1- Luffynin yenilgilerinin arc uzatmakla alakası yok, yenilgi yenilgidir, sanki Oda bilerek Luffyi mağlup ediyor gibi yazıyorsunuz, şuan okuduğumuz zayıf bir karakterin zirveye yükselme hikayesi, yenile yenile ilerleyecek mecburen hikaye gereği değil yani. Güçlü başlasa da döve döve ilerlerdi.
Yazdığim yorumu okumadığın belli, Shanksın yendiğini söylüyorum ben zaten. Kid yendi mi yazmışım bak bakayım

benim dediğim husus Shanksın 1 vs 1 atip kazanmadığı, yani karakterin nasıl yendiğinin önemi yok, size kalsa Luffy 50 kez yenilsin, hikaye gereği (???) en son 500 yardım alıp kendi de bayılmasına rağmen rakip düşünce Luffy güçlendi yendi, oldu görürsem söylerim
2- E. Oda Croconun rakibine su bilgisi verirse, Enelin karşısına kauçuk adam çıkarirsa, Moriahın rakibine 100 gölge yedirirse görürüz artik, yazarken bile rakibin yediği nerfler Luffynin buffları aćikça anlaşiliyor ama yine de sen bilirsin
3- O saydıgın şeyler Luffynin silahı doğru ama bu Pxe karşı nerf yediğini göstermiyor ki.
Px dediğin şeyin metali özel, Zoro kesemiyor çizik atıyor anca, Sanji vuruyor ayağım kırılacak diyor. Luffy de yanlış değilsem G3le yukardan kafasına vurup patlatiyordu.
NW kaptanlarinın Gsiz Luffy etmeyeceği dayanaksız bir söylem
Bak MFdeki Px sahnelerini atayım da gör, NW korsanları da tek atıp geçemiyorlar Pxlere, yenildiği gösterilen tek Px kafasına mızrak sokularak yeniliyor, o yüzden Luffy nerf yedi iddian boş
Pxin kafasına kanaboyla vuruyorlar, kanabo kırilıyor
Pxin kafasına top sıkıyor, bir şey olmuyor
Pxler mahvediyor NW korsanlarını
Bu da Pxin yenildiği sahne, kaç kişi daldıkları halde anca çizik atabilmişler, en son birisi mızrakla boynuna saldırınca patlıyor
Özetle öyle sandıgın gibi NW çöplerinin tek attığı bir şey değil Pxler. Gayet sağlamlar, ki Sento GL için yeterli seviyede olduğunu söylüyor. Luffy de o dönem GL seviyesi olduğu için tüm tayfa zar zor indirdi gayet normal bir durum.
4- Jinbeiyi su altında savaşırken gördüysen iyi, ben görmedim çünkü, yorum yapamıyorum o yüzden
5- Ortada çelişki falan yok, daha rahat anlaman için bir maç örneğini hayal edebilirsin, ister round de ister gol de ister puan de, Dofun her yenmesi 1 puandır.
-Dof elini bağlayıp attı mı, atti, ringden attı yani 1 puan
-Black Knight Luffyi suya atti mi atti 1 puan
-Luffy kucakta taşıdılar mı taşidılar 1 puan
-Son sahnede ikisi de bayıliyor mu bayiliyor ister 0 puan de ister ikisine de 1 er puan de
Sonuç 3- 0 veya 4 - 1 yapar. Dof kazanır
Bir anlamadığın şey de Luffynin aldiği yardimları gözardı etmek, Apo ve Jeet gelmese Luffy suyun içinde ölüp gitmeyecek mi, Luffyi kucakta taşıyıp Dofu meşgul etmeseler Luffy öldürülmeyecek mi, bunları idrak etmen lazim önce. Idrak edemezsen Kınların tesellesi gibi 20 yıl önce Odenin başlattiği savaşi biz kazandik diye kendini teselli edersin
Dof kaç gün sonra kalkıyor onu hatirlamiyorum, Luffy yanlis degilsem 3 gun sonra kalkiyordu, eğer Dof Luffyden sonra kalkiyorsa son sahne için Luffy yendi der 1 puanı Luffye veririm ama genel sonuç değişmez Dof yine kazanmiş sayılir ve Luffyinin o dönem Dof kadar güçlü olmadiğı anlaşilir.
6- Dofu YC1 ve üstü görmemle Luffynin gücünün sıfırlanması arasindaki ilgiyi anlamadım. Diğer lordlar da Dof kadar güçlüye getiriyorsan tartışılabilir ama Luffynin gücünün sifirlanmasiyla ilgisi yok. Önceden de dedigim.gibi Luffynin rakiplerini yendiğini ve o dönem onlar kadar güçlü olduğunu düşunmüyorum.
7- Law Dofun yerini değiştirebilirken BMninkini değiştiremjyor hakisi fazla diye. O yüzden niye Dofun hakisi BMden fazla diyeyim, tek güçlenen karakter Luffy değil hepsi güçleniyor, Lawı Dof zamanı ve BM zamani aynı seviyede görmen hata.
8- Shanksın galibiyetinde kolpa yok ne demek yav sanki 1 vs 1 atıyorlar.
Yendi mi yendi ama hep olması istenen şey adil bir dövüşse kolpa yok demek saçmalık.
Saldırıya kafa attiğı falan da yok Shanksın, sanki Kid saldiriyor da Shanks blokluyor, kafa atan BMydi, kid sıktıkça kahkaha atiyordu kadın ama Shanks öyle bir yaradilista değil, o saldiriyi yese toza dönerdı
Luffynin ortada bir galibiyeti olsa bakarız beğenip beğenmemeye de yok öyle bir şey. Bak o sahnede Shanks kimden yardım alıyor, kimseden, peki Shanks Kidi yendiğinde 1 hafta baygın yatiyor mu yatmiyor eee Shanks Kidi yenmiş işte Luffy kimi yenmiş
Bellamy için de niye öyle düşuneyim, Bellamy saldirmis Luffy vurup bayiltmis kendisi de ayakta, temiz galibiyet.
9- Luffynin ne nerf yediği ne de rakiplerini yendiği doğru.
Önce yardımsız ve bayilmadan Dofu ve Crackeri yensin sonra bakarız
10- Ortada çelişki falan yok.
Hikaye gereği Luffynin rakiplerinın düşmesi gerekiyor ve bu yolda rakipler nerf yiyor, Luffy sayisiz yardimla ölümden dönüyor, mücadele sonunda rakibin planı bozuluyor, Luffy yerde baygın yatıyor.
Sonuç rakibin düşmesi gerekiyordu düştü, Luffye de galibiyet yazabilen yazsın ben yazamıyorum şahsen.