Ne demek gerçeği sanar? Gerçek zaten. Bildiğimiz Kid ve tayfası bu.Luffy görse gerçeği sanar. Zoro da Killer çakmasına durdursun diye selamlaşma babında kılıç sallayabilir.
Ne demek gerçeği sanar? Gerçek zaten. Bildiğimiz Kid ve tayfası bu.Luffy görse gerçeği sanar. Zoro da Killer çakmasına durdursun diye selamlaşma babında kılıç sallayabilir.
Ben şey sandıydım. Demek depresyona girdiler ondan tanıyamadım. Kid yemeğe vermiş kendini, Killer süzülmüş.Ne demek gerçeği sanar? Gerçek zaten. Bildiğimiz Kid ve tayfası bu.
Plot armorlu shanks mağlubiyetinden sonra ptsd yaşaması normal. Toparlar yakında.Ben şey sandıydım. Demek depresyona girdiler ondan tanıyamadım. Kid yemeğe vermiş kendini, Killer süzülmüş.
Hepsi yunan filozofu platonun eserine gönderme,(platonun eseri atlantisli olan ilk fantastik eser de olabilir,)[Spoiler] - 1113 Spoiler Yorumları
vay arkadaş nuh hikayesi çıktı seri. son bölüme balık adam adasına toplanırlar muhtemel. nakamaları nuhun gemisine toplayıp kurtarır artık. insanlığın devamı içinde sanjiyle nami çiftleşip çoğalır. shyarly nin öngörüye bak sen.www.korsanfan.com
Şu yorumda @Tilqi_Gin in dediği gibi bir dünya pişiriliyordu ifşası değil, çok daha basit ve tahmin edilebilir.
Toriko dünyasında bir İnsan Dünyası denilen bir de Gurme Dünyası denilen iki bölge var. Dünya Pişiriliyordu açıklaması ile dünyanın nasıl bu hale geldiği ve Gurme Dünyasının nasıl oluştuğu açıklanıyor. OP'ta bu açıklama Sular Yükseldi şeklinde geldi, bunun nasıl olduğu (yeni su kaynağı mı çıktı, tektonik hareket mi oldu, yoksa mevcut kıtalar antik silahlarla vurula vurula suyun dibine battı da öyle mi su yükseldi) ileride açıklanacak.
Toriko'da Dünya Pişiriliyordu açıklaması aynı zamanda Mavi Nitro denilen, o sıralar kötü olarak lanse edilen grubun hain planının ve dünyanın nasıl yokolacağının da habercisiydi, kahramanlar seri sonunda dünyayı yok oluştan kurtarıyordu, OP'ta bu durum kötü grup Goruseiler ve dünyanın suya batıp yokolması olarak açıklanıyor ve muhtemelen bizim kahramanlar seri sonunda bu planı bozacak ve dünyanın suya batmasını önleyecek.
Burada Toriko ve OP arasındaki fark, Dünya Pişiriliyordu ifşasını daha önce kimsenin tahmin etme şansı yoktu, OP'ta ise suların yükseldiği W7'de ve her şeyin uzun olduğu adada açıklanıp gösterilen detaylardı, ek olarak evrende o kadar adanın olması Japonya gibi adalar ülkesinin kıta batması neticesinde oluşması neticesinde atlantis ve mu göndermelerini gösteriyordu, o yüzden dediğin gibi woaw dedirtecek şaşırtacak bir açıklama olmadı.
Veganın açıklamasının önemi geçmişi geleceğe bağlaması, yani şimdi bana deseler Malazgirt savaşında Alpaslan savaşmış, bana ne derim, beni etkilemez ama Vegapunk diyor ki savaş devam ediyor ve bu yüzden sular daha da yükselecek. Bu açıklama beni de ilgilendiriyor, benim adam da su altında kalacak, belki ben de öleceğim, o yüzden 800-900 yıl önce ne olduğunu, bu kötülüğü kimin yaptığını ben de bilmek isterim. Açıklamadaki önemli kısım burası. Yoksa OP evrenindeki adam İstanbul'da trafik varmış, bana ne aqua diyen dayı gibi takılırdı ama şimdi o dayı bile önemseyecek açıklamayı
100 yılda meydana gelen savaş nedeniyle 200 metre yükseliyor, sonradan yükselme yok, olsa zaten WG kayıp 100 yılı silmek için uğraşmazdı.Sadscans bir yüzyılda 200 metre yükseldi diye çevirmiş. 800 yıl için 1.6 km olarak düşünebilir miyiz?
Yada Jaya gibi karadan kopan bir parça olarak denize gömüldü diyebilir miyiz? Sonuçta Jaya'da anaforla göğe yükseldi. Antik bir silahla denize gömülmesi de mantıklı olabilir.
Ana alev daha yeni üretilmiş bir silah ve ilk ve tek seferliğine Lulusia için kullanılıyor. Devamı için reaktör şart diyorlar, muhtemelen Uranüs hala IM'in elinde ve şuanki gıdım gıdım yükselmeyi Uranüsle sağlıyor.Keşke şu Stussy tayfaya gelse. Böyle biri lazım şuan tayfaya tam görev adamı ve zeki...
Kayıp yüzyılın sebebi aslında dünyanın sular altında kalmasıymış bunu gördük. 100 yıldırda ana alev ile sağ sola sıkıyormuş IMu sama...
Jinbei’nin sualtı yolculuğunda batık harabelerden bahsediliyordu;200 metre o kadar yüksek bir yükselme değil bu denizin altında kalmış şehirlerden hiçbirini görmedik.
Bir retcon daha.
Eğer bu 200 metre yükselme olayını öncden akıl etmiş olsaydı tayfanın yolculuğu esnasında bir kaç su altı şehrini ufak da olsa harabe şeklinde gemi geçerken gösterirdi yada insanlar bu şehirlerden bazılarından bahsedip hazine peşinde koşarlardı.
Atıyorum 300. bölümde bir sahnede yıkık dökük su altında kalmış bir şehrin yanından gemi geçerken gösterirdi uzak çekimde.
Edit: Pek can kulağıyla da dinlemedim hani belki de 2 bin metre yükselmiştir deniz bilen söylesin.
Güzel ama yeterli değil bütün dünya batmış diyor üstelik 200 metre çok kısa mesafe.Jinbei’nin sualtı yolculuğunda batık harabelerden bahsediliyordu;
Hatta bu harabelerde Pone buluyor Jinbei;
Onun haricinde denizaltıyla ilgili Mont Blanc Cricket ve ekibi araştırma yapıyorlardı. Skypia ile alakalı üç parça altın eşya dışında pek bir şey bulamamışlardı hatırladığım kadarıyla. Bizimkiler de batık bir gemiyi araştırdılar kısa süreliğine, onun haricinde Law ve denizaltısı var denizaltı araştırmalarıyla alakalı olabilecek.