Büyük savaşın başlamasının sebebi elbafta gerçekleşmesi lazım diye düşünüyorum. Sebebi robin veya diğerlerinin kaçırılması dışında ne olabilir, çocukların kurtarılması olsa. Adanın kralı olarak atanan devler var zaten tek yapmaları gereken ele geçirmek. Ele geçirirlerse çocukların kaçırılmasının pek anlamı kalmıyor. İmu, robini veya diğer üyeleri, tuzağa çekmek için kaçırabilir. Büyük savaşta dünya hükümeti, denizciler belki bb ittifakı olabilirken, karşı taraf Luffy ve filosu, karasakalı takip eden shanks, devrim ordusu, belki dost adalardan destek için gelen birlikler. Bu mantığa göre büyük savaş elbafta değil kutsal topraklarda gerçekleşmesi gerekiyor.
Elbafta gerçekleşebilmesi için imu kutsal toprakları savunmasız bırakır. Ama imu adam çağırabilir bizimkiler çağıramaz. Elbafta bu saatten sonra zaman atlaması olmadan( 1 hafta gibi) büyük savaş yaşanacağını zannetmiyorum.
Tayfa yakalanmış luffyler olaylardan uzak. Avantaj tamamen imu'da. Luffy için buradan kazanarak çıkmak şuanda zor gibi.
İmu abyss sembolünü veren kişi ise istediğine bu izi verebiliyorsa yakalanan tayfa üyelerinden en az birini rahatlıkla kaçırabilir.
Elbafta yaşanan şeyler dışında nasıl büyük savaş başlar. Yol poneglfi belki kutsal toprakta olduğunu öğrenirler. Yeterli bir sebep mi bilmiyorum. Gizlice almayı deneyebilirler. İçeriden birisi yardım edebilir(gunko, koby gibi...). Devrimciler yapmış oldukları saldırılarla kopyasını veya aslını ele geçirmiş olabilir. Hikaye çok kritik dönemeçte.