Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1132: Elbaf'ta Macera

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 52 58.4%
  • Orta

Kullanılan: 27 30.3%
  • Kötü

Kullanılan: 10 11.2%

• Kullanılan toplam oy
    89
Wano bataklık gibiydi zaten. Sevilecek yanı yok. Burası cennet gibi veya huzurlu sakin bir kasabayı andırıyor. Onca zihin yoran değişik tasarımlardan sonra ilaç gibi geldi. Ortam da güzel. O her zamanki saçma sapan olay örgüsü yerine, bizimkileri dostça karşılayan bir ekip var karşımızda. Alışık olmadığımız bir durum. Road hariç bütün ada dostumuz, arkadaşımız. Gereken saygı, sevgi gösteriliyor. Luffy ve diğerleri hak ettikleri tepkileri görüyorlar. Sonunda Luffy’i 4 imparatordan biri olarak ciddiye alıyorlar, zaten olması gerektiği gibi. Hani onca badire atlatıp, sonunda evine dönersin, evdekiler seni karşılarlar, o anda içini bir huzur kaplar ya, işte okuyucunun hissettiği bence bu.
Son kısmı güzel betimlemişsin okurken tam da bu hissediliyor.

Little Garden Elbaf'a binlerce km uzak küçük bir ada ama orada 100 yıl yaşayan genç devler Dorry ve Broggy hiç yaşlanmamış. Onları aramak için Enies Lobby'de kalan devler aynı şekilde. Carmel'in 60 yıl önce çocukken denizcilere gönderdiği devler hala çok genç.

Öyle bir şeye bağlayamaz Oda.
Uzun yaşamalarını direkt adaya bağlı zamana bağlamadım hocam, arkadaş bağlamış. Fakat devlerin zaman algısı ile op evrenindeki zaman algısının aynı olmadığı aşikar. Şuan buna direkt kesindir demiyorum, yeni bölümler geldikçe göreceğiz.

Wano kötü başladı demedim ki. Elbaf'ın daha iyi başladığını belirttim sadece. Özellikle mesajıma benim için diye de yazdım ama neyse.
Ben tam tersini düşünüyorum. Wano kadar iyi bir arc başlangıcı yok OP'ta. Wano zaten OP'un zirve arcı gibi bir şey, ki Japonya temasından dolayı böyle bir işlenişin olması da doğal. Dünyanın En Güçlü varlığına karşı birleşen ninjalar, samuraylar, rakip korsan tayfaları, karşı tarafta ayrı ittifak kuran 2 Yonko var. Arc başlangıcına bakıyorsun, şelaleyle yukarıya çıkıyorsun, tayfa ayrılıyor, Hawkins görünüyor, Zoro rahibi biçiyor, daha başlarda Kaido görünüp Luffy'i tekleyip zindana atıyorlar ve sair. Wano zaten post apokaliptik denilen kıyamet sonrası vari bir ortam olduğu için başlangıcından tut, sonuna kadar vahşi bir ortamda geçti.

Şimdi Elbaf'a bakıyorsun, toz pembe, rengarenk, hiç huzursuzluk yok bir de gerek Shanks bağlantısı gerek bizimkilerin doğrudan müttefiki bir sürü karaktere ev sahipliği yapan bir ada. O yüzden iyi başladı denilebilecek bir tarafı yok.

Şuana kadar olan olaylar,

-Road'ın bizimkileri kaçırıp evcil hayvan yerine koyması, burası biraz ilgi çekiciydi ama çok kısa sürünce bir numarası kalmadı
-Loki'nin tanıtılması, burada bir numara yok, Luffyle olan anlaşması gizem olarak kaldı
-Saul'ün yere düşmesi, gizem olarak bırakıldı
-Bu bölümdeki gizemli adam ve gizemli kaşif

Daha ortada iyi denilebilecek bizimkileri etkileyen bir hikaye yok, biraz ciddi ve uzun olsa Road'ın olayı güzel olabilirdi.

Elbaf'ın hikayesi Loki zincirden kurtulunca başlayacak, şimdiki bölümler hep boşluk doldurma bölümleri.

Küçük Bahçe adasında çok yaşlanmadan 100 yıl yaşadıklarına göre uzun yaşıyorlar. Ben fiziksel büyümeyle ilgili şeyler bekliyorum.

Bukanerlerdeki dev kanı olayına da açıklama gelmiş olur bir nevi. Adada uzun süre belki de bir ömür kalıp devleşen insanların cüsselerine göre daha ufak doğan çocuklarıyla başlayan melez bir ırk çıksa fena mı olur ?
şöyle bir teori atayım ama tutma şansı yok: elbaftaki adem ağacı akıl almaz boyutlara ulaşabilen çok dayanıklı bir ağaç. öyle ki normal yollarla kesilemiyor diyordu franky. şimdi elbaf devlerinin tamamı hangi seviyede olursa olsun bu ağacın çevresinde ve etkisinde yaşıyor ve hepsi dev gibi ve dayanıklı. bu ağacın çevresinde bıraktığı etkiden (ne bileyim poleninden mi sporundan mı nesindense artık) normal bir insan bile olsa atıyorum bir nesil sonra deve dönüşüyordur. ceasar ın belli bir yere gelip bu işi tamamlayamamasının nedeni bu ağacı işin içine katamaması olabilir. bm gerçi küçükken bile büyüktü ama daha daha büyümesinin ufak bir sebebi bir süre elbafta bulunması olabilir. kendimi destekleyecek bir dayanak olarak ise elbaftaki hayvanların ve hatta denizdeki balıkların dahi dev ebatlarda olmasını sunarım.
hadi bakalım oda göster yeteneğini de benden iyi bir temel çıkar.
Ben tam tersini düşünüyorum. Wano kadar iyi bir arc başlangıcı yok OP'ta. Wano zaten OP'un zirve arcı gibi bir şey, ki Japonya temasından dolayı böyle bir işlenişin olması da doğal. Dünyanın En Güçlü varlığına karşı birleşen ninjalar, samuraylar, rakip korsan tayfaları, karşı tarafta ayrı ittifak kuran 2 Yonko var. Arc başlangıcına bakıyorsun, şelaleyle yukarıya çıkıyorsun, tayfa ayrılıyor, Hawkins görünüyor, Zoro rahibi biçiyor, daha başlarda Kaido görünüp Luffy'i tekleyip zindana atıyorlar ve sair. Wano zaten post apokaliptik denilen kıyamet sonrası vari bir ortam olduğu için başlangıcından tut, sonuna kadar vahşi bir ortamda geçti.

Şimdi Elbaf'a bakıyorsun, toz pembe, rengarenk, hiç huzursuzluk yok bir de gerek Shanks bağlantısı gerek bizimkilerin doğrudan müttefiki bir sürü karaktere ev sahipliği yapan bir ada. O yüzden iyi başladı denilebilecek bir tarafı yok.

Şuana kadar olan olaylar,

-Road'ın bizimkileri kaçırıp evcil hayvan yerine koyması, burası biraz ilgi çekiciydi ama çok kısa sürünce bir numarası kalmadı
-Loki'nin tanıtılması, burada bir numara yok, Luffyle olan anlaşması gizem olarak kaldı
-Saul'ün yere düşmesi, gizem olarak bırakıldı
-Bu bölümdeki gizemli adam ve gizemli kaşif

Daha ortada iyi denilebilecek bizimkileri etkileyen bir hikaye yok, biraz ciddi ve uzun olsa Road'ın olayı güzel olabilirdi.

Elbaf'ın hikayesi Loki zincirden kurtulunca başlayacak, şimdiki bölümler hep boşluk doldurma bölümleri.
kendi adıma konuşuyorum wano rezalet bir arcttı. oden fbsi ve kaidonun olduğu kısımlar hariç acayip sıkıldım. orochinin olduğu her kısımda ise öldüm öldüm nika gibi dirildim. seride sadece aksiyon, savaş dövüş aramıyorum ama wano geneline iyi demek içimden gelmyor. egghead keza o kadar aksiyona rağmen sıkıcı geçti. ama wanodan bir tık iyi puanlarım.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık