Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1122: Zamanı Geldi

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 108 61.4%
  • Orta

    Kullanılan: 39 22.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 29 16.5%

  • Kullanılan toplam oy
    176
One Piece hazinesi:

JoyBoy'un sağ tahta kolu.
JoyBoy'un sağ tahta ayağı.
JoyBoy'un hakisinin kaplı olduğu iç çamaşırı.
 
Ben buna kesinlikle katılmıyorum Smoker.Geçmişte Emeth'in JoyBoy'dan bağımsız bir şekilde hareket etmesini engellemek için ''Drums of Liberation'' adlı o bizim kalp atışlarına özel bir manyetik sistemle çalıştığını sanki Oda bizim önümüze koydu gibi.Tamam direk böyle böyle çalışıyor gibi bahsetmedi ama inanılmaz derecede havada kaldığını da düşünmüyorum bu olayın
Senin dediğin gibi bir durum varsa, 200 sene önceki Joy Boy ve Emet birlikte Mary Geoise'a saldırdı. Birileri orada Joy Boy'u öldürdü, meyvenin kullanıcısı ölünce de Emet öyle durdu oluyor.

Bu bölümdeki geçmiş sahnesinde Joy Boy, Nika formunda değil. Demek ki, çalışması için davul sesi gerekmiyor. Ben öyle anladım.
 
Bence Joy Boy’un, Luffy’nin meyve uyanışı ile ilgili bir bağlantısı yok. Joy Boy hakisini Emeth’e, iradesini ise çok güvendiği Tanrı Nika’nın meyvesine aktardı.

Joy Boy, Tanrı Nika’nın meyvesine iradesini aktararak geçmişte başaramadığı zafere 800 yıl sonra ulaşmak istiyor.

Hatta bence Joy Boy, Gomu Gomu no mi meyvesinin daha önceki kullanıcısı değil. Bir şekilde meyveye çok ulaşmak istiyordu ancak ulaşamadı. Meyveyi hükümetle olan savaşın sonunda yani yenildikten sonra buldu ve meyveye iradesini aktarır aktarmaz öldü.
Bence Joy Boy hakisini Emeth’e, iradesini de lastik meyvesine aktardı. Zunesha ve Emeth’in, Luffy’e, Joy Boy demesinin sebebi de bu. Yani Luffy, Joy Boy’un kendi iradesini aktardığı lastik meyvesini yedi. Zunesha ve Emeth ise bu iradeyi tanıdığı için Luffy’e, Joy Boy diyor.

Öte yandan iradenin kime ait olduğunu bilmeyen Gorosei ise Luffy’den bahsederken Joy Boy ismini hiç kullanmıyor. Çünkü iradenin kime ait olduğunu bilmiyorlar. Tanıyan antik varlıklar ise zaten Luffy’e, Joy Boy diyor.
 
Bence Joy Boy’un, Luffy’nin meyve uyanışı ile ilgili bir bağlantısı yok. Joy Boy hakisini Emeth’e, iradesini ise çok güvendiği Tanrı Nika’nın meyvesine aktardı.

Joy Boy, Tanrı Nika’nın meyvesine iradesini aktararak geçmişte başaramadığı zafere 800 yıl sonra ulaşmak istiyor.
İradeyi bir şeye aktarmak aslında silahlar üzerinden de verildi. Düşen samurayların kılıçlarını alın cart curt diye ama bu dediğin bir hayli aşırı bir aktarım oluyor :ehe:
 
Egghead'in bölümlerini okurken; çok heyecanlandığım bölümler oldu ancak tatmin olmadım. Eleştirebileceğim çok fazla senaryo var. Hatta bazılarını hemen söyleyim;
1- Kuma, Saturn'ün saldırısından sonra yumruk atsın ama ölsün. İnanılmaz duygu dolu bir sahne kaçtı elimizden.
2- Kadimlerin meyveleri mi artık şeytani görünüşleri mi nedir, hiç tatmin olmadım.
3- Devler adaya hiç gelmemeliydi. Bonney'nin Kuma'ya benzeyen herkesi kontrol etme gücü yetkisi vardı. Seraphim Kuma'yı kontrol et ve herkesi adadan Elbaf'a uçur.
4- Antik robot, Joy Boy'un davul sesini takip etsin. Hatta düşman mı değil mi şüphenelim. Böyle birkaç panel çiz robotun sinirli ve öfkeli haliymiş gibi falan filan.
5- Luffy, Kaido ile savaştığı seviyede değildi. Böyle saçma nerf'ler alması çok canımı sıktı.
6- Vegapunk gerçekten bize birkaç bilgi verseydi. Dünya sular altında kalacakmış, bizde de kuraklık ama kimsenin umurunda değil. Bence orada da kimsenin umurunda olmaz.
Heyecanlandığım birkaç bölümü anlatayım;
1- Saturn'ün adaya gelişi ve gorosei çağırışı (sonra tırt oldu, solucan çıktı karşımıza)
2- Garp'ın Korsan adasını basması,
3- Shanks'ın Kid'e tek atması,


Koskoaca robotun ipi varmış, Vegapunk sözde bu robotu araştırdı. 800 yıldır hiç kimse bu ipi görüp "bu ne a..." demedi mi arkadaş. Türk olunca aklımız mı farklı çalışıyor. Burada olsa o ip bulur, kurcalar ve çekerim.
 
Benim dikkatimi 2 şey çekti:
1. Oda'nın karakterlerin boylarını doğru çizme konusundaki gevşek tavrı bir yana, çoğu panelde Emeth'in normal devlerden çok daha büyük olduğunu, hatta Elbaf gemisinden biraz daha büyük olduğunu gördük. Emeth - Joy Boy sahnesi eğer baştan savma çizilmediyse Joy Boy oldukça büyük hacimli bir karakter. Belki devden biraz küçük olabilir.

2. Gorosei haki yüzünden insana dönüşüp eski konumlarına ışınlanıyor. Bu noktada Gorosei çok da yıpranmış görünmüyor ancak Imu bayağı tükenmiş görünüyor. Shanks'ın haki ile Aramaki'nin meyvesini kapattığını, Law'ın haki ile üzerindeki meyve etkisini kapattığını gördük. Buradaki durumda da Joy Boy'un hakisi Imu'nun meyve yeteneğini kapatmış gibi görünüyor. Yani Gorosei aslında ayrı bireyler değil, Imu'nun meyve yeteneğinden doğan summonlar olarak düşünmeye başladım. Big Mom'un homie'leri gibi
 
Joyboy bildiğin normal insan boyutlarında.E tüm fan çizimlerinde falan dev gibi çiziliyordu aklımda da nedense normalden büyük bir yapıda gibi kalmış silüet bildiğin Luffy'nin silüeti.Bu arada depolanabilir hakimiz hayırlı olsun Luffy hakisini el bombası gibi birşeyin için depolasın tayfaya versin tayfa savaşlarda 'düşman al sana bombe' diye fırlatsın.Saçmala bakalım saçmalayabildiğin kadar meydan senin Oda efendi :D
 
Gerizekalı Kobi Luffy nin dünyayi sular altında kalacak savaşı başlatacağını düşünüyor Klasik Garp kafası korsanlar kötüdür arıza çıkarırlar vs. Dahasi Luffy i taniyamamış

Kaldı ki Vegapunk i dinlerken 800 yıl once galip gelenlerin ohara gibi katliamlar ve büyük yıkımlara sebep olabilecegi aklına gelmiyorsa safin önde gideni.


Joyboy Skype adasındaki kadran olsa daha az tepki çekerdi.İp ne yaw.

Kesin bu Joyboy kendisini Marijoesde gördüğümüz dev Şapkayada mühürlemis olabilir.

Son olarak büyük ihtimalle İmu sayesinde Goroseiler güçlerini kullanabiliyor.Ayni Narutodaki Nagatonun gücü gibi farklı yeteneklere sahip 5 pain i kullanıp yeteneği ile yenilenme güçleri ve çağırılma güçleri var.

Dev robot haki kullanamıyor büyük ihtimalle Vegapunkin uyduları gibi bir özelliğe sahip.Yapisida Oars lardan örnek alınarak yapılmış.


Devler adasına doğru yol alıyor artık Law ve bepoda orada olacaktır.Artik D. Lerin sırları ortaya çıkartır umarım Oda.Kid in durumu ne olur görebilirmiyiz sanmıyorum
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık