe alınca ölü gibi yerde wb umursamıyor, kuzan o hale girmedi. Çok basit bir kıyaslama. Bu halde bunu yapıyor. Garp wb’nin şu halinde ayağa kalkacağı şüpheli. Diğer taraftan Garp’ın ilk girişte arıkovanına yaptığı saldırı etrafı parçalıyor. Wb’nin tam güçte o adaya saldırısı adayı parçalar. Kuzan ve diğerlerine yaptıklarınıda yapar, pizarro’yu bırak yaralama parça pinçik ederdi, ölü halinde tek eliyle koca gemiyi durduran adam bi zahmet rahatça wolf’u uçursun, yani yaptıklarını genelde daha iyi yapardı. Zaten boşuna oda dünyanın en güçlü adamı demedi, sengoku boşuna öyle söylemedi. Bence çok uzadı hala diyorsan daha iyi lafım yok ama wb daha iyi. Genç hallerini bilemem.
Acıya dayanıklılık konusunda WB en iyisi ama Garp Marineford Wb'den daha güçlü ki bunu Oda bile söylüyor.Marineford'da en güçlü kişi Garp'tı taki Shanks gelene kadar.Garp o adayı saf hakiyle parçalıyor.Wb bunu meyvesiyle yapardı.Zate Marineford'da bence haki kullanamıyordu WB.Yaşlılık konusunda en az gücünden kaybeden kişi Garp olduğunu da belirtiyim.Normal şartlarda oradaki korsanların hepsinin ölmesi lazım ama Garp kimlerle savaşıyor?
Serinin torpili olan Karasakal Korsanlarıyla.O yüzden yenildi.

Acıya dayanıklılık konusunda WB en iyisi ama Garp Marineford Wb'den daha güçlü ki bunu Oda bile söylüyor.Marineford'da en güçlü kişi Garp'tı taki Shanks gelene kadar.Garp o adayı saf hakiyle parçalıyor.Wb bunu meyvesiyle yapardı.Zate Marineford'da bence haki kullanamıyordu WB.Yaşlılık konusunda en az gücünden kaybeden kişi Garp olduğunu da belirtiyim.Normal şartlarda oradaki korsanların hepsinin ölmesi lazım ama Garp kimlerle savaşıyor?
Serinin torpili olan Karasakal Korsanlarıyla.O yüzden yenildi.
Hocam, sol altta ne yazıyo :)
Dayanıklılıkta zaten ayrı, üzerine onları yapıyor yani normal halinde yapabileceği daha fazla, oda neden göstermedisini bilemem. Ayrıca arıkovanında garp’tan daha iyisini yapardı, son sözüm bu çok uzadı. Karar değiştirdim joyboy garp’ı ezer diyeyimde kurtulayım. Hatta ekleme yapayım imu vadi olayında çok azıcık garp’a ilgi göstereydi neler olurdu neler :)
İnan garp’a nötürdüm. Vadi olayı ile sevmemeye başladım artık hater olucam nerdeyse ki çok takılmam garp’a, son savaşta luffy’lere ayak bağı olmasınlar yeterli. Hükümet nefretini orada görücez denizcilerin işe yarasınlar. Bir ara dragon tutturucular vardı nerde nerde derlerdi. Sürekli derdim şuan birşey yapamaz, işi yok henüz onun yeri son savaş ama işte. Keşke gitseydide imu onuda madam yapsaydı ama sonra sonra nötür hale geldim.

Son düzenleme:
evet meyve kullanıyor ama bunun için de yine haki kullanıyor?

yazar demiyor ama bu çıkarımı "karakter sözlerinden" veya "featlerden" çıkarıyoruz.

haki kavramı genel olarak meyveden çok üstündür bazı şeyler için hakin yetmeyebilir örneğin "İmu'nun meyvesi" Vs... Ama Bu Bile Haki ile aşılabilir birşeydir bunu da burdan anlıyoruz

garp ve roger'in sözlerinden yola çıkarak aşılmayan bir meyve varsa bile hakiyle her türlü aşılabilen birşey olduğunu çok rahat anlıyoruz. dikkat edersen basit hakiden bahsetmiyorum "haki kavramından" bahsediyorum. seriyi izleyen birisi meyve'nin asla haki kavramından üstün gelmeyeceğini bilebilir. Ayrıca Meyveden bahsediyorsun ama kombinasyondan bahsediyorsun elbette wb savunmayı gura gura ile daha iyi yapabilir ama bunu da HAOSHOKU HAKİ KOMBİNASYONUYLA YAPIYOR TEK TEKNİK İLE DEĞİL. (adı üstünde kombinasyon xd) ayrıca tüm gücünü bisento'yla kullanabilir veya bisento aracılığıyla meyve ve haoshoku haki kullanabilir ben bundan bahsediyorum. ama genel olarak haoshoku haki 1v1'de en güçlü şey şunu da eklemek istiyorum fight'ı full görmedik diye WB meyve kullanmıyor değil yazar falan mısın sen fightı sen gördün biz görmedik galiba? resmen Cehalete Başvurma Safsatanın Örneğini yaptın Doğru mantık Bilmiyoruz Görmedik'dir. Kesin Konuşmak değildir Kaido Fan.

Evet Wb'nın bazı kalıcı yaraları Roger'den kalmadır bunu da buradan anlayabiliriz;

Alt Sağ Panel Yazısı:
Beyazsakal, uzun korsanlık hayatı boyunca sayısız korsanla mücadele etti.

Bunların en başında ise “Korsan Kral” Gol D. Roger geliyordu!!

Alt Orta Panel Yazısı:
Beyazsakal’ın bedeninde kalan yaralar, Roger ile verdiği şiddetli savaşların kanıtı ve asla unutamayacağı hatıralardır…

evet bence de kalıcı yara almamış :d reiper sana tavsiyem şu yüzeysel bakış açısından vazgeçmelisin safsata yapıp duruyorsun ne yazdığını yazmadan önce düşünmelisin ve resmi kaynaklara veya mantık kurmalısın.
--WB tüm gücünü Bisentoya verip Roger'la savaştı dedin, ben de WBnin en güçlü saldırı savunmasını yumrukla yaptığını belirttim, şimdi de kalkmış meyve kullandı ama haki de ekledi diyorsun, Ki Xebec'e karşı haki eklediği gösterilmiyor ama neyse, önce geçmiş yorumlarını okuyup ileri sürdüğün tartışma konusunun ne olduğunu anlaman gerekiyor.

--Haki > Meyve gibi bir çıkarım yok. Haki- Meyve yarışı var, şuanda Meyvenin önde olduğu kesin bir şey.
NİKAya atfedilen değer.
Lokinin meyvesine atfedilen değer
Muhtemelen IMin meyveli çıkacak olması
Ragnirin kral hakili çekici parçalaması

Daha bir sürü somut örneği var. Her zaman dediğim gibi hakiye p.up gelirse durum değişebilir. Şuan Meyve > Haki

--WB-Roger eşleşmesine ad hominem dışında vereceğin cevap yok anlaşılan.

40 yıllık periyotta defalarca meyve kullanımı çizilen WB, ne hassa Roger eşleşmesinde 1 kere bile kullandığı gösterilmiyor. Meyve kullanımının gösterilmesini geç, meyve kullandığının emaresi olabilecek çevresel hiçbir etki veya etraftaki kimseden bir beyan bile yok. Siz de anlatılmadıysa kesin yapmıştır kafasıyla devam edebilirsiniz, devamke

--Resmi kaynak dediğin zırvaları yazarın kendisi bile takmıyor. :)

Aynı yazar o zırvalarda Sabo öldü diyor, mangaya yaşıyor çiziyor.
Aynı yazar o zırvalarda Katakuri 5 yaşında meyve yedi diyor, mangada BM Katakuri 10 yaşındayken ejder meyvesini Katakuriye yedirmeyi planlıyor

Çok yüksek ihtimal o zırvalar WB-Shanks eşleşmesi sırasında WB'nin söylediği seni görünce o adamın açtığı yaralar sızlıyor muhabbetinden dolayı Roger'ı göstersin diye uydurulmuştur ancak retcon yedi haliyle Oden fbsinde WBnin Rogerdan aldığı kalıcı yara yok, göğsündeki yaraların 1 isi Roger eşleşmesinden sonra diğerleri de muhtemelen Shamrock veya Garling mahsulü çıkacak.

Sana tavsiyem mangayı takip etmen ama sen bilirsin, kaynak kaynak diye ortalarda da gezinebilirsin tabi.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık