1- 2 yıl önce ve sonra arasında tutarsızlık falan yok.
Arlong parkta Luffy Momooya saldırırken ayağıni yere sokuyor, sonra da çıkamiyor, saçmalık falan değil karakterin kendi tercihi bunlar, iyi her kendi yaptiği dezavantajlı işe saçmalık diyelim, rabbena hep bana devam
BM örneģin de hatalı, BM yi prometheus kurtardı diyorsun, Pro BMnin kendi gücü değil mi
Özetle Arlong net yendi Luffyi, BM ye ise o sahnede yenildi denilmez. Ben sahne bazlı galibiyete bakıyorum, güç seviyesi 1 dövüşte ölçülmez, bu şuna geliyor Luffy bilek güreşinde Arlongdan güçlü ama su altında da Arlong güçlü, tek kriter yok yani güç seviyesi belirlemek için.
Luffynin ilk dövüşte Crocoyu yenme ihtimali yok, adam nasıl dokunacağını bilmiyor sen hikaye icabı Croco yendi diyorsun, Croco kum saati koyuyor la 5 dk süre veriyorum diyor ne anlatiyorsun
2- Luffynin gücü rakiplere göre ayarlanmıyor.
Katakuri örneğin hatalı, Katakuri geleceği görüyor ama sadece baktıģı yerdeki bir ihtimali görüyor. CC ne yapıyor, arkadan saldiriyor, Katakurinin bunu görmesi mümkün değil, ki Luffy dövüşünde de aynı örnek var, Katakurinin bacısı Luffyi vuruyor Katakuri farkedemiyor, Katakuri aynı Katakuri anlayacağın
Moriahtan güçlü Luffynin Pxe takıldıgını söylüyorsun da Luffy Moriahtan güçlü değıldi, anlamadığınız yer burası.
--Moriah Luffyi rahatça yenip gölgesini aldı mı aldı,
--Luffy bu adamı yenmek için yardım aldı mı aldı
--Luffy kazandı denilen yerde Luffy baygın yatıyor mu yatıyor.
Demek ki o sıra Luffy Moriah gücünde değil, bu kadar basit.
Croconun gücü 2 yıl sonra değil, ID ve MFde yukarı çekildi, Hordynin Crocodan güçlü gözükmesi balıkadam olması ve Croconun su dezavantajiyla ilgili.
Ben Odanın çizdiği şeyi yorumluyorum, sen çizmediklerinin saçma olduğunu söylüyorsun

Luffynin Crocoyu agzina aldiği sahnede Croco hasar almaliydi doğru ama çizmemiş adam ne yapalim yani çizmiş gibi yorumlayamayiz ki
3- Viteslere ilişkin yorumlarını cevaplamiştım zaten. Handikap olması gerekmiyor demişin hiçbir gerekçen yok.
Bak Thanos, güç taşlarını topluyor, yanlış değilsem Nowhere diye bir gezegende eldiven yaptırıyor, dandik eldiven kullansa elinde patlatacak, eldivenin dayanikli olması gerekiyor, Luffynin vitesleri de o hesap
Elektrik tesisatın kuvvetli değilken topraklama hattın vs yokken evdeki bütün elektrikli makineleri çalıştır bakayım şalter atıyor mu atmıyor mu ayni hesap
Luffy zayıf, daha çok güç çekince handikap geliyor, Luffy kuvvetlenince handikap kalkıyor çok basit yani olay.
Kaido örneği olduğu halde Hakisi biten karakter görmedik diyorsun
Ona bakarsan haki çekerek form değiştiren karakter yok Luffy dışında, bunu ne yapacağiz
Paramecia iken 4 formu vardı, başka hiçbir paramecianın yok, Zoan oldu, diğer zoanların 3 formu var Luffynin 5 formu var, bunları ne yapacağiz.
Luffynin handikapi da dezavantaji da yok, aksine kimsede olmayan şeyleri Luffye olduruyor mangaka, dünya kadar güç arzusunda olan karakter var, Luffy dısında kimse vucudunun kaldiramayacagi güclere erkenden sahip olamiyor. Hiçbiri haki çekip form degiştiremiyor.
Luffy zayif bir karakter, güçlü rakiplerle dövuşmesi içib E. Oda vites adi altinda Luffye avans güç veriyor, sonra avansı geri isteyince Luffyfanlar ağlamaya başlıyor, güç handikaplı diye, ne alakasi var, avansi yerken iyiydi

Lawın kolu nasil kopariliyorsa ayni seviyedeki Luffynin kaderi de yenilmekti, ki defalarca yenildi de zaten. Hikayenin ilerlemesi için Dofun düzeninin bozulmasi gerekiyordu, öyle de oldu, Dof hapse girdi, krallik kurtuldu, Luffy Dofu yendi bile yazmadin farkindaysan hikaye çünkü Luffynin galibiyeti üzerine yazilan bir hikaye değil, Dofun düşmesi üzerine yazilan bir hikaye
4- Uyanış denilen şey, anonsla basbas bağırilan veya görsel.olarak gösterilen bir şey.
-Dof ağzıyla söylüyor
-Kata ağzıyla söylüyor
-Kid Law Kaku Lucci ağızlariyla söylüyor
-Luffy aynü şekilde
-Goruseide de söylenmese bile aynı Lucci ve Kaku zoanları gibi siyah atkı açıkça gösteriliyor.
Kaido ve BMde ise ne anons var ne de siyah beyaz atkı var. Uyanış yok yani.
Uyanış dediğin teknik zoanlarda tam zoan formunun daha büyük hızlı ve güçlü olmasiyla oluyor.
Kaidonun son tekniğine bak tam zoan formu aynı duruyor, sadece ağzından çikardığı alevi üstüne kaplıyor. Uyaniş değil yani bu bir tür ateş tekniği.
Burada Yamato da Hyogoro da Kaidonun zayıfladığını net ifade ediyorlar.
Bu ifadeler hakiyi de meyveyi de direkt kapsayan ifadeler.
Luffyle savaşıyor ille güçten düsecek diyorsun, hakisi bitmese nasıl güçten düşecek, doğru bir çikarim olmadığı ortada.
Luffynin rakiplerinin kendi gücünden dezavantaja düştügünü nasıl görmedin

Enelin gücü kapatıldı, Croconun Logia çalişmadı, Crackerin bisküvisini çaya banıp yedi Luffy, daha ne olacak.
Kaidonun pilinin bittiğini açikça gösterdim, buna ister haki de ister meyve gücü de bana kalırsa hepsi birden topluca bitiyor ve en az kişinin ağzından söyletmiş.
Luffye olan şeyi de söyledim, 59 yaşındaki Kaidoyla 20 yaşındaki Luffynin kapışabilmesinin maliyeti bu.
Sen burayı anlamıyorsun, bu vsnin normal olduğunu zannediyorsun ama değil.
Luffy Kaido edecek birisi değil, Kizaru bile etmiyor Eggheadde gördük, E. Oda avans veriyor, sonra avansı geri istiyor, luffyfanlar lahanayı kitır kıtır yiyor, sapına gelince de mee diyorsunuz