Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1115: Kıta Parçaları

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 100 63.7%
  • Orta

    Kullanılan: 36 22.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 21 13.4%

  • Kullanılan toplam oy
    157

Şu yorumda @Tilqi_Gin in dediği gibi bir dünya pişiriliyordu ifşası değil, çok daha basit ve tahmin edilebilir.

Toriko dünyasında bir İnsan Dünyası denilen bir de Gurme Dünyası denilen iki bölge var. Dünya Pişiriliyordu açıklaması ile dünyanın nasıl bu hale geldiği ve Gurme Dünyasının nasıl oluştuğu açıklanıyor. OP'ta bu açıklama Sular Yükseldi şeklinde geldi, bunun nasıl olduğu (yeni su kaynağı mı çıktı, tektonik hareket mi oldu, yoksa mevcut kıtalar antik silahlarla vurula vurula suyun dibine battı da öyle mi su yükseldi) ileride açıklanacak.

Toriko'da Dünya Pişiriliyordu açıklaması aynı zamanda Mavi Nitro denilen, o sıralar kötü olarak lanse edilen grubun hain planının ve dünyanın nasıl yokolacağının da habercisiydi, kahramanlar seri sonunda dünyayı yok oluştan kurtarıyordu, OP'ta bu durum kötü grup Goruseiler ve dünyanın suya batıp yokolması olarak açıklanıyor ve muhtemelen bizim kahramanlar seri sonunda bu planı bozacak ve dünyanın suya batmasını önleyecek.

Burada Toriko ve OP arasındaki fark, Dünya Pişiriliyordu ifşasını daha önce kimsenin tahmin etme şansı yoktu, OP'ta ise suların yükseldiği W7'de ve her şeyin uzun olduğu adada açıklanıp gösterilen detaylardı, ek olarak evrende o kadar adanın olması Japonya gibi adalar ülkesinin kıta batması neticesinde oluşması neticesinde atlantis ve mu göndermelerini gösteriyordu, o yüzden dediğin gibi woaw dedirtecek şaşırtacak bir açıklama olmadı.

Veganın açıklamasının önemi geçmişi geleceğe bağlaması, yani şimdi bana deseler Malazgirt savaşında Alpaslan savaşmış, bana ne derim, beni etkilemez ama Vegapunk diyor ki savaş devam ediyor ve bu yüzden sular daha da yükselecek. Bu açıklama beni de ilgilendiriyor, benim adam da su altında kalacak, belki ben de öleceğim, o yüzden 800-900 yıl önce ne olduğunu, bu kötülüğü kimin yaptığını ben de bilmek isterim. Açıklamadaki önemli kısım burası. Yoksa OP evrenindeki adam İstanbul'da trafik varmış, bana ne aqua diyen dayı gibi takılırdı ama şimdi o dayı bile önemseyecek açıklamayı :)
Hepsi yunan filozofu platonun eserine gönderme,(platonun eseri atlantisli olan ilk fantastik eser de olabilir,)
Atlantis denen şey hakkinda bir yazit kitabe,heykel vs hiç yok.hepsi bence platonun hayal gücü.

Atlantis’ten ilk olarak Platon’un milattan 330 yıl önce yazdığı iki diyaloğu “Critias” ve “Timaeus”ta bahsedilmiştir. Platon, yukarıda belirtilen bilgin ve barışçıl bir Atlantis yerine, askeri ve teknolojik açıdan çok gelişmiş ama geliştikçe etikleri bozulmaya başlamış, refahı ve varlığı yüzünden bozulmuş ve çökmüş bir uygarlıktan bahsetmiştir. Tanrı Poseidon tarafından korunan bu uygarlık, etikleri bozulunca Poseidon tarafından cezalandırılmış ve depremler yüzünden de suya batmıştır. Atlantis efsanesinin kökeninden ise yine Plato’nun Critias diyaloğunda bahsedilmiştir. Critias bu efsaneyi büyükbabasından duyduğunu, büyükbabasının da Athenalı bir devlet adamı olan Solon’dan duyduğu ve hatta Athenalı bir devlet adamı olan Solon’un da bunu Atlantis efsanesinin 9000 yıl önce gerçekleştiğini söyleyen Mısırlı bir din görevlisinden duyduğu söylenir. Garip olan ise günümüze kadar ulaşmış olan o kadar Yunan yazıtı içinde nasıl olup da hiçbirinde böyle bir uygarlıktan bahsedilmemiştir.
Son savasta antik silahlarla,dunyayi su dunyasina çevirirlerken,jey jey kurtarip birde kitalari yukseltirler.mutlu son.
 
Naruto'da Obito'nun kage'lere savaş ilan edip Sasuke'yi kurtardığı bölüm gibi düşünün işte One Piece bitiyor.

Çok güzel bir bölüm. Bu verilen bilgilerin üzerine son arc şekillenecek belli oluyor. Her şeyin çözüleceği arcın Elbaf arcı olması çok mantıklı gelmeye başladı. East Blue tayfanın hayalleri mantıken örtüşüyor serinin sonuyla. Aslında seri uzamayacak olsaydı muhtemelen Arbasta - Skypia - Balıkadam - Wano - Elbaf arcı ile seri bitecekmiş gibi görünüyor. İyiki böyle yapmamış en berbat adalara saklamış bilgileri.
 
Sadscans bir yüzyılda 200 metre yükseldi diye çevirmiş. 800 yıl için 1.6 km olarak düşünebilir miyiz?

Yada Jaya gibi karadan kopan bir parça olarak denize gömüldü diyebilir miyiz? Sonuçta Jaya'da anaforla göğe yükseldi. Antik bir silahla denize gömülmesi de mantıklı olabilir.
100 yılda meydana gelen savaş nedeniyle 200 metre yükseliyor, sonradan yükselme yok, olsa zaten WG kayıp 100 yılı silmek için uğraşmazdı.

Antik silahla kıtalar suya gömüldü bence. Pluton anlatılırken tek atışta ada yok edecek bir gemi olduğundan söz ediliyordu. O şiddette bir savaşta kim bilir kaç tane ada boyutunda karayı patlattı Pluton.

Keşke şu Stussy tayfaya gelse. Böyle biri lazım şuan tayfaya tam görev adamı ve zeki...

Kayıp yüzyılın sebebi aslında dünyanın sular altında kalmasıymış bunu gördük. 100 yıldırda ana alev ile sağ sola sıkıyormuş IMu sama...
Ana alev daha yeni üretilmiş bir silah ve ilk ve tek seferliğine Lulusia için kullanılıyor. Devamı için reaktör şart diyorlar, muhtemelen Uranüs hala IM'in elinde ve şuanki gıdım gıdım yükselmeyi Uranüsle sağlıyor.
 
200 metre o kadar yüksek bir yükselme değil bu denizin altında kalmış şehirlerden hiçbirini görmedik.

Bir retcon daha.

Eğer bu 200 metre yükselme olayını öncden akıl etmiş olsaydı tayfanın yolculuğu esnasında bir kaç su altı şehrini ufak da olsa harabe şeklinde gemi geçerken gösterirdi yada insanlar bu şehirlerden bazılarından bahsedip hazine peşinde koşarlardı.

Atıyorum 300. bölümde bir sahnede yıkık dökük su altında kalmış bir şehrin yanından gemi geçerken gösterirdi uzak çekimde.

Edit: Pek can kulağıyla da dinlemedim hani belki de 2 bin metre yükselmiştir deniz bilen söylesin.
Jinbei’nin sualtı yolculuğunda batık harabelerden bahsediliyordu;

Hatta bu harabelerde Pone buluyor Jinbei;


Onun haricinde denizaltıyla ilgili Mont Blanc Cricket ve ekibi araştırma yapıyorlardı. Skypia ile alakalı üç parça altın eşya dışında pek bir şey bulamamışlardı hatırladığım kadarıyla. Bizimkiler de batık bir gemiyi araştırdılar kısa süreliğine, onun haricinde Law ve denizaltısı var denizaltı araştırmalarıyla alakalı olabilecek.
 
200 metre biraz az olmuş sanki. Op dünyasındaki karaların ortalama rakımı çok düşük olmalı ki 200 metre yükselince büyük çoğunluğu sular altında kalsın.
Muhtemelen ilk yüzyılda sadece 200 metredir, sonraki yüzyıllarda da devam etmiştir. Ayrıca bu kadar karayı su altında bırakacak bir çeşit su rezervinin olması gerekiyor. Bu kadar su nereden geldi? Buzul desen hiçbir buzul bu kadar fazla yükseltemez suları, gezegenin yarısını kaplamaları lazım 200 metre için.

Bizim dünyamız için 200 metre yaptığında, güncel karaların %20'si anca gidiyor. Vega'nın söylediği, neredeyse tüm kıtaların eriyip geriye birbirine çok uzak adalar bıraktığı ki 200 metre için çok uçuk bir sonuç bu.

Kurguya şöyle bir şey eklemeden insan biraz coğrafya bakar. Kim ne kadar takar bilmiyorum ama böyle tutarsız detaylar benim için tüm keyfini bitiriyor anlatılan hikayenin.
 
Jinbei’nin sualtı yolculuğunda batık harabelerden bahsediliyordu;

Hatta bu harabelerde Pone buluyor Jinbei;


Onun haricinde denizaltıyla ilgili Mont Blanc Cricket ve ekibi araştırma yapıyorlardı. Skypia ile alakalı üç parça altın eşya dışında pek bir şey bulamamışlardı hatırladığım kadarıyla. Bizimkiler de batık bir gemiyi araştırdılar kısa süreliğine, onun haricinde Law ve denizaltısı var denizaltı araştırmalarıyla alakalı olabilecek.
Güzel ama yeterli değil bütün dünya batmış diyor üstelik 200 metre çok kısa mesafe.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık